• MackanB

    Orolig för flickvännen (utebliven mens)

    Hej!

    Jag har en fundering som någon tjej säkert kan hjälpa mig med, som har uppkommit på sistone.

    Det är nämligen som så att min flickväns mens har uteblivit. Sist hon hade mens var i juni. Hon har haft regelbunden mens sedan hon började få den, men så i juli uteblev den och så har det fortsatt.

    Till en början ville hon inte säga något till mig, hon berättade det först i ett senare skede, med motiveringen att hon inte ville göra mig orolig.

    Lite orolig är jag dock. Är det normalt att mensen uteblir så pass länge? Hon har sökt läkarhjälp, tagit prover som inte visade något speciellt, men inte fått några vidare läkartider.

    Jag är förstås rädd för att hon inte ska kunna få barn. Jag har ju ingen aning om vad det kan vara, och kanske bekymrar mig i onödan. Har någon här inne upplevt något liknande?

  • Svar på tråden Orolig för flickvännen (utebliven mens)
  • Rufsas

    Har hon gått ner kraftigt i vikt? Eller idrottar hon extremt mycket? Det kan isf vara två olika orsaker.

  • MackanB

    Hon idrottar nog, spelar fotboll och tränar 4-5 gånger i veckan. Dock har vikten inte rasat något direkt.

  • Rufsas

    Hmmm, det låter ju som "lagom" dos av träning och inte extremt på något sätt. Vad för sorts läkare har ni varit hos?

  • MackanB
    Rufsas skrev 2009-12-04 21:37:00 följande:
    Det jag menar är - har ni varit hos en gynekolog?
    Hon har varit på ett läkarbesök, därifrån hon skickades vidare för att ta blodprov. Dessa visade ingenting onormalt alls. Någon vidare tid har hon inte fått, vilket jag tycker är konstigt.
  • Rufsas

    Jag skulle nog se till att gå till en kvinnoklinik alternativt en bra gynekolog snarare en "vanlig" allmänmedicinsk läkare.

    Hoppas att det går bra och stort lycka till!

  • MackanB

    Jo, hon ska nog till en gynekolog. Det är bara det att jag bekymrar mig så :(

  • Rufsas

    Nu ska jag inte leka hobbypsykolog men det kanske är bra om du försöker att inte oroa dig alltför mycket. Lätt för mig att säga men jag hoppas att du förstår vad jag menar. Se sen till att få en bra gynekolog som är lyhörd och tar er på allvar. Jag brukar gå på rekommendation av kompisar vilken gynekolog som är bäst. Har tidigare bara varit hos ganska oengagerade och nonchalanta typer, men efter rekommendationer har jag nu hittat en bra.

  • Thinkerbelle

    Det er noen p-piller som kan gi deg uregelmessig mens (eller ingen mens) - selv om hennes mens tidligere har vært helt regelmessig. F.eks Cerazette, som ikke inneholder østrogen..

  • JustMeAndMyLove

    Det finns de som är jättekänsliga för stress. Jag kan vara utan mens i flera månader om jag är stressad, reser eller liknande. Det kan vara nått så enkelt som det :)

    Bra att hon kontaktat läkare, jag tror inte du behöver oroa dig :)

Svar på tråden Orolig för flickvännen (utebliven mens)