• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • fru AM

    God förmiddag! Vilket race ni hade igår!


    Vi var borta på middag igår - skulle inte bli sena hem hade vi sagt eftersom vi själva ska ha gäster idag ... Kl ett började vi traska hemåt genom stan med varsin barnvagn, lite smålulliga. För mig blev det sömn mellan 02 och 06.


    Idag är det middagsförberedleser dom gäller. Kvällens meny: grön ärtsoppa, lammfilé med krämig potatispué och chipotlesås samt varm sallad på sparris och sugarsnaps, rabarberdessert med smulade citrondrömmar och grädde


    Fast först måste jag sticka och köpa en ny duschslanfg - den gamla har kapsejsat - och fylla på förråden av kolsyrepatroner. Kanske hinner jag köpa lite nya träningskläder till mitt nya liv som joggare också vad tror ni?


    Lappis: så kul med Bounce! Ha det så kul!

  • Lapinette

    AM - har du blivit joggare? Jag gjorde min första jogg i söndags då jag egentligen skulle ut och promenera medan maken sprang. Gillar egentligen inte att jogga men vi hade det riktigt trevligt utmed vår väg till Sumpan och tillbaka, utmed vattnet. Men då pratar vi om jogg, inte springa.

    Din middag låter som vanligt supergod förutom att är det något jag inte kan äta (tål inte ens lukten) så är det ärtsoppa. Blä! Men jag skulle absolut kompensera med dubbla portioner av rabarberdesserten.

    Nej, nu ska jag ta och tvätta fönster. Framsidan blev gjord utvändigt i torsdags. Vi har ett företag som kommer varje vår och höst som fixar detta då vi har så stora vardagsrumsfönster att det inte går att öppna, tvätta själva.

  • viktualia

    Koko - åhå, men då blir det nog  bra!


    Parnassia - 40 kubik ved låter bisarrt mycket... Jag kan avslöja att din och min gemensamma kompis som har samma förnamn som min bror har fått en son till! Coolt!


    Ego - själv undrar jag hure mycket nytta jag kan göra idag. Maken har gått lös på att byta ett fönster till, just nu hörs kofotsgnissel... jag får nog också sköta markservicen..


    Lappis - skoj med Bounce!


    AM - lät som en ljuvlig meny!!Grön ätrsoppa är en favvo, jag brukar servera den med örtblandad kesella. Lamm åt vi förra helgen här - då med dillpesto. Åååå jag blir helt hungrig.. får nog laga nån schysst mat till maken ikväll...

  • Lapinette

    Men är det inte ärtor även i grön ärtsoppa? Ärtor är ingen favvoingrediens hos kaninen.

  • Lapinette

    Snacka om att jag drar mig för att börja tvätta fönstren. Mycket roligare att sitta här och pyssla ihop en inbjudan.

  • passionsblomman

    Parnassia, hit kommer om någon timme 25 m3 ved. Det är inte lika mycket som 40, men å andra sidan så har vi ingen hjälpreda. Alltså vet vi vad vi gör resten av den här dagen, och det LÄR bli pizza till middag. Vad valde du för mat förresten? När nu chili gick bort.

    Det ska bli mycket intressant att se hur stor plats de här 25 tar och om vi får in det där vi tänkt, för sedan kommer vi att behöva ta hem mer, och då är det jubra om vi vet vart vi ska göra av den.
    Nu ska jag gå ut och hjälpa sambon att sopa ur i den ena boden.

    Ha en bra dag alla fina tjejer! {#lang_emotions_flower} Jag är väldigt nyfiken på grön ärtsoppa btw, men för mig funkade inte Vickans länk.

  • BrudSommar2006

    Allt det här festpratet har fått mig att fundera på vad jag eventuellt skulle vilja göra när jag fyller 40. Nåja, får väl fortsätta fundera. Inte för att jag tycker att det är så speciellt men att dra igång något vid annat tillfälle lär ju inte bli av. Dessutom kommer Astrid att vara så stor att jag har slutat amma och sömnen borde vara ordnad hyfsat så att vi kan ha barnvakt. Jaja, man får väl fundera.

  • Ore

    Oj, vilket party ni hade igår. Själv satt jag barnvakt åt syskonbarnen, som fick en lillasyster


    BS: Tror säkert att tråden funkar på måndag också, om du inte hinner få ihop en TS imorgon... Tidigare har den nog räknat dagar, och eftersom februari är en kort månad så ska det nog vara lugnt


    Har varit på klädbytarmarknad idag, köpte fyra par byxor och tre bodies, fick betala 150 pix. Nöjd!


    Lappis: Bounce låter jätteskoj, ha det så roligt!


    Snorkis: Tror säkert du är jättefin som gravid, men jag förstår dig. Jag kände mig inte heller så jättesnygg direkt, men egentligen led jag nog mer av att jag inte kunde röra mig som vanligt. Hade jag fått foglossning hade jag nog blivit olidligt jobbig, men eftersom jag ändå kunde fara omkring ganska bra så överlevde jag den mentala pärsen


    Snart är det juli och Kotten kommer!

  • Ore

    PB:


    3-4 st smördegsplattor, tinade 30 g parmesan, finriven 1 st ägg, uppvispat 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st hönsbuljongtärning 2 dl vitt vin 5 dl vatten 700 g frysta ärtor   salt och peppar 1,5 dl grädde 1,5 dl crème fraiche 2-3 msk pepparrot, riven Tillagning
    Det här är förmodligen frysgrönsakernas okrönte konung! Blixtsnabb, gudomligt len och välsmakande och dessutom enkel att lyxa till. Tillsätt ett par deciliter mousserande vin eller champagne på slutet och du har den klassiska rätten Crème ninon!
    1 Sätt ugnen på 225 grader. Börja med smördegsstängerna. Kavla ut smördegsplattorna till nästan dubbel storlek och skär dem i remsor som är cirka 1,5 cm breda. Pensla remsorna med uppvispat ägg och vänd dem i finriven parmesan.
    2 Tvinna remsorna försiktigt och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter och låt svalna före servering.
    3 Hacka den gula löken och vitlöken. Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs löken tills den blivit mjuk men inte fått färg.
    4 Tillsätt hönsbuljongtärning, vatten och vin och låt koka i cirka 5 minuter. Häll ner de gröna ärtorna och koka i ytterligare 5 minuter. (Om du kokar ärtorna för länge kommer de få en tråkigare färg)
    5 Mixa soppan helt slät med en stavmixer eller i en blunder. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädden och koka upp allt ännu en gång innan servering.
     6 Rör samman crème fraiche och riven pepparrot. Servera till soppan tillsammans med smördegsstängerna.
Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge