• KB4ever

    CAMBRIDGE kuren - tråd 16. Alla nya och gamla se hit!!

    Hej på er!
    Jag har börjat med CB idag och hoppas på att gå ner 10-12 kilo innan den 5/6 då vi gifter oss.
    Jag har inte riktigt bestämt hur länge jag ska köra på ren kur, men iaf 2 veckor och sen kanske kombinerad. Det beror helt på hur mycket jag går ner under dessa två veckor. Men eftersom det bara är två månader kvar till bröllopet så lutar det mot att jag får köra 4 veckor ren kur om jag ska hinna ta bort allt..Pust!:)

    Jag beundrar verkligen er alla som kört detta flera veckor och hoppas att jag ska kunna ha lika mycket j@vlar anamma som ni har! ;)

    Så, jag vill väldigt gärna vara med att peppa och bli peppad! Och sen har jag en liten fråga åxå till er som går på kombinerad kur. Hur mycket går ni ner i genomsnitt per vecka?
    Och till er som gått på ren kur och sen börjat äta, är det svårt att inte flippa ur och bara vräka i sig allt som kommer i ens väg och i så fall hur undviker man det?

    Kämpa på :)

  • KB4ever

    Hej Jemmaj :)

    Vad kul att vi börjat på ren kur samtidigt, då kan vi stötta varandra och följa varandra på vägen! Jag måste säga att jag e väldigt motiverad att fixa detta samtidigt som att tanken på att vara utan mat i 2-4 veckor känns så trist haha. Men man får väl bara slappna av och försöka att inte tänka på det så mycket. Jag fokuserar på hur jag vill se ut i brudklänningen!:)

    Angående min vikt så håller jag den lite hemlig *ler finurligt* men jag har väl ca 5 kilo att ta bort för att bli normalviktig enl. bmi.
    Jag hoppas att det ska gå snabbt men det är som du säger att man vet ju aldrig hur kroppen reagerar.
    Har du någon övervikt eller är det bara lite sk. "kosmetiska" kilon du vill ta bort?
    Du har varit duktig som kämpat så länge även om det inte gått så snabbt som du har velat.

    Oh förresten, ett tips ang vatten. Jag bubblar mitt i sodastream och då blir det väldigt mycket enklare att dricka det. Så testa det!

    Ha en riktigt bra dag och kämpa på!

  • KB4ever

    Hej Lexy,
    Jo gårdagen gick bra! Det är svårt att komma bort från tanken att "man vill äta" för jag är en riktig småätare och då när jag kommer hem på kvällen och inte kan hålla på med min favorithobby att småäta, haha, så känns det väldigt konstigt! Men det är bra, för det är ett beteende som jag vill arbeta bort och jag hoppas att jag ska kunna det genom ren kur ett tag.

    Och vad gäller att börja äta sen igen och låta bli att flippa ut så gäller det nog bara att fortsätta vara bestämd, lika bestämd som man är med sig själv när man äter sopporna. Och även ladda mentalt, som du säger, för hur man vill agera när man väl slutat med sopporna. Enklare sagt än gjort antar jag och jag förstår att du är lite rädd att börja äta igen.

    Hur länge har du hållit på och hur mkt har du gått ner?

    Ha en go dag! :)


    Lexy skrev 2010-04-06 22:42:31 följande:
    Hur går det?Välkommen KB4ever :) Jag är inne på dag 37 nu och jag är lite rädd för att börja äta igen. Precis som du säger hur ska jag undvika att stoppa allt i munnen när jag väl börjar äta igen. Jag har nästan 6 veckor kvar att förbereda mig mentalt på den biten. Lycka till tjejer!
  • KB4ever

    Jag tycker att själva vattendrickandet går bra än så länge. Det är alla toabesök som jag blir tokig på!:) Folk på jobb måste tro att jag e sjuk lr nåt så ofta som jag springer på toa. :P

    Då ska vi köra ungefär lika länge, jag tänkte 2-3 veckor och sen upptrappning med lite protein varje dag i 1-2 veckor. Det beror lite på hur jag mår och hur mkt jag går ner.

