Inlägg från: Lilique |Visa alla inlägg
  • Lilique

    det heter b o r g e r l i g t

    pulmonate skrev 2012-02-05 15:16:19 följande:
    Detta var en bra tråd för mig som utlandsvensk! Tyvärr är inte min svenska perfekt längre och det stör mig. Jag särskriver ofta och stavar säkert fel hela tiden med. Nu får jag läsa egenom tråden här och lära mig lite svenska! Skrattande 
    egenom - igenom *

    Lite roligt ;)

    Igår hittade jag en bilannons på blocket. Kollade upp registreringsnumret för att få alla bilens fakta och blev om möjligt ännu mer sugen på att köpa den. Gick tillbaka för att läsa igenom annonsen och tappade sugen helt.

    Jätte fin bil seljs!
    Topp skick har gått 13tussen mil. Ingen rost eller stenskått.
    [ Lång felstavad lista över nyligen bytta delar som jag bara skummade igenom ]

    Tokstavade saker kan få mig att ändra åsikt om vad som helst, nästan.
  • Lilique
    Soldemor skrev 2012-02-07 13:08:36 följande:
    Snacka om (att tala om något med någon) Dialektalt?
    Ja, typ... "Snacka om att jag blev förvånad när hon berättade det!"  Det har jag alltid sagt haha.
    Dock använder jag aldrig ordet "snacka" istället för tala/prata i andra sammanhang. "Vi kan väl snacka om det senare", brrr... så fult :(
  • Lilique

    Eller, nu ljög jag litegrann. Jag använder formen snack såhär: "Du kan väl ta dig ett snack med Jonas om fredag".

  • Lilique

    Brölopp. Bröllopp. Brölop.

    Hur kan man ens stava det ordet fel när man måste skriva in det i adressfältet för att komma till just den här sidan? Dessutom står det precis överallt på hela siten. Hint hint?

  • Lilique
    evigtkär skrev 2012-02-08 19:01:41 följande:

    Om jag upplever det ni skriver som mobbing, vem är då du att säga att det inte är det. Jag har själv blivit mobbad i från 3:an till sista året på gymnasiet, så jag anser att jag är kvalificerad att använda ordet mobbing när jag tycker det passar!


    Jag blev mobbad konstant under nästan 10 år och just därför vet jag bättre än att kalla saker, som inte är mobbing, för just mobbing.

    Om du känner dig utpekad i en tråd innehållandes många inlägg i vilka det poängteras att detta inte gäller folk med dyslexi (dessutom har du i samma tråd heller aldrig blivit nämnd eller syftad till) så förstår jag inte riktigt hur du tänker. Ledsen.
  • Lilique
    evigtkär skrev 2012-02-08 19:51:38 följande:

    Nej jag känner mig inte personligen utpekad. Ingen har nämnt mitt nick...


    Men jag vet att jag ofta gör de stavfel som nämnts och väldigt många med mig. Och jag vet att man blir ledsen av att läsa sådana här trådar och drar sig för att skriva på forum... Man får känslan att man inte är välkommen om man inte är lika perfekta som ni spräk poliser...


    Men det är ju lite som att jag skulle ta illa upp för att det finns trådar för folk som inte tycker om kuvertavgift när jag själv tycker att det är okej. Välkommen till Internet, här finns saker du inte vill läsa, saker du önskar att du aldrig läst och saker du aldrig kan få nog av - valet av forumtråd och sida är helt fritt! Men ALLT existerar, oavsett man håller med om det eller inte.

    De som stavar fel är lika välkomna att använda da interwebz som alla andra. Håller du inte med om att det är bättre att vi språkpoliser håller oss i en och samma tråd och klagar lite än att vi går ut på spaningsuppdrag i alla möjliga trådar och klagar där istället?
  • Lilique

    HAHA!

    I brevlådan imorse trillade det ner en lapp på vilken jag erbjöds "flytt hjelp" för "biliga pengen".

    Seems legit.

    Här är förresten en bild, från en resa jag gjort till Kanarieöarna, som jag  tycker passar in rätt bra:

  • Lilique
    passionsblomman skrev 2012-02-10 10:41:14 följande:
    Men särskrivningarna? Obestämd "Herr skinnjacka, nästan oanvänd 375 kr" Jaha? vad kostar Fru skinnjacka och hur pass använd är hon då? vill man gärna fråga.
    Jag satte i halsen när jag skrattade lät lite som en säl... alla på jobbet stirrar D: Fru Skinnjacka hihi!

    *gilla*
  • Lilique
    pulmonate skrev 2012-02-17 13:55:43 följande:
    Jag hade något jag ville fråga er! Jag har bott utanför Sverige i större delar av mitt liv och har nu bott i Italien dem senaste 7 åren. Någonting jag har märkt är hur man har börjat använda "-aste" mycket mer än för 7 år sen. Jag menar alltså exempel som "den mest omtyckta mjölken" -> "den omtycktigaste mjölken". Detta exempel stod på Skånemejeriets mjölkpaket. Detta är bara ett exempel men man ser det överallt. När började detta ändra sig? Är det någonting ni också har märkt? 
    I just reklam och marknadsföring har det börjat trilla in lite sådant. Som t.ex. Jem & Fix (?) som säger att de vill vara "billigastast". Men det säger de ju förstås med glimten i ögat, om man säger så. Förmodligen likadant med Skånemejerier. Det verkar varar någon låtsasgrammatisk trend som går inom just reklam etc. I somras skulle nästan var och varannan reklamjingel på radion sjungas på svenska med "invandrarbrytning" och en massa "ey mannen". Trender kommer och går :) Tvivlar på att det kommer att accepteras som korrekt grammatik any time soon.
Svar på tråden det heter b o r g e r l i g t