Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vickan, hihi! Jag gör det. Fråga pappa var det verkar torrt nog och så petar ni ner lite liljor som sedan glatt kan självså sig lite här och där i trädgården och överraska dig.

  • passionsblomman

    Akta dig! Det kan bli något du ångrar att du sa!


    viktualia skrev 2010-02-07 14:24:00 följande:
    det går bra! maila mig så vidarebefodrar jag frågorna till honom!!! han älskar sånt!
  • passionsblomman

    Tinga, det här med dina pojkars mat är ju helt ofattbart hur jobbigt det måste vara! Du är en hjälte!

    Apropå det där programmet som gick nyss, är de födda så mkt för tidigt som tre månader dina med? Och varför blev det så? Vet man det? Har allting annat funkat normalt för barnen under utvecklingens gång eller har de fått kämpa med andningoch allt?
    Jag kom ju in sent här så jag har väldigt dålig koll.

  • passionsblomman

    Vänner, jag kan köpa lite svin av dig!

    Fisk vi ofta gör härhemma:

    *Saffransfisk i ugn - Blanda matlagningsgrädde/grädde med en påse saffran. lite salt och vitpeppar. Häll över valfritt fiskblock och skjuts in i ugnen på 200 grader.
    Servera m ris eller potatis.

    *Dillfisk - Krossade tomater,grönsaksbuljongtärning, dill, vitpeppar och grädde /matl.grädde kokas upp i stekgryta, i med valfri vit fisk (jag brukar ta Hooki eller Alaskan Pollok, Sej el likn.
    Koka tills fisken är genomkokt. Vill man ha lite mer drag i fisken tar man färsk chilipeppar i.

    Annars är det ju himla gott med panerade rödspättafiléer med pressad potatis.

    Eller senapsmarinerad stekt strömming med potatismos.

    Eller fiskgryta med saffran, dill, fänkål, rotfrukter, lite grädde och vitt vin....

  • passionsblomman

    Vänner igen,Tulpanerna fattar jag noll av. Vad konstigt!
    Har du givit dem kallt vatten?

    För det är du som har rätt. ALDRIG klippa i snittblommor!!!

  • passionsblomman

    Tinga, ooooh herremingud, jag ryser överallt och får hela ögonen med tårar! Vilken hårresande upplevelse och galet nervöstinnan ni visste att det gått bra!

    Helt och totalt ofattbart att man kan hålla sådan koll och räkna ut och bedöma med UL och allt. Snacka om elefantkliv i vården sedan de hjälpmedlen kom!

    Vilka små fighters till grabbar du har då! De ser ju verkligen hur gá ut som helst. Tänk om de kunde fixa det här med maten snart nu också. Synd att du bor långtifrån-eller om det är jag som gör. Annars kunde jag ju hjälpa dig lite, jag som ändå inte ens jobbar just nu!
    Du får förresten berätta hur mycket du vill! Jag tycker det är jättekul att höra om allas era liv. Vad gullig din man var som gick in och skrev förresten!

  • passionsblomman

    Koko, ifall du isolerar krukorna kan du tom ha perenner om du skulle vilja. Eller ha perenner i krukan över sommaren och sedan plantera ut dem i trädgården ifall du vill göra nytt och annorlunda till nästa år.

    Perfekt med både matkällare och garage! Då lägger du knölar och lökar i matkällaren och ställer pelargoner, Afrikas blå lilja, citrustärd, olivträd och sådant i garaget!
    (var ni ska ha bilen sedan lägger jag mig inte i... )

    Vänner, inget socker! Bara vatten. Särskilt till tulpaner. De har all näring de behöver och klarar inte ytterligare tillsatser.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge