Inlägg från: MallaA |Visa alla inlägg
  • MallaA

    JUNI 2010

    Jag och min fästman ska gifta oss den 5:e juni nästa år.

    Vi gifter oss i Visby. Var gifter ni er?

  • MallaA

    Det låter inte helt fel med Vättern heller, det är vackert där.

    Hur långt har ni hunnit med planeringen?

  • MallaA

    Vi har bokat vigseln, festlokal, mat samt bokat frisör till mig. Jag har också köpt skor.
    Jag har tittat lite på klänning, ring, frisyrer och blommor men inte riktigt bestämt hur jag ska ha det ännu.
    Just nu håller jag på och fixar med en hemsida, vilket är kul men tar tid...
    Hur vi gör med musik vet jag inte, tror inte att vi kommer ha något liveband.

    Jag tror att om man har bokat vigsel och festlokal kan man nog ta det lite lugnare resten. Såvidare man nu inte vill ha något speciellt band.

  • MallaA

    Hej!

    Det är nog som flera av er andra skriver bra att ta tag och planera det mesta redan nu. Dessutom så gör det nog inget om man fixar en del av inköpen redan nu och sprida ut kostnaderna lite.

    Igår startade jag jobbet med att göra en egen bröllopshemsida. Den är långt ifrån färdig med det var roligt att fixa med den. Dessutom kom det upp många tankar som är bra för planeringen.

  • MallaA
    BrideBecks skrev 2009-09-25 08:14:52 följande:
    Vi betalar inget för själva festlokalen utan betalar ett kuvertpris där "allt" ingår.
    Vi betalar inte heller för lokalen utan betalar kuvertpris. Det känns skönt att göra så eftersom att vi inte bor i Visby där vi ska ha bröllopet. Då fixar de där mycket och vi behöver inte göra så mýcket själva.

    Vi kommer skicka ut våra inbjudningar i januari. Vi skickar ut dem så tidigt eftersom att vi ska ha bröllopet i just Visby. Gästerna måste ju få tag på båtbiljett och boende innan alla turister. Nu ska vi i och för sig preliminärboka boende åt dem, men det är nog ändå bra att skicka ut tidigt om någon vill boka in sin semester vid bröllopet.
    Annars tror jag egentligen att man ska skicka ut inbjudningar 3 månader innan enligt etikettsreglerna.
  • MallaA

    När vi förlovade oss var det många som undrade när vi ska gifta oss.
    Vi svarade då att det skulle bli inom ett år och sen har de självklart fortsatt fråga om vi bokat datum och så och då har vi berättat. Så i vårt fall vet väldigt många och jag vet att familjen, släkten och många nära vänner bokat in datumet. Sen finns det säkert de som inte vet om att de kommer att bli bjudna och för dem är det väl kanske extra viktigt att få en inbjudan tidigt.

  • MallaA

    Grattis! Vad roligt att du fått tag på drömklänningen :)

    Själv har jag gjort en lite halvgalen grej. Jag har köpt min på tradera för 2100 kr med frakt. Den är jätte fin och den blir uppsydd efter mina mått.
    Det är klänningen i mitt galleri, vad tycker ni om den?

    Lite orolig är ju dock över att jag får en klänning skickad till mig som inte är fin... men med 2100 kr så kan jag lägga några hundralappar hos en sömmerska i så fall och få den fixad.

    Tycker ni att jag är galen?

  • MallaA

    OJ, nu känner jag att vi måste sätta lite fart på det här med inbjudningar. Vår gästlista är klar men inbjudningarna har vi inte ens börjat med. Men ska de ut i januari så är det nog som sagt dags...
    Fast jag har lite tankar. Vi träffades på studentkåren Rindi (Rindi=murgröna på gotländska) så vi ska ha murgröna på inbjudningskorten. Färgtema blir nog därför grönt, rosa som jag gillar också vitt.
    Sen har jag en idé om att plocka stenar på en av stenstränderna på ön och skriva gästernas namn på och ha till bordsplaceringen. Så kanske ska vi ha lite silver i färgtemat också.

    Vad tror ni? Blir det bra?

  • MallaA

    Min mamma är också gotländska och även jag har mormor och morfar på Gotland. Det känns bra att kunna göra det möjligt för dem att vara med på festen.
    Sen studerade ju jag och min fästman i Visby och träffades där så det känns roligt att ha bröllopet där även av den anledningen. Vi har en lång lista med vackra platser som vi har minnen från och där vi kan ta våra bröllopsfoton

  • MallaA

    Vi är absolut inte färdiga med inbjudningskorten.
    Min fästman har en faster som arbetar med reklam och design, så vi fundera på att låta henne designa korten och sedan trycka upp den. Självklart efter våra önskemål med färger vi gillar också murgrönan förstås.
    Eller ses det som tråkigt att inte ha gjort korten själv?

  • MallaA

    Hej!

    Vad tråkigt med er festlokal :( Jag hade nog gjort som Tausen skriver, bokat något annat. Ett sort lycka till till er.

    Mina skor har jag köpt på Pernillas brudbutik www.pernillasbrudbutik.se/butik/ Där kan man designa sina skor som man vill ha dem (färg, klackhöjd, sula och hur de ska se ut fram och bak) Jag var lite orolig över storleken, men min vanliga storlek passar perfekt. Skorna är riktigt sköna.

    Jag och min älskling har även bokat rum för bröllopsnatten. Det blir ett jätte mysigt hotell som jag blev tipsad om här. Skönt att ha det fixat. Hur gör ni andra med bröllopsnatten?

  • MallaA

    När det gäller bröllopsresa har vi inte riktigt bestämt oss ännu. Jag känner att då man gifter sig i början av sommaren vet jag inte om jag behöver åka utomlands då. Varför inte njuta av den härliga svenska sommaren och spara pengarna till en resa till solen vintertid? Måste man åka på bröllopsresa direkt, eller tycker ni att man kan spara den till t.ex. jul/nyår 2010/2011? Då hinner man ju i så fall även spara ihop pengar till en riktig drömresa :)
    Däremot åker jag nog gärna på en liten weekend någonstans under sommaren, jag vet dock inte riktigt var.

  • MallaA

    Det är klart att man ju säkert vill åka tidigare på bröllopsresa om man har planer på att försöka få barn direkt.
    Jag var på Hawaii för snart två år sedan och det är väldigt fint, ni kommer få det bra :) Vilken av öarna åker ni till?

Svar på tråden JUNI 2010