Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    50-tals temat rullar vidare

    fiffi1985 skrev 2009-11-19 22:35:33 följande:
    jag har sån beslutsångest, vet inte om jag ska ha flor, diadem, krona eller tiara..flor känns väl mest tidsenligt, men har hittat så många fina saker..!jag tror att det är finast att ha nån lite lockig page när man har flor. men smaken är som baken
    fast hade man inte såna där små smäckra kronor också på 50-talet? De var rätt söta, ser ut som riktiga prinsesskronor
  • KatjaB
    ActDontTalk skrev 2009-11-23 20:12:10 följande:
    Jag har köpt flor så jag kan göra eget, har kikat lite på tutorialen som finns uppe i länkarna, men kan inte komma underfund med hur mycket flor som går åt. köpte 80 cm, för det var allt hattaffären hade kvar, räcker det tro? någon som gjort själv som vill förklara lite närmare?
    det borde ju räcka, tror man i regel inte är mer än 55-59 cm i omkrets runt huvudet så om du bara ska ha floret som ett "band" som sitter från öra till öra i princip så räcker det gott och väl. Såg att vissa hade kammar i sidorna. då var det sytt rynkat på sidorna och en kam på (eller hårnålar)
  • KatjaB

    Tänkte försöka hitta någon virkad sjal eller kanske få mamma till att sy någon som passar till klänningen. Hon har jobbat som sömmerska så hon är otrloigt duktig på att sy. Tänker mig någon av sjal som fästs ihop med en brosch i vintagestuk.

    På tal om flor, så har jag tänkt ha ett härsmycke (uppsatt hår) och ett flor, floret tar jag sedan bort för till festen.

  • KatjaB
    teak skrev 2009-11-28 20:05:49 följande:
    ja det är ju inte dumt ifall man har mamma som är så duktig.Jag får ge mig ut och leta lite och se ifall jag hittar något som passar.Vilken fin bild du har i ditt galleri på sid 2. Jättefin frisyr.Har du köpt flor och hårsmycke färdigt eller ska du pyssla ihop något?
    köper färdigt, iallafall hårsmycket. Vet itne om det blir för mycket med ett smycke på floret jag hittade också, och då är det ju bättre att göra ett själv som blir mycket billigare än att köpa det i mitt galleri för dryga 1000-lappen.

    Såg i en tidning förresten en jättefin sjal från lindex i offwhite i gammaldags och romantisk stil som skulle kunna funka att ha över axlarna. 199 kr så det var ju inte så fasligt dyrt heller.
  • KatjaB

    vart har ni hittar era filmisar ni som haft/ska ha det?

    kan inte riktigt bestämma oss men tänkte antingen ha små filmkappor eller filmisar som placeringskort

  • KatjaB

    tack för tipset om tradera! hade inte en tanke på att tradera finns också, nu är vi lyckliga ägare till mängder av filmisar. Var ju lite inne på den andra idén med placeringskort men S ville mycket hellre ha filmisar så efter sten-sax-påse så blev det filmisar. haha

  • KatjaB

    Om ni ska göra som tårtbakelser i cupcakesformar så kan jag tipsa om att ta formar som håller, de fina med olika motiv på veckar ut sig väldigt lätt. Gjorde såna till dotterns namngivning och de var visserligen fina, men inte fullt så piffiga som dagen innan när jag gjorde dem.


    teak skrev 2009-12-07 09:53:12 följande:
    Har ni bestämt tårta?Vi har funderat på att beställa en jätteliten tårta, ca 4 bitar som vi brudparet ska ha. Sedan kommer vi nog göra cupcakes och bjuda gästerna på. Tårtan vill vi ha mera för traditionens skull, brudparet skär tårtbiten och sådant.Hade tänkt få ha en prickig tårta, få se om de gör en sådan.Måste även öva på att göra cupcakes, får försöka göra några till jul.
  • KatjaB
    teak skrev 2009-12-20 08:47:54 följande:
    jag har även hört att Make Up store gör bra sminkningar, vet dock inte om de gör till bröllop. Fast det borde de ju göra. Jag har bokat håruppsättning hos min frisör och på deras hemsida står det sminkning. Men nu blir jag lite fundersam ifall jag måste står för sminket, någon som vet hur det brukar vara?
    jag ska sminka mig på makeupstore, de tar 1400 för sminkningen och då får man med deras "i do" box med smink så man även kan bättra på brudmakeupen under kvällen, tropr boxen ligger på 8-900 kr egentligen. Så jag tycker det är helt okej.
    Hår gör jag hos frisören som tar 1800 för bara håret, hade hon även sminkat så var det 700 kr till, men då ingår ju inget smink som man får ta med sig heller.
  • KatjaB

    "fly me to the moon" har vi också funderat på, eller "come fly with me".

    jag var och provsminkade mig på makeupstore för ett tag sedan, behövde handla lite nytt smink så jag bokade festmakeup där smink ingår i priset. Hon sminkade mig med inspiration av marilyn men inte fullt så pastelligt. Blev riktigt bra och hade bara lösögonfransar längst ut, så att de inte kändes störande. Blev jättefint.


    Cltsp skrev 2010-01-02 10:45:30 följande:
    Frank Sinatra är verkligen jättebra! Vi hade tänkt att ha "Fly me to the moon" men det blev inte så.Junebug, dansa till Ella Fitzgerald låter hur mysigt som helst! Passar säkert jättebra in i temat också :DAppropå smink, hur har ni tänkt att sminka er?? Jag ville ju ha lite Marilyn-känsla på mitt bröllop med kajal, lösögonfransar och rött läppstift. Jag var och gjorde en provsminkning några veckor innan och fick nästan panik. Jag tyckte det såg jätte överdrivet ut och kände mig inte alls bekväm. På bröllopsdagen sedan så kändes det istället så rätt, när man får på sig allt annat så ser det ju bra ut som en helhet :) bara ett tips ifall ni får panik efter provsminkning haha
  • KatjaB

    om nån är intresserad finns 2 bilder från makeupstore sminkningen i mitt galleri (dessvärre bara svartvita) hon sa att de lägger ner mer tid på sminket och sminkar något mörkare så det blir mer "sug i blicken" som hon uttryckte det, sen till bröllopet så att det gör sig bättre på korten osv.

  • KatjaB

    de garvade lite och sa att jag var tidigt ute
    Grejen var att jag skulle uppdatera sminkväskan så jag passade på att få en sminkning och då testade vi nåt i stil med vad jag vill ha till bröllopet för skojs skull, så då bokade vi samtidigt tid för sminkning till bröllopet och när det var gjort tänkte jag att det är lika bra att boka tid för frisör också så att skönhetsbiten är klar.


    Junebug skrev 2010-01-03 21:47:23 följande:
    Jättesnygg sminkning! Var inne på din sida och kikade, och jeeesus vad mycket ni har hunnit med redan! vi gifter oss 1 ½ månad senare men har inte gjort hälften av vad ni har.. :)Bör man boka smink, tårta etc redan nu? Vad sa de när du bokade, var du ute i god tid eller hade de redan fått andra förfrågningar?
  • KatjaB
    Cltsp skrev 2010-01-07 14:25:32 följande:
    Tänker du en marilyn-inspirerad sminkning som pastellig? Inte för att det spelar någon roll men det var helt tvärtom den bild jag har :)Din sminkning ser jättefin ut!
    enligt sminkösen så använde hon sig av gansal pastelliga färger, inte starka färger men åt det det pastelliga hållet.
    Personligen hade jag aldrig reflekterat över det :D
  • KatjaB

    jag köpte mina därifrån, gjorde en egen desig och tycker de var jättefina. Det enda vore väl att själva sulan underifrån sett känns lite knölig, men det är inte så inne i skon så det är inget som stör.


    teak skrev 2010-01-11 08:19:45 följande:
    Har någon av er handlat av Matildas fest.Jag tror jag har hittat modell på skor jag vill ha, måste bara fundera om den gröna färgen blir bra.Vill bara höra med någon om de är nöjd med deras köp där.
Svar på tråden 50-tals temat rullar vidare