Inlägg från: Lommila1 |Visa alla inlägg
  • Lommila1

    det heter b o r g e r l i g t

    Ekorren skrev 2012-02-06 12:12:56 följande:
    Såklart att det finns människor med dyslexi och då är det klart att man blir ursäktad, för det är som sagt svårt att göra något åt (men inte helt omöjligt, beroende på hur svår dyslexi man har). Bara för att man har dyslexi betyder det inte heller att man inte kan lära sig, har kompisar på universitetet som har dyslexi och visst, det tar längre tid för dem att tex. skriva en uppsats, och det blir kanske fel ord ibland, men det går ju lättare och bättre för varje gång, eftersom man lär sig.

    Alla som använder ord fel/stavar fel/särskriver etc. har inte dyslexi och det är dessa människor jag irriterar mig på. Om det inte finns "ordpoliser" så kommer snart ingen veta vad som är korrekt svenska. Hade t.o.m. en lärare på universitetet som sa att det var okej att använda "dom" i en uppsats! Då har det gått för långt tycker jag.
    Jag är gravt dyslexisk och nej man kan inte göra ngt åt det. Jag studerar också på universitet och jag har även fått uppvisa intyg hela mitt liv ( ja även på universitetsnivå) för mitt handikap för att inte få underkänt pga grova stavfel. Word hittar låångt ifrån alla kråkor man skriver.
    Visst de finns olika nivåer av dyslexi och visst man kan träna upp sin förmåga, men de handlar mer om att lära sig utantill än att kunna på riktigt och språket är så rikt o mångafldigt att man kommer aldrig att lära sig allt utantilll dessutom glömmer man bort...

    Jag har lärt mig leva med detta- eller vadå lärt, jag vet ju inte om ngt annat, Men jäklar vad det ibland svider då nån klankar ner på ens språk och iom bristand skrivförmåga och därefter dum förklarar en
Svar på tråden det heter b o r g e r l i g t