• Dejli

    Är jag sunt eller osunt svartsjuk?

    Tycker det har sagts kloka saker här ovan. Precis som dom säger, försök formulera det exakta problemet.

    Jag är också en tjej med många killkompisar. Läser en datautbildning och har innan jobbat som truckförare och på andra mansdominerade arbetsplatser. Jag går ofta ut med klassen och tar en öl etc, men min kille vet att han alltid är välkommen att kika förbi. Han har träffat alla jag umgås med och han vet alltid vart jag är och med vilka.

    Han är aningens svartsjuk, mest pga egen historia med att själv vara otrogen mot ett ex (av olika anledningar). Han å andra sidan är noga med att själv alltid bjuda med mig, och vill jag inte följa med berätta vart han är och med vilka. Kanske skicka något meddelande under kvällen för att visa att han tänker på mig etc.

    Eftersom vi båda vet om hans historia så gör han allt han kan för att visa att han inte är den han en gång varit, och eftersom man dömer andra efter sig själv så är jag noga med att berätta vad jag håller på med så vi inte ens behöver komma till en punkt när han behöver ifrågasätta mig - med eller utan grund.

    Det finns så mkt småsaker man kan göra som inte kostar nånting och som inte på något sätt har med kontroll att göra. Kan min kille känna sig lite tryggare i sig själv om han får komma med på en ölkväll, why not? Då vet han vilka dom är när jag pratar om dem, och kan känna sig lugn och stanna hemma en annan gång.

    Jag förstår dig. Jag hade blivit skitsur och känt mig utanför och mindre viktig om min kille drog iväg med en massa tjejkompisar (eller killkompisar också för den delen) och jag aldrig var medbjuden eller ens visste vilka det var.

    Jag tycker du kan börja med att visa intresse. Fråga om du får följa med och träna, undra om ni inte ska gå ut och ta en öl allihop etc. Bli en i gänget du också. Som någon sa, tjejer har ofta inga problem att vara enbart kompisar med killar, även om killar ofta har svårt att förstå det.

    Jag förstår också att med er historia är det svårt att släppa det och bara lita på henne. Som sagt, jag tycker du ska försöka "infiltrera" gänget litegrann, så att de vet vem du är och att ni seriösa med varandra och också för att visa henne att du är intresserad av hennes vänner och liv också.

Svar på tråden Är jag sunt eller osunt svartsjuk?