• Smilla82

    Bröllop 2010 del 9 (sista året)

    @ Maj2010: Du kan absolut beställa din brudbukett nu. Du behöver inte bestämma precis nu exakt hur den skall se ut men du kan boka upp floristen.

    Vi gifter oss 19 juni och jag bokade buketten för ett par månader sedan. Men floristen jag var hos sa att det var jättebra att jag bokade tidigt eftersom de inte kan ta emot hur många brudbuketter som helst till samma dag. Och jag vet att samma dag som vi gifter oss finns det ett antal brudpar till i samma lilla by (och alla vill ju ha en viss florist) så det är bäst att vara ute i god tid så att man får blommorna hos den florist man vill ha.

    Allt beror ju på vart man bor och hur populära kyrkorna, lokalerna etc. är. Vi bokade allt vårt nästan 2 år innan. Men det var vi tvugna till, annars hade vi inte fått det vi ville ha.

  • Smilla82

    På vårt bröllop kommer vi antagligen ha laxpaté till förrätt. Det fanns så himla mycket gott att välja mellan men laxpaté är verkligen en av mina favoriter. Och om man vill ha öl å nubbe till så går ju det, det tänkte vi ha iaf för de som inte vill ha vitt vin till.

    Annars kan ni ju alltid köra en variant på gubbröra, dvs göra en "bakelse" av den. Så serveras den som en liten "tårtbit" med lite trevlig garnering på. Så blir det en lite mer passande rätt till just öl och nubbe =) Laxpaté kanske blir lite fel. Men gott är det ändå!

    Något jag blir förskräckt över ibland är alla höga kuvertkostnader. Det är få ställen man kan få lägre priser än 700 kr/kuvert. Vi har haft en himla tur och hittat en jättebra cateringfirma med mycket god mat med ett kuvertpris på endast 250 kr/kuvert (3-rätters)

  • Smilla82

    Jag skulle behöva lite tips på hur man kan göra med gäster som har väldigt svårt med barnvakt. På ett vis känner jag att det inte är mitt problem vart de gör av sina barn, bara de inte dyker upp på festen men just så enkelt är det inte.

    Vi har bett om barnfri fest och jag vill verkligen inte ha några barn på festen. Det är för mig alldeles oacceptabelt. Dessvärre är det så att detta är en väldigt nära familjemedlem samt att de kommer från en helt annan del av Sverige än där vi gifter oss. Vår lokal har dessutom inga extra rum där barnen isf skulle kunna hålla till under kvällen. Så hur kan man göra? Jag skulle ju kunna tänka mig att de hyrde någon barnvakt här men det är ju svårt när barnen aldrig träffat barnvakten tidigare.

    Vad göra? Finns det några bra alternativ?

  • Smilla82

    Tyvärr finns det ingen som kan ta hand om barnen om de skulle lämna kvar dem i sin hemstad. De har inga vänner alls och de få som de känner skall också med på bröllopet. Så dessvärre finns det heller ingen som kan följa med ner och ta hand om barnen på hotellet.

    Barnen är ju ganska så stora, 4 och 7 år, så de är ju relativt lätta att passa.

    Just nu känns det här som ett jätteproblem (I-landsproblem iof) men jag vill verkligen inte ha med barnen på bröllopet. Det skulle förstöra festen totalt. Och vart skulle jag placera dem? De kommer ju inte heller vilja vara med så länge under middagen och efter det finns det ingen plats för dem för vi har bara tillgång till ett rum, där vi båda skall äta och dansa.

Svar på tråden Bröllop 2010 del 9 (sista året)