Inlägg från: pulmonate |Visa alla inlägg
  • pulmonate

    det heter b o r g e r l i g t

    Detta var en bra tråd för mig som utlandsvensk! Tyvärr är inte min svenska perfekt längre och det stör mig. Jag särskriver ofta och stavar säkert fel hela tiden med. Nu får jag läsa egenom tråden här och lära mig lite svenska! Skrattande 


  • pulmonate
    Lilique skrev 2012-02-06 08:57:38 följande:
    egenom - igenom *

    Lite roligt ;)
    Haha, jag som till och med gjorde en sökning på google för att vara på den säkra sidan. Läste dock inte vad där stod, för i så fall hade jag märkt att de handlade om "folk som skriver egenom istället för igenom". Desto fler språk man lär sig desto sämre blir man på allihopa. :'(
  • pulmonate

    Jag hade något jag ville fråga er! Jag har bott utanför Sverige i större delar av mitt liv och har nu bott i Italien dem senaste 7 åren. Någonting jag har märkt är hur man har börjat använda "-aste" mycket mer än för 7 år sen. Jag menar alltså exempel som "den mest omtyckta mjölken" -> "den omtycktigaste mjölken". Detta exempel stod på Skånemejeriets mjölkpaket. Detta är bara ett exempel men man ser det överallt. När började detta ändra sig? Är det någonting ni också har märkt? 


  • pulmonate
    Lilique skrev 2012-02-17 14:24:29 följande:
    I just reklam och marknadsföring har det börjat trilla in lite sådant. Som t.ex. Jem & Fix (?) som säger att de vill vara "billigastast". Men det säger de ju förstås med glimten i ögat, om man säger så. Förmodligen likadant med Skånemejerier. Det verkar varar någon låtsasgrammatisk trend som går inom just reklam etc. I somras skulle nästan var och varannan reklamjingel på radion sjungas på svenska med "invandrarbrytning" och en massa "ey mannen". Trender kommer och går :) Tvivlar på att det kommer att accepteras som korrekt grammatik any time soon.
    Men jag tycker att man läser det i tidningarna också! Jag läser ofta Sydsvenskan och DN online och tycker att det används allt oftare även där. 
Svar på tråden det heter b o r g e r l i g t