• MrsPingla

    Hur kommer jag över min längtan efter en dotter?

    Jag är inte gravid. Inte heller har jag jag och min sambo några barn än. Och ändå finns det en brinnande dröm inom mig, att en dag få en dotter. Ibland är den drömmen/önskan så stark att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Och det som är ännu värre; jag är osäker på hur jag skulle reagera om jag fick en son.

    Jag vet att det är hemskt att tänka så här. Jag har en underbar sambo, jag borde bli överlycklig över att få en son som var precis som honom. Ändå har jag svårt att sätta mig in i det.

    Jag har vuxit upp i en familj med bara kvinnor. Jag har bara ett syskon; en syster. Jag har fem mostrar. De har påverkat mig mycket, och jag förstår att de har att göra med varför jag känner så här.

    Men hur går jag ifrån det? Jag vill inte bry mig om vilket kön mitt barn har. Jag vill kunna glädjas oavsett...

  • Svar på tråden Hur kommer jag över min längtan efter en dotter?
  • MrsPingla
    Waldekranz skrev 2009-08-23 18:33:14 följande:
    ", jag borde bli överlycklig över att få en son som var precis som honom"Ert barn kommer inte bli en kopia av er, förhoppningsvis kommer ni tillåta ert barn att bli en egen individ... oavsett om det är en pojke eller en flicka.
    Självklart vill jag att vårt barn ska bli en egen individ. Jag menar inte att ett barn, en flicka eller pojke, skulle bli en kopia av någon av oss. Det jag menar är bara att jag inte förstår varför jag inte bara kan känna att det vore underbart att få en son med min sambo, när min sambo är så underbar på alla sätt och vis.

    Tack för era fina svar, de värmer verkligen :)
  • MrsPingla

    Tusen tack ni alla, för så fina och hjälpsamma svar! Särskilt "Suss och Jonas" och "evst", det värmde verkligen. Till Red Scarlette; jag längtar inte efter en tjej för att jag tror att de skulle vara sötare än pojkar. Inte heller ser jag fram emot att eventuellt klä dem i söta, rosa kläder.

    Jag tror att jag längtar efter en dotter, för att jag är uppvuxen omgärdad av kvinnor. Uppvuxen med varma, nära relationer med mina fem mostrar, mamma, mormor och syster. Jag har haft väldigt få män i min närhet under min uppväxt, min pappa har knappt varit där alls. Inte heller min morfar, eller farfar. Jag tror att det är därför jag längtar efter en dotter.

    Men, jag vill även tillägga att jag verkligen landat mer i mina känslor för framtida barn. Jag känner inte alls samma ångest, som jag kände förut. Jag har pratat mycket med min fästman och mina nära vänner om hur jag känner, och de har hjälpt mig mycket. Liksom era fina inlägg här på sidan. Tack för att ni tagit er tid att svara. Om det är någon mer som vill dela med sig av egen erfarenhet/åsikt kring detta, gör det gärna.

Svar på tråden Hur kommer jag över min längtan efter en dotter?