    Du har ju inte alls långt till ditt mål! Det kommer du fixa galant tror jag, du verkar så inställd på detta! Har du några speciella mål förutom just att gå ner i vikt, tex nåt speciellt klädplagg du vill komma i eller nån resa?

    Det jag vill bli av med är min sambovikt..hmm! Så klantigt att bara gotta sig i två år och inte tänka på hur jobbigt det är att ta bort det. Förr var jag vältränad och lagom smal (inte pinnig men några kilon under min längd) så det är det jag vill tillbaka till. Så egentligen skiter jag åxå i "jävla BMI" hehe ;)

    Jag tycker faktiskt att det går galant än så länge! Jag är ite speciellt hungrig eller sugen än så länge. Kul! :D
    Ha en mysig kväll så hörs vi


    jemmaj skrev 2010-04-07 10:23:50 följande:
    Tack för tipset gumman..;) ska försöka med det ang vattnet, blev bara så tråkigt till slut att dricka vatten och endast vattenvi får peppa varandra, detta blir kul faktiskt :D jag vet inte hur länge jag ska iof gå på ren kur kanske 2 veckor högst tre men det får vi se på hur mycket jag går ner.Jag började från ca 72-73 kg och slutade efter tre veckor på 67-68och nu när jag började igen så fortsätter jag där vid den vikten till kanske mellan 60-62 kg , så det är väl lite mer kosmetiska kilon hehe..;) men samtidigt är det min gammla vikt innan jag gick upp av att ha jobbat på cafe i tre år och endast ätit kakor och knappt någon mat, inget bra alls :P men men snart är man vid målvikt, snaaaart :D Jävla BMI tycker inte man ska gå efter det, så länge man är hälsosam och tycker själv att man ser bra ut så behöver man inte gå efter hur BMI ligger Hoppas dag 2 för dig går bra, här rullar det på än så länge, första shaken intagen :D¨Ta hand om dig så länge :D
  • KB4ever

    Lexy

    Du e ju sjukt duktig! :) Imponerande att du hållit på så länge. Jag tycker dessa två dagar har varit långa :P Men jag kan tänka mig att det blir en vana efter ett tag så att det går av bara farten. Det är inspirerande att läsa om dina framgångar!

    Förväntan2010

    Jag har inte upplev nåt tugg-sug ännu, däremot sug efter salt. Men det kommer säkert. I så fall får jag skaffa en bitring ;) Men däremot var det grymt svårt att inte skåpäta igår kväll när jag kom hem från jobb! Fick säga till mig själv flera ggr då jag märkte att jag automatiskt styrde min väg mot kylskåpet. Skumt vilka vanor man skaffar sig... Ikväll ska jag ta ett bad direkt jag kommer hem så tänker jag på något annat.

    Kul att vi är tre som börjat samtidigt! :) Är det någon här som tränar mycket åxå eller har planer på det?

    Kram på er

  • KB4ever

    Gomorron! :) Hoppas gårdagen gick bra för dig. Har du varit väldigt hungrig hittills? Det gick bra för mig men inte utan att jag fick kämpa en hel del. Jag var så sjukt sugen på kvällen att jag blev helt rastlös. Men jag fixade det! :)

    Det där du säger att du ska lägga till 100 kött och lite grönt framöver.. Hon jag köper sopporna av sa att man går ner nästan lika mycket om man gör så som man gör på ren kur.
    Jag får det inte riktigt att gå ihop med ketos och att man bränner muskler om man går över 500 kal per dag... Har du någon aning om hur det funkar?

