Inlägg från: Hante |Visa alla inlägg
  • Hante

    Alternativa bröllop nr 4

    Liljekonvaljemö vilken förening är du med i? Vi bor nära gbg och är förlovade på medeltidsveckan i visby för 10 år sedan och ska gifta oss i juli eller augusti 2010 - medeltidsbröllop så klart!!

  • Hante

    testade nyss igen att lägga upp bild bara för o se om något var fel - men det funkade. om du inte måste så strunta i att ge bilderna rubriker och kolla att det är under standard bilder du lägger in.
    Tråkigt med din mammas reaktion!

  • Hante
    Liljekonvaljemö skrev 2009-08-20 13:35:06 följande:
    Hante: Vi bor i närheten av Sthlm, och är med i två föreningar; Nordic Knights och Tempelriddarna af RodenFenixx: Ah vad kul att vi är flera, alltid trevligt att kunna utbyta tips och idéer. :)
    [/citat]
    Ja visst är det kul o kunna byta ideer.
    Fenixx skrev 2009-08-20 09:46:32 följande:
    [citat]
    roligt med en till som ska ha det nästa år. vi skulle från början gifta oss i juli, men blev ändrat till september.vart ska ni ha vigseln?
    Om allt går ihop ska vi ha i juli på bohus fästning i Kungälv norr om göteborg, annars blir det i augusti i visby gotland!
  • Hante

    problemet är att kungahälla ev inte blir av nästa år - de gick back mycket pga regnet i år!!! därför har vi även en del preliminärbokat i visby.... men de behöver veta snart!!!

  • Hante
    Liljekonvaljemö skrev 2009-08-28 08:41:03 följande:
    Säger som Fenixx, många fina bilder. Det där med gästbok var en mycket bra idé :D
    Tack - visst är gästboken fin, hoppas kunna göra något liknande. Spånar på klännngen - har mönster och min syrra ska sy, men är osäker på vilket tyg jag ska välja har många fina tygprover här hemma nu ... råsidenet var fint men dyrt!!
    och så har vi cape frågan men jag vet inte om jag ska sy en cape bara för brölloppet då blir det något tunnare eller om vi ska sy som vi kan ha senare med... iså fall blir det vadmal som är varmt och regnavstötande. kvällarna blir kalla i bohus fästning och ävn i visbys ruiner...
  • Hante
    Liljekonvaljemö skrev 2009-08-28 20:25:41 följande:
    Jag har både tyg och modell (förhoppningsvis) klart för mig, det gäller bara att köpa och sy det. Lejongult eller solgult siden och tomatrött ylle.. Mantel skippar jag (eller snarare vi båda två), dels så har vi redan ett antal sedan tidigare och sen så blir det inte så kallt häromkring i juni. Men det är klart, är man i en fästning eller på Gotland så är det ju kyligare.
    Låter fint. Vi ska nog ha ganska vitt med gröna inslag i klänningen - övriga följet går mest i grönt. vet ej om jag ska välja råsiden eller annat siden.
    var och prova "vanliga" brudklänningar för att se vilken ringning som passar mej.... (de försökte sälja allt möjligt - vi höll god min och sa att vi ska fundera...) kul var det ialla fall att prova!!!
  • Hante

    Det verkar bli av! 24 juli gifter vi oss - arrangörerna har hört av sig och det verkar som det blir medeltidsdagar ;)
    men vi har ändå backup planen med gotland kvar ifall, ifall....

    Nu gäller det bara att samordna allt.... musiker osv.

  • Hante

    japp nu känner jag mig lugnare men också mer stresad - det är ju på riktigt!! mycket som ska fixas - har ju inte kunnat boka någon musik innan tex för vi har ju inte vetat va vi ska vara... samma med maten osv. men nu ska här fixas och inbjudningarna ska filas till...

  • Hante

    japp så nu känns det mer på riktigt. Fast vilka gyklare/medeltidsmuaiker ska vi ta - eldshow, bra musik gärna med säckpipa (svensk) och lite poi.... kankse någon som kan lära ut lite dans eller så ska vi gå en egen danskurs innan dess!!!

    Finstämda musiker till själva vigseln och sedan lite mer traditionella medeltidare.... finns ju många att välja på!!!

    Finns det någon i göteborgstrakten som kan lära ut medeltida dans?

Svar på tråden Alternativa bröllop nr 4