• Aleta

    Att anhålla om hennes hand

    Personligen så tycker jag att du ABSOLUT INTE ska anhålla om hennes hand hos någon. Hon är väl ingen handelsvara som andra kan fatta beslut över.
    Numera har kvinnor rösträtt och är (i alla fall i teorin) jämställda med männen. Att återgå till gamla traditioner då äktenskapet var en affärsuppgörelse män emellan tycker jag är allt annat än romantiskt.

    Dessutom, vad skulle du göra om han sa nej?
    Blanda inte in några föräldrar. Det är ni två som ska gifta er och leva ett liv tillsammans. Så mycket förtroende har du väl ändå för din flickvän att hon kan fatta sina egna livsavgörande beslut?

  • Aleta

    Bra!
    Stå på dig och lycka till. Din flickvän har tur som har en pojkvän som tycker att jämlikhet är viktigt.


    Kitepilot skrev 2009-12-08 07:41:28 följande:
    Ja, tack alla för era svar. Jag kände att tonen blev lite hetsig ;) men jag håller med er alla, märk väl det, till punkt och pricka. Det har ju ingenting med at göra huruvida min flickvän bestämmer över sitt liv eller ej, eller "är en handelsvara" tan jag undrade mest om själva traditionen var bruklig än idag och om hur ofta den i så fall tillämpades.Min flickvän har väl antytt någon gång att det möjligtvis var en fin grej att fråga en sådan sak men jag ser precis som ni andra inte det fina i att ingå någon slags underkastelse och fråga honom om en sak som han egentligen inte, enligt mig, har något att säga till om.Men nu är jag stärkt i min uppfattning och har befäst mitt beslut om att köra på min ursprungslinje; att lämna alla utom min flickvän utanför denna vetskap om förlovning. :)TACK för supporten!
Svar på tråden Att anhålla om hennes hand