Inlägg från: Fårävvör |Visa alla inlägg
  • Fårävvör

    2011 brudar del 4

    Grattis Eran!! Åh va roligt!

  • Fårävvör

    Jag yrar också om blommor..! Fick jättefina stora mörkröda rosor i helgen och de skulle passa sååå bra till en vit klänning!

    Jag har nog fastnat lite lätt i just mörkröda rosor, men det är ju ändå min favoritblomma!

  • Fårävvör

    Jättestort grattis mammab!!! Nu är du äntligen förlovad!

  • Fårävvör

    Jag har inte kollat på skor än, men det blir troligtvis en ganska låg klack, max 5 cm och inte supersmal... Är bara 10 cm kortare än m2b så vill inte ha för hög klack. Dessutom ska vi ha storband på festen och det är väldigt osmidigt att dansa foxtrot och lindy hop i smala höga klackar!! Funderar starkt på att ha skor i någon avvikande färg, kan vara en kul detalj! Silvriga skor låter snyggt på ett vinterbröllop!

  • Fårävvör

    Grattis AndLisa, vi har inte planerat så mycket än, men vi ligger olika långt i planeringen alla här i tråden tror jag...

    Vi vet i vilken stad vi ska gifta oss och att det ska blir borgerlig vigsel och fest med middag och dans. Trodde vi visste vilken lokal vi skulle ha middagen i, men nu ska en kompis ha sin bröllopsfest där i vår, så nu velar vi lite igen..! (De visste inte om att vi planerade bröllop när de bestämde sig för festlokal) Ska börja med att göra budget snart och till våren ska vi leta vigselplatser och festlokaler (vi ska gifta oss i maj 2011).

  • Fårävvör

    Ni kan kopiera texten i trådstarten och lägga in det i ett inlägg, och lägger till er själva såklart innan ni postar det!

  • Fårävvör

    Åh, va bra Niini att du håller reda på nedräkningen åt mig med!!

    Hur går det med planeringen för er här inne? Här står det ganska stilla, spånade lite på budget för ett tag sen och det hamnade på det vi trodde ungefär. Tror vi väntar till i februari-mars med att kolla vigselplatser och festlokal, när det är lite ljusare och bättre väder! Nu bara regnar det ju!


    Niini skrev 2009-11-22 22:00:23 följande:
    Under 1½ år kvar nu :D
  • Fårävvör

    I natt drömde jag bröllop för första gången! Typiskt nog gick såklart allt fel, vi hade inte träffas vigselförrättaren före vigseln, han glömde av ringväxlingen (vilket jag kom på under middagen efteråt), vi var på en restaurang och åt där det satt en massa andra personer runt omkring och det stod jättestora blommor på bordet så jag såg ingen annan i vårat sällskap... Under middagen började folk att gå utan att säga nåt och det märkte jag inte förrän nästan alla hade gått. Så resten av kvällen ägnades åt att gå runt på gatorna utanför och leta efter alla...

  • Fårävvör

    Oj, har ni redan klart gästlista och bordsplacering? Hade räknat med att få vänta med bordsplaceringen tills man fått in OSA mm strax innan bröllopet...


    spunge skrev 2009-11-25 21:29:58 följande:
    nu har vi bestämt var vi ska vara, dock inte datum..har kollat mat å e ganska överensgästlista klarbordplacering klarså nu e det "bara" ring, klänning, inbjudningskort, hans kläder, å en massa annat kvar..tur att det dröjer lite tills den stora dagen!
  • Fårävvör

    Här kommer bara jag ha en ring till. Sambons ring är redan 6 mm bred, så det får inte plats så mycket mer på hans fingrar...

  • Fårävvör
    mrsJR skrev 2009-11-30 13:39:00 följande:
    Jag "hinner" inte planera och fundera så mycket, har fullt upp med studier och vår nya hundvalp. Lika bra det så man inte har allt klart för tidigt utan får suga på karamellen länge.
    Inte jag heller, har mycket att göra på jobbet, ska sälja lägenheten i vår och flytta till den nya i sommar. Planerar att leta och boka vigselplats och festlokal i vår, sen får resten av planeringen gott vänta till efter flytten! Då är det ändå tio månader kvar till bröllopet!
  • Fårävvör

    Hej allihop, gott nytt år!

    På nyårsafton frågade min blivande svärmor om vi hade bestämt datum för bröllopet, så vi berättade att det troligen blir maj 2011. Nästa naturliga fråga från hennes sida var såklart om vi hade bestämt kyrka. När min sambo svarade att vi antagligen int ska gifta oss i kyrkligt blev hon halvt hysterisk och sade saker som "alla är väl lite religiösa i alla fall" och "ska man inte gifta sig i kyrkan kan man väl lika väl bara bo tillsammans och spara pengarna"... Jag blev ärligt sagt riktigt ledsen att hon inte ser ett borgerligt bröllop som seriöst...

    Men samtidigt vet jag att hennes tror att ett borgerligt bröllop är att man endast skriver på ett papper i stadshuset (det trodde även min sambo före jag berättade att man faktiskt kan ha en ceremoni ändå), så hon tror väl att hon går miste om hela bröllops-grejen nu! Vilket hon inte kommer göra, eftersom vi är fullt överens om att ha en ceremoni, men alla gäster närvarande.

    Så planen är att vi ska komma fram till hur vi faktiskt vill ha ceremonin och sedan ha ett snack med henne om hur vi har tänkt ha det... Någon annan som varit med om en liknande situation och kan ge mig lite tips och råd?

  • Fårävvör

    workoutgirl: Jo jag vet, vi ska köra på våran egen grej och inte gå efter vad någon annan tycker. Egentligen visste jag ju att hon hade ganska bestämda åsikter om bröllop (som också avspeglades i min sambos åsikter innan jag fick honom att fundera på vad HAN vill). Men eftersom vi inte har bestämt några detaljer om ceremonin eller vart den ska hållas hade vi heller inte riktigt pratat om hur vi skulle ta upp det med hans mamma... Så jag var inte alls beredd på det!

    Men men, det löser sig. Var bara lite jobbigt just då.

  • Fårävvör

    Augusta2011:
    Vi har varit förlovade sen september 2009 och har inte planerat jättemycket än. Vi har bestämt ort, har två alternativa datum (maj 2011), funderat en del på antal gäster (typ räknat ihop alla vi skulle vilja ha med och kommit på att det nog blir lagom många) och diskuterat lite löst hur vi ser på det hela... I vår ska vi leta efter vigselplats och festlokal och boka sånt. Klädsel, mat och papperssaker får helt enkelt vänta ett tag...

    Däremot råkade jag hitta en massa passande dikter till vigseln nyss och blev helt superrörd.

  • Fårävvör

    varelse: tyvärr har jag redan gjort mig av med länkarna... Kopierade in allt i ett word-dokument för att säkert ha de kvar... Det är ett hopkok av dikter som folk skrivit här och på andra ställen. Men kan självklart skicka ett mail om någon vill ha!

  • Fårävvör

    Varelse och Greeneyes:
    Jag funderar också starkt på att ha en bolero, slutet på maj är ju inte alltid jättevarmt!
    Hittade det här mönstret för ett tag sen på en spetsstickad bolero, tror den är fin om man har en lite enklare klänning i alla fall. knitty.com/ISSUEspring05/PATTido.html

  • Fårävvör

    Jo, absolut en spetsbolero till en ordentligt utsmyckad klänning blir nog lite väl... Åh, jag vill prova klänningar!! Det måste väl vara en ok ursäkt att man måste hinna sticka boleron va? I så fall måste jag ju kolla på klänningar jääättetidigt! :-P


    varelse skrev 2010-01-11 08:05:34 följande:
    Den var jättefin! Och jag håller med, tror absolut att den blir jättefin till en lite enklare klänning. Min kommer dock att vara relativt utsmyckad, om det blir den jag hittills är fullständigt upp över öronen förälskad i, och då tror jag att jag bör hålla mig till något så enkelt som möjligt när det gäller "köldskydd" för axlar, rygg och armar.
Svar på tråden 2011 brudar del 4