• kapellösa

    Ny start på träningen inför bröllopet

    Jag med!
    Pepp pepp pepp

    Jag vill så gärna klara av att springa en mil (och inte som nu max 200m innan man måste stanna och hämta andan) och så kräver min naprapat att jag skaffar mig lite rygg och magmuskler.

    Ridning en dag i veckan, joggning tre dagar i veckan och förhoppningsvis även ett corepass för ryggens skull. Tyvärr tycker jag att löpning är det absolut tråkigaste som finns (stark tvåa är träna i grupp eller maskingymning) men jag hoppas på att lära mig att tycka om det eller iallafall få det till en nyttig vana.

    Smart att ha en familjedag på gymmet! Då har man mer press på sig att gå dit! =)

  • kapellösa
    Sundance skrev 2010-01-27 12:09:01 följande:
    Kan dock säga, vad gäller löpning, att jag också tyckte det var sjukt jobbigt. Klarade max 5 min. Nu, ungefär 7 månader efter att jag bestämde mig för att börja med det, så springer jag 8 km utan större prblem. men det är just det där att ta sig iväg.
    Hurra, det finns hopp iallafall! Du är härmed min nya idol!
    För mig är den jobbigaste biten att ta på sig träningskläderna och snöra på sig skorna. När man väl kommit ut så är det nästan trevligt, men motståndet innan är massivt!
    Hur har du gjort, har du sprungit längre och längre sträckor eller längre och längre tid?
  • kapellösa
    marregus skrev 2010-01-28 22:11:08 följande:
    Jag är också på! Tränar ca 2 pass/vecka på friskis. Tyvärr tycker jag att gymmet är supertråkigt och passen har inte jättebra tider...Hur kommer man igång med jogging ute? Hur är ju egentligen bara att ta på sig och gå ut men att motivera sig menar jag Ni är ju ett par stycken som har lyckats med det
    Eftersom jag älskar alla typer av listor och synbara resultat funkar träningsprogrammen på marathon.se bra för mig.Jag håller just nu på med träningsprogrammet halvmarathon för nybörjare.
    Där står det exakt vilka dagar man ska ge sig ut, hur länge man ska vara ute, nu när man är nybörjare står det dessutom hur många minuter man ska gå och hur många minuter man ska springa. Smått strikt och militäriskt men det är det enda som funkar för mig.
    Motivation..? Nej, det har jag ingen, men det står på schemat att jag ska gå ut så då måste jag väl göra det.. även om det tar emot som attan!

  • kapellösa
    MaEo skrev 2010-01-29 10:17:05 följande:
    Programmet på marathon.se låter som något för mig. Hur långt har du kommit Kapellösa? Kanske jag kan hoppa in på samma vecka så kan vi peppa varandra. Har följt deras program till tjejmilen förut och det har funkat fint!
    Jag hr inte kommit så långt, är på vecka tre på träningen för totala nybörjare så om du är van joggare lär du ju inte har några som helst problem att hänga på
  • kapellösa

    Blä, nu ska jag ut och springa. Efter 4 veckor tycker ajg fortfarande att det är lika pestigt att ta på mig skorna och ge mig ut! Hoppas att ni andra har roligare träning och är mer motiverade än vad jag är just nu!

  • kapellösa

    Halloj mina damer!

    Jag har insett att träna för den härligt känslan efteråt är för mig som att enbart äta selleri (det absolut äckligaste jag vet) bara för den härliga känslan av att vara mätt.

    Någon som har några förslag på _roliga_ träningsformer? Löpning var nog inte riktigt min grej...

Svar på tråden Ny start på träningen inför bröllopet