Inlägg från: CoA2010 |Visa alla inlägg
  • CoA2010

    Jag vill åka till Portugal!! Men vart ska man åka?

    Jag kan verkligen rekommendera Portugal! Beroende på vad man är ute efter finns det olika ställen att åka till. Porto är fint runt floden och där kan man gå på portvinsturer och strosa runt. Lissabon är den största staden och där finns allt möjligt! Gamla stadsdelar, men även nyare, mer moderna. Man kan också åka ut till städerna utanför, vid stränderna, som Estoril och Cascais. Algarvekusten är lite mer turistiskt. Där finns stora härliga stränder och fin golf. Jag kan rekommendera Quarteira och Vilamoura som städer, men även Lagos! Albufeira är mer turistiskt och det är dit svenska charterresor går. Flygplatser finns i Porto, Lissabon och Faro (Algarve). Det finns massor med härliga utflykter att göra på all resställen och Portugal är inte alls så fattigt som folk innan i tråden gett sken av. Hoppas ni får en trevlig semester!

  • CoA2010

    Jag håller också med lillabruden om att Portugal var fattigt förut men förändrats mycket de senaste åren!

    Jag kan även hålla med om att Lagos är väldigt fint! Känner också folk som har hus där.

    Jag känner även någon som har hus mittemellan Quarteira och Vilamoura. Quarteira är en gammal fiskestad och Vilamoura är väl mer en "jetsetstad" som du säger. Det blir en rätt mysig blandning mellan det lite äldre Portugal och det nyare när man är där. Jag tror att de kanske hyr ut huset ibland, men vill inte lämna ut kontaktuppgifter här. Är du intresserad kan du kontakta mig i inboxen.

    Vad gäller maten håller jag med fiskälskaren innan. Grillad fisk är ett måste! Finns också härliga skaldjursrätter. Min egna favoriträtt är "Arroz de Marisco" som är en sorts skaldjursgryta med ris (inte alls som paella i Spanien). mmm!

    Hoppas ni får en trevlig semester var ni nu än åker! Jag känner till Portugal bra, men det finns ju hemskt många vackra ställen att åka till världen över!

Svar på tråden Jag vill åka till Portugal!! Men vart ska man åka?