    Kläder är alltid ett bra mål eller hur! :)
    Jag vill som sagt gå ner så jag blir snygg i min brudklänning! :D Det är det stora målet just nu och jag har två månader på mig till den stora dagen. Men eftersom jag syr upp den är det ingen panik att jag MÅSTE gå ner men jag vill, jag vill trivas med mig själv och detta är en bra morot.. eller piska hehe.
    Sen vill jag komma i alla mina gamla kläder varav 2 par snygga slimmade jeans och det kräver att jag går ner ca 11 kilo och det ska jag banne mig ta bort innan sommaren!

    Jag får väl rapportera eftersom hur mycket jag går ner så stillar jag din nyfikenhet! ;)

    Nu oroar jag mig lite för helgen!! Du som testat detta förr, har du några tips på hur man ska göra för att klara den?


    jemmaj skrev 2010-04-07 15:28:56 följande:
    hehe ja folk tror man är sjuk eller något liknande, man går på toaletten varje halv tim..:P Ja jag tänkte se hur mycket jag går ner första veckan och är jag inte nöjd kör jag en vecka till..sen trappar jag upp med maten som jag gjorde för två veckor sedan, och det gick hur bra som helst. 100 g kött/kyckling eller fisk och lite grönsaker, och man blir faktiskt mätt då man gått på ren kur ett tag..Jag hade som mål att komma i ett par jeans, har gjort det men nu så vill jag nog mestadels gå ner för att komma till målvikten, är juh ca 161 cm lång (kort) :P så för min del att ligga på runt 60-62 kg blir perfekt, men samtidigt vill jag nog känna mig snygg i bikinin inför sommaren, inte för att jag tyckte att jag såg ful och tjock ut förra sommaren, men visst var jag överviktig ... men det är nog det, bikinin just nu iaf..;) men inget spec klädesplagg eller så, har du det eller vill du bara gå ner ett par kilon??blir lite smått nyfiken, du får säga till (då du är nöjd med vikten) hur mkt du gått ner ..kul o veta..;)
  • KB4ever

    Jemmaj,

    Jag citerar inte ditt meddelande nu för att korta ner allt lite. Jag har en förmåga att skriva långa meddelanden :P

    Har det varit jobbigt idag? För mig har det inte varit nån skillnad mot igår.. Jag kanske inte är på väg in i ketos ännu? :S Hoppas att jag är det för det går väldigt bra och jag känner mig grymt fokuserad på detta nu.
    Idag käkade jag lunch med en kompis och och medan hon satt där med sin bakade potatis (som såg sååå god ut haha) drack jag ramlösa. Jag var inte ens sugen på hennes mat, hur nice är inte det!!! :D

    Och att du klarade att inte en smaka på allt gott hembakat du bjöd på igår är ju superduktigt! Vi får klappa oss sjäva på axeln :)Det är som du säger att bestämmer man sig så är det inte så jobbigt. Man måste bara fokusera på sitt mål! Men kvällarn är svårast och jag längtar tills min andra vecka och hoppas att det blir som det var för dig, att jag inte ens är sugen lr hungrig. *I hope, I hope*

    Nästa gång jag köper soppor ska jag fråga mer om hur ketosen funkar lr ska jag googla lite. Det är rätt intressant hur kroppen fungerar ju...

    Hihi nej jag syr inte upp klänningen själv. Jag uttrycke mig nog fel ;) Jag syr upp den hos en sömmerska. Men det är ju sak samma iofs, förutom att jag inte kan sy. När den är klar ska jag lägga ut en bild. Jag hoppas verkligen att den blir så fin som jag tror den ska bli.

    Jag ska iaf gå ren kur denna vecka. Sen beroende på hur det känns nästa vecka, så kanske jag lägger till lite protein lr fortsätta med helt ren kur. Jag har tänkt köra så länge jag mår bra och orkar och tills jag gått ner 10 kilo. :)
    Tränar gör jag och det planera jag att forsätta med men nu ska jag lägga till mer styrka. Har köpt en bok av hon Jillian som träna dem på biggset looser hehe och ska testa hennes träningsprogram., Kul!

