• Chris24

    Att anhålla om hennes hand

    Men, vill DU be om hennes hand ifrån hennes pappa?
    Och tror du hon skulle reagera på ett positivt sätt eller?

    För nej, det är nog (eller inte alls skulle jag nog våga påstå) så svenskt, inte längre iaf, förr kanske det fanns men nej, nu har jag svårt o se det. Däremot är det fortfarande så hos andra kulturer, dock inte lika vanligt faktiskt.
    I Libanon, hos oss katoliker tex, behövs inte det längre, det man bara gör är när paret är överens så sitter brudens föräldrar o hans föräldrar o typ "lär känna varandra" och om det finns en ekonomisk fråga (som, ska ni dela på kostnaden, ska hans föräldrar bet, dem paret dela själva osv osv) så tar man upp det då också men fråga om lov är isf, mer hos muslimerna isf, min kusin råka ut för sånt fick jag höra i helgen, blev väldigt ledsen då hon är 17år o fick inte välja sin egen man. Hennes pappa är muslim, min faster är kristen men kan tyvärr inte göra så mycket åt saken..

    Min blivande snackade med min mamma innan jag visste han skulle fria, han berättade att han skulle fria o hur han skulle göra det och sådär samt så kollade han hur hon tyckte om det hela men dem två har en väldigt tight relation så för honom betydde det mycket o snacka med min mamma, inget traditionsmässigt.

    Så, om du inte har den relationen med hennes svärfar/svärmor så kan jag hålla med dem andra här att inte göra det, om DU själv inte absolut vill det pga tighta band osv.

    Förstår du vad jag försöker komma fram till med mitt långa inlägg eller? hahaha..

  • Chris24

    Gör det som känns bäst för dig och er båda också för den delen men det vet du ju bäst själv

Svar på tråden Att anhålla om hennes hand