Inlägg från: annaochmias |Visa alla inlägg
  • annaochmias

    50-talstråden - igen!

    Hoppar in i tråden, även om vårt bröllop inte direkt har 50-tals-tema (fast jag lutar åt en 50-tals-klänning och ska nog försöka få till lite 50's glamour ändå).

    Vill bara tipsa teak om scrapbookingpapper. De mönstrade arken man använder till scrapbooking/kortmakeri har ofta ett mönster på ena sidan och ett annat på baksidan (de brukar dock vara i matchande färger). Det bästa är att hitta en scrapbooking-butik där du bor och kolla live på papperna (Panduro är väl mest välkänt, fast de är dyra jämfört med renodlade scrapbutiker). Annars går det att beställla online.

    Det vanligaste måttet på ett scrapbookingpappersark är 30,5X30,5 cm (=12X12 inches).

  • annaochmias
    teak skrev 2010-03-01 19:45:53 följande:
    Åh tack för tipset, det ska jag självklart kolla upp. Då blir ju mina dekorationer lite större ifall papperet är 30x30. Perfekt.
    Nemas problemas. En till fördel med scrapbookingpapper är att de oftast är ganska tjocka och osladdriga. Fast det finns tunnare också.
  • annaochmias

    Sitter och lyssnar på The Baseballs, de är ju bara så coola! Tänk vad häftigt det skulle vara att ha dem som band på bröllopsfesten.

  • annaochmias

    Erese: Vad snyggt!

    Teak: Visa gärna i ditt galleri, blir nyfiken!

    KatjaB: Jaaa, ursnygg! Det märks att det är 50-tals-trend, tror inte jag har en enda bröllopstidning hemma utan en artikel om det.

  • annaochmias
    KatjaB skrev 2010-03-03 22:28:56 följande:
    ja verkligen! vi som tyckte vi var orginella med vårt vintage och film tema innan vi köpt några bröllopstidningar. Nu känner vi oss mer "rätt i tiden" men kanske inte fullt så orginella, haha. Hade då för ett år sedan ingen koll alls på att det var inne igen med hårflor tex. Men vi vill ju såklart ha vårt tema ändå, det känns så "vi" och alla gäster har ju förstås inte läst alla nummer av alla bröllopstidningar på sistone som man själv har
    Haha, ja precis enligt gästerna är det ju ett unikt tema! De jag nämnt mina 50-tals-funderingar för har blivit superförtjusta och tyckt att det är ju JÄTTEANNORLUNDA!

    Teak, det var jättefint!

    ActDontTalk, jag var och kollade i ditt galleri. Så som du gjort med filmisarna har jag också tänkt att göra, hihi! Har du valt bilderna efter respektive gäst för att de ska passa deras utseende eller personligheter?
  • annaochmias

    Retrobride: Vad härligt det låter! Ska ni köra SkyJump'en efter middagen, då?

  • annaochmias

    Erese, hjälp så läckra cupcakes! Vad tar hon per muffin ungefär?

  • annaochmias

     


    Junebug skrev 2010-04-22 20:56:04 följande:
    FAAAAAANTASTISK KLÄNNING!! Åhh perfekt storlek.. nu fick jag ångest. Har precis köpt klänning med bolero för totalt 2800 kr. Denna kostar 750 kr... Jag måste nog buda på den. Tror ni man kan sälja vidare en splitterny klänning i den här modellen (denna har jag köpt): http://www.honeypieboutique. co.uk/ourshop/prod_651114-Lauren.ht ml Om jag kan sälja vidare den så kan jag ju med gott samvete köpa den fina spetsvarianten :)    

    Ja visst var den vacker! Så häftigt med all den där gamla spetsen. Hade själv budat på den om den var i min storlek...

  • annaochmias

     


    xaniara skrev 2010-04-22 18:16:29 följande:
    Jag hoppar också in i tråden! Vi ska inte ha 50's tema, men jag ska ha en klänning i tea-length med stor puffig kjol och en tjusig birdcage-slöja till. Dessutom blir det inget fluffegull med (som någon så underbart sa förut:) "pussande duvor", så jag kände mig hemma här! På tal om snygg första dans i lindy hop, har ni sett denna? Whoo! www.youtube.com/watch

    Har du någon bild på din klänning, den låter ursnygg och precis som jag vill ha min...

Svar på tråden 50-talstråden - igen!