Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Fler med prestationsångest?

    Varför skulle de förvänta sig en massa saker? Bara för att det är ett bröllop eller? Det finns så många varianter av bröllop och jag tror mycket handlar om vad ni är för typ av människor. Hur brukar det annars vara om ni bjuder till fest. Hur har ni bjudit in till bröllopet. Vad har ni sagt/skrivit i inbjudan? Om ni inte målat upp en bild som är något helt annat än det du beskriver att ni vill ha eller att det är något som avviker mycket från hur ni är