Inlägg från: annaochmias |Visa alla inlägg
  • annaochmias

    Helt sjuka regler ni har!!!

    Nu vet jag ju inte hur BT's avtal ser ut med deras annonsörer men jag kan berätta om hur det är på ett pysselforum som jag är medlem på och även varit moderator på tidigare:

    Det kan kosta mycket pengar att driva ett forum. Man måste t ex betala för "platsen man tar upp" hos webbhotellet, d v s ju mer medlemmarna använder forumet desto mer "drar man" hos webbhotellet. För att man ska kunna få ihop till de pengarna är det vanligt att antingen ta betalat av medlemmarna eller ha sponsorer/annonsörer. Om man ska ha det senare alternativet måste man locka sponsorer/annonsörer. För en företag är det ju helt ointressant att betala för en annons om vem som helst får skriva om sitt eget företag gratis inne på forumet. På vårt pysselforum är det därför inte tillåtet för andra företag än sponsorerna att göra reklam för sig själva. Pysselforumet ifråga är litet i jämförelse med BT men ändå spenderar moderatorerna och administratörerna upp till 3-4 timmar per dag (ibland ännu mer) med att övervaka och administrera (helt frivilligt och utan ersättning). Det är då helt enkelt både lättare och säkrare att fälla än fria vid tveksamheter. Självklart kanske man tar fel beslut någon gång men hellre det än tvärtom vilket skulle leda till missnöjda och avhoppade sponsorer vilket i sin tur skulle antagligen skulle innebära att man inte längre har råd att betala för att forumet ska finnas kvar.

    Nu vet jag inte hur admins och moddisar jobbar här på BT men säkert är det på något liknande sätt.

    I det här fallet kan jag ju inte på något sätt säga om BT's ledning tagit rätt eller fel beslut, men jag ville ändå berätta hur det kan se ut bakom kulisserna, så att säga, så kanske deras regler och handlingar blir lite lättare att förstå.

    Peace!
    Anna

Svar på tråden Helt sjuka regler ni har!!!