    Tränar du nåt?

    Blev lite långt detta åxå hehe ;)

    Nu ska jag snart ta min kvällsshake och tvätt lite. Ha en mysig kväll! :)

  • KB4ever

    Hallå Jemmaj,

    Ja det blir lite långa inlägg men det är bara kul! :D

    Hur har dagen gått hittills?
    För mig går det jättebra! Men att idag när jag vaknade var jag helt yr i huvudet. Höll på att trilla 2 ggr för allt bara liksom vändes upp och ner. Skumt! Det är över nu dock :). Mår din mage bra av sopporna? Min är lite orolig faktiskt :S
    Men, huvudsaken är att vi fixat dieten och nu är inne på dag 4. Bara tre dagar tills vi har fixat en hel vecka! Det trodde jag aldrig jag skulle klara av :P

    Jag förstår att du är trött och inte orkar promenera som du vill. Det är ju inte konstigt när kroppen svälter. Jag får se hur det går på söndag då jag ska börja med styrketränina a la Jillia haha. Och ja, visst hade det varit suveränt att ha henne som tränare. Hon hade ju skrämt "the poop" ur en hahah så man hade inte vågat annat än att ta i. ;)

    Det känns lite oroligt för kvällen. Jag är en riktig fredagsmysare och ikväll ska jag inte bara äta soppor utan jag har skickat iväg mannen så han får ha kul iaf hehe, så jag kommer vara ensam hemma. Gaaah! Men jag kan inte tänka mig att bjuda hem någon kompis heller för jag är så rädd att det blir för svårt att hålla dieten. Så jag mentalladdar hela tiden för hur kvällen ska bli och hur jag kan mysa på annat sätt än med vin och god mat hihi. :) Vad har du för planer?

    Ps. har du tänkt på vad mkt tid man får över när man inte lagar och äter mat? Får börja pyssla med nåt för att hålla sig sysselsatt :)

    Sköt om dig och kämpa på !

  • KB4ever

    Hej Lexy,
    Vad skönt att du bara har halva tiden kvar! :D Och dessutom orkar du springa, det är inte illa!

    Än så länge är jag inte så slut lr trött förutom lite yrsel, men jag får väl se hur kroppen reagerar på söndag på gymmet.

    Vad skönt att du slapp ha det jobbigt förän v3. Det verkar vara väldigt olika på hur man mår under kuren. Själv mår jag jättebra! Är inte speciellt hungrig längre, har inte haft ont i huvudet lr nåt. Bara lite slut på morgonen men det försvinner efter en kopp kaffe. :)

    Lycka till i helgen och håll oss uppdaterade om hur det går. Det är inspirerande att höra när någon klarat så länge som du gjort. :)


    Lexy skrev 2010-04-08 17:35:22 följande:
    Dag 3 för en del här :D Hur går det för er?Jag har precis kommit tillbaka från en löprunda, inte så långt bara 2 km...men det är väl alltid något :) Vågar inte ta i för mycket när man går på ren kur.Gissa vad!!? Jag har mindre än hälften kvar nu :D :D :D
  • KB4ever

    Jemmaj,

    Gomorron..om man kan kalla det morgon fortfarande! :)
    Kvällen igår gick över förväntan. Var inte ens sugen på nåt!! Vägde mig i morse och har gått ner 2,5 kg sen i onsdags (jag vägde mig inte första dagen jag började för det man förlorar första dagen är ändå bara vatten, så det räknar jag inte. men 2,5 kg känns på kroppen och jag e superglad och känner mig motiverad att fortsätta. Hoppas vågen visar lite mer på onsdag när det gått en vecka! :D

    Hur gick det själv igår?

    Här är det härligt väder idag så jag hoppas på en promenad efter att vi varit och provad vigselringen hihi. :)

    Ha en underbar dag du glada! :)

Svar på tråden CAMBRIDGE kuren - tråd 16. Alla nya och gamla se hit!!