Inlägg från: Åsa Erika |Visa alla inlägg
  • Åsa Erika

    Medeltidsbröllop

    Jag har bara varit på ett medeltida bröllop och varit inblandad på så sätt att jag handkalligraferade i medeltida typsnitt deras bordsplacering och lite annat smått och gott i gåva åt dem efter ha sett deras stil på inbjudningskorten.

    Deras dag var helt underbart vacker och annorlunda, de kom i medeltida klänningar/dräkter. Så även de flesta gästerna. En del hade medeltidinspererat smycke endast medans andra i full utstyrsel! De gifte sig i en kyrka fråm medeltiden och rodde hem i en roddbåt som avslutning på festen.

    Maten var mycket kött och potatisgratäng och vanlig tårta så de hade inte så mycket medeltidsinspererat där men det gjorde inte så mycket.

    Satsa på ett fint och bra papper som passar in med stilen ni önskar och handkalligraferade inbjudningskort med lackstämpel och lite gammelsvenska så får ni in stilen direkt! Be folk att klä sig i medeltida dräkt (finns att hyra på lite olika ställen i allafall i sthlm där jag bor) eller att ha något "medeltidsinspererat" kan vara lite svårt att få de äldre i en medeltidsdräkt märkte våra vänner.
    Åh vad roligt! Jag får massa ideer! Bor du i stockholm?

  • Åsa Erika

    Hante, jag vet ett ställe strax utanför stockholm som har en lokal som kanske skulle fungera, tror att de fortfarande håller tillställningar där fast de ha trappat ner. De har i princip alla saker ni behöver att hyra där från lerkrus, fårskinnsfällar till medeltida femkamp! Söker ni lokal?

Svar på tråden Medeltidsbröllop