Inlägg från: Bride in the city |Visa alla inlägg
  • Bride in the city

    En tråd för vintagebrudar!

    Har köpt min klänning där, fantastisk butik och bra service! Min klänning är äkta vintage, sydd i London på 50-talet. Turkos! Ingen bild i galleriet, vill behålla den för mig till dess att jag gift mig. En liten detalj är att jag vet vem som ägt klänningen innan mig eftersom butiksinnehaverskan berättade det. Det vill jag också behålla för mig själv, men det var en person som jag beundrar hursomhelst.

    Poängen med klänningen är att jag kan bära den många gånger till. Det är bara på min bröllopsdag det är en brudklänning.


    kapellösa skrev 2009-08-30 12:31:42 följande:
    Här kommer jag instormande, äntligen en tråd för mig! Jag har ett sidenfodral från 40-talet hängandes i min garderob som skall modifieras lite och användas som brudklänning. (dessutom behöver jag gå ner de 10 cm i midjan som jag "växt" sen jag köpte klänningen)Jag köper mina vintageklänningar hos en exentrisk dam som har en liten liten affär på sturegatan i stockholm. Affären heter 'Saker och ting' och är nog på totalt 15 kvm och det finns klänningar överallt!Om man vill ha lite gammaldags underkläder så är mitt tips den intressanta butiken längst upp i PUBhuset. Där finns det mesta man kan behöva till en burleskshow, underbara 50-tals inspirerade kläningar och även.. hmmm.. diverse 'leksaker'.
  • Bride in the city

    Min 50-talsklänning som jag gifte mig i finns nu i galleriet. Färgen är dock lite svår att fånga med blixtljus, klänningen är i verkligheten mer åt det turkosgröna hållet.

  • Bride in the city

    Åh, menar du min klänning? Tack! Nu fick du se den som du ville.


    Cltsp skrev 2009-09-14 19:49:59 följande:
    Åh vilken snygg klänning, jag älskar turkost!!
  • Bride in the city

    Tack, vad roligt att du gillar den. Dessutom hittade jag den vid första försöket. Hade en himla tur.

    Solitärringen, min förlovningsring, är arvegods från min mans sida och köptes troligtvis på Bohlins i Stockholm 1950. Ringen och klänningen är därmed jämngamla. Safirringen som är min vigselring är nygjord av Vasastans guldsmedja. Båda är i platina.

    Få se ang bilder. Har inte fått alla ännu. Kanske finns det några som känns anonyma nog att lägga ut här. Det är förstås lite snålt att inte dela med sig, jag kollar ju på andra, men jag känner mig inte helt bekväm med att ha bilder ute på mig. Vem som helst kan ju se dem, även icke-medlemmar! Man måste väl bli PLUS-medlem för att kunna stänga obehöriga ute. Morr


    Linie skrev 2009-09-16 22:00:14 följande:
    bride in the city, jag gillar verkligen din klänning! ska bli spännande att se lite bilder från ert bröllop också! kommer du att lägga upp några bilder? Hoppas dagen blev underbar för er :). Jag älskar också dina ringar! väldigt vackra, är de antika?min kille försökte verkligen hitta en antik ring till mig, men i slutändan blev det en modern (men ändå vacker!).
  • Bride in the city

    Psst, Linie, hur går det med designidéerna för din klänning?

    En favvissajt för min del är poshgirlvintage.

Svar på tråden En tråd för vintagebrudar!