• Björnisarna

    GI-viktkoll eller Viktklubb, vilket rekommenderar ni??

    Jag kör GI, har gått ner 6,3kilo på 1 månad och -6,5cm i midjan. Funkar hur bra som helst :)

  • Björnisarna

    elinile: Jag vet faktiskt inte vad jag hade för startvikt för jag har inte vägt mig själv på 6år. Var förut en slav under vågen och när jag vägde 55kg muskler så lovad ejag mig själv och sluta vara en slav under vågen och slutade väga mig själv. Det är en kompis till mig som kollar min vikt en gång i veckan och säger om jag gått upp/ner och skriver ner det på ett papper. Men jag gissar på att jag ligger på 70 ngt nt. Jag ahr gått ner från storlek 42 i jeans till storlek 38 så att dte hänt grejjer vet jag ju!:) Jag kör helt själv utan några program. Äter sån GI mat som jag tycker om och har druckit något glas vin varje helg :)Mår jättebra!

  • Björnisarna

    Jag brukar köra efter eget huvud väldigt mycket.. äter dte jag tycker är gott. Blir mycket kyckling med sallad till och så.. men recept kan du hitta på bla www.gi-recept.se/links.asp och www.girecept.com/ och 56kilo.se/ brukar jag snegla på om jag skulle tappa förmågan att komma på eget. Sen mumsar jag grädde och bär (ofta hallon nu vintertid) när jag blir sugen på något gott :)
    Tänk på att de första veckorna är tuffast, sen kommer man in i det och tänker "gi" automatiskt. Mät midjan och väg dig innan du börjar och gör det sedan en gång i veckan och skriv upp resultaten och påminn dig själv om hur duktig du är. Är du riktigt sugen på en macka eller något säg åt dig att om du fortfarande är sugen på den där mackan om 2h så får du äta den, suget har oftast försvunnit vid det laget. Lycka till!:)

  • Björnisarna

    Jag äter olika slags filer (kollar bara att det är max 6g kolhydrater/100g) och krossade linfrön! Gott! Eller kesella med bär är också mumsigt :) Jag äter knappt ägg ja ;) Hejja, hejja!:)

  • Björnisarna

    Vägde mig igår, har gått ner 8,8kg på 6 veckor!! Yihoooo!:)

  • Björnisarna

    Tack!!:)
    Jag äter som jag tidigare skrev fil och krossade linfrön på morgonen, en STOR skål. Till lunch och middag äter jag massa olika.. tex lax med broccolimos, sallader med kebab/kyckling/lax/räkor/skinka/fisk/kött av olika slag och MASSA fetaost och dressing, tacos (utan bröd å tacochips då), olika woker, omelette med fetaost och tomat och skinka, ugnsrostade grönsaker och kött och sås, oliver, osvosv.. jag kommer ofta hem så sent på vardagarna när ja pendlar så då köper ja ofta färdiggrillad kyckling eller kött på ica, mums :) Lunchen äter jag klockan 12 och middag kring 19 (då jag kommer hem så sent) Under hela dagen äter jag morötter på raster och när jag känner mig sugen på ngt, det blir ca 4 morötter om dagen. Morötter mättar jättebra + att man får något att snaska på vilket är jättebra. Grädde och bär brukar ja äta 2-3 dagar i veckan. på bio äter jag nötter med sour cream and onion smak (Skitgott!) och naturgodisar som är typ torkade jordgubbar och cashewnötter doppade i yoghurt, mmmm.. och varann helg har ja unnat mig lite vin :)

    Jag brukar göra matlådor till jobbet för hela veckan på söndagar, skulle ja börja göra sånt när aj kommer hem sent vardagskvällar och är trött skulle ja nog inte lyckas äta så nyttigt...hehe. jag tränar på crosstrainern 2-4gånger/vecka ca 45-60min/gång. Nu har ja dock varit sjuk och krasslig i 2 veckor och ändå gått ner 2,5kg under dessa veckor!:)

    En rätt jag äter OFTA och kan tipsa om är:

    Chorizo- och bacongryta med zuccinipasta

    För 4 personer:

    4 chorizo
    2paket bacon
    15st färska champinjoner
    1 röd paprika
    3dl becel matlagningsgrädde
    Vitlökspepparblandning
    Salt
    2 zuccinis

    Stek bacon så det är krispigt. Skiva ner chorizon, champinjonerna och paprika och stek ihop allt. Krydda med vitlökspepparblandning och salt efter eget tycke. Häll i grädden och låt det puttra några minuter.
    Koka upp en stor gryta med vatten, alternativt koka upp vatten i vattenkokare. Hyvla zuccinin med osthyvel till långa smala remsor och placera dessa i ett durkslag. Häll det kokande vattnet över zuccinin.
    Servera av zuccinipastan och chorizo-och baconröran. Njut!

  • Björnisarna

    Vitlökspepparblandning är en krydda som du hittar på kryddkyllan, Santa maria är märket. :)
    Broccolimos gör jag genom att köpa färsk broccoli, koka det mjukt och sedan ta elvispen eller blendern och vispa det tillsammans med smör och lite mjölk till en mos :)
    Nej jag har kört likadant hela tiden.. men ja äter inte alls bröd, pasta, potatis eller gi-musli el ngt sånt. Frukt äter jag inte, men utan morötter skulle jag nog inte klara mej under de dagar jag jobbar å tränar så de äter jag 5dar i veckan och har gjort det från första början.

    Linfrön har jag lärt mej att äta.. just krossade linfrön har blitt en favorit och är också ngt jag nog inte skulle klara mig utan. GI-musli vet ja inte vad de innehåller för kolhydratmängd el så, men själv skulle jag nog inte äta det oavsett. Jag tror att sån musli är tänkt i ett senare skede om man ska äta GI regelrätt med extremt lite kolhydrater i början osv..men kolla kolhydratmängd och känn efter om du kan ersätta det med något annat som bara bär el om du ändå vill äta det.

  • Björnisarna

    Duktigt!!:) Kul att du kommit igång! Själv har jag haft semester och vart till vänner o hälsat på vilket resulterat i mat som inte är GI.. men, det är lång tid kvar till 17 juli och eftersom ja gått ner så mycke så fort tyckte jag att jag var värd en paus :)
    Broccolimoset är perfekt till fisk ja, har inte testat det till ngt annat faktiskt :) naturgodis är gott, men man får försöka äta det i hälsosamma mängder ;) Det nyttigaste är väl osaltade nötter, men det är inte lika kul :)
    Hoppas du hittar en klänning som du gillar och tycker passar dig! Sjävl ska jag å prova klnning om 2½ vecka och hoppas på att gått ner lite till tills dess :) Jag har gärna kvar dn ehär tråden som pepp ;)

  • Björnisarna

    Oj, bara 2 månader! Vilket datum är eran stora dag?!:)
    Tekla ahr jag aldrig hört om.? Har du bild på din klänning?
    Jag vill ha en ganska enkel klänning.. troligtvis inte så mycke paljetter å sånt.. hade velat ha en rynkad överdel, men de finns så många rynkningar ja inte alls tycker är fina osv så jag vet inte hur jag ska hitta en klänning som jag blir nöjd med :) Den ska iaf va ganska enkel.. :)
    Har ni bjudit många gäster? Har alla osat än?

  • Björnisarna

    Åh, vilken fin klänning! Var den dyr? Aldrig hört om Tekla märket förut men de hade ju superfina klänningar!!!:)
    Jag provade lite klänningar i oktober men årets kollektion hade inte dykt upp då så jag ser fram emot en ny provning under denna månad!!!:) Vi gifter oss den 17 juli så jag har massa tid på mig iaf :) Karlns kläder iaf klara å de är ju skönt!:)
    Hur gåre med GIn? Jag åt en supergod kebabsallad idag, mmmm :)

  • Björnisarna

    Duktigt :) Å det är helt klart värt en extra slant om man känner att man verkligen vill ha just dne klänningen!:)
    Vi har bjudir 98pers..men gissar på att vi blir ca 50-60 då många bor utomlands å är avläsgna släktingar. Vi ska gifta oss i Helena Elisabethkyrkan i Umeå, kyrkan tillhör Västerbottens museum. Sen ska vi ha festen i en lokal som heter Fabriken som ligger intill Umeälven :) Ni då??!

Svar på tråden GI-viktkoll eller Viktklubb, vilket rekommenderar ni??