Inlägg från: kapellösa |Visa alla inlägg
  • kapellösa

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Hejsan!

    Jag känner mig grundlurad!
    För mig är det väl inte dags för knoddisar riktigt än, men även om jag inte vill ruva än så vill jag ta mig tusan veta att äggprouktionen fungerar!

    Jag har alltid varit lite skeptisk till att käka hormoner och har därför provat kondom och kopparspiral som preventivmedel vilka tyvärr inte funkat så bra för mig. Varje gång jag varit hos barnmorskor har de sagt att p-piller det är så bra, hormonerna är inte alls farliga, man kommer kunna bli gravid direkt när man slutar med dem! De enda alternativen de eventuellt kunnat diskutera har varit minipiller, p-spruta eller p-stav. Så när kopparspiral visade sig inte vara något för mig så satte jag in en p-stav. Ju mindre hormoner desto bättre tänkte jag. För några månader sedan var det dags att byta p-stav och då fick jag reda på att det går att få tag på pessar i Sverige. Inga mer hormoner tänkte jag, tog ut p-staven och skaffade pessar. Det var över tre månader sen och jag har fortfarande inte fått min första mens!! Chansen för att jag skulle vara gravid är ytterst minimal då jag använt pessaret som man ska och min mor hade svårigheter att bli gravid.
    Så just nu går jag omkring och oroar mig för att inte kunna få barn, förbannar barnmorskor i allmänhet och godtrogna flickor (mig!) i synnerhet. Inte en endaste har informerat mig om att det kan dröja innan allt kommer igång igen!

    Ojsan, det här blev visst ett väldigt långt inlägg och ganska bittert. Min fråga var egentligen om det är vanligt att man får vänta så hisklans länge på att få mens efter man slutat med p-piller/minipiller/p-stav?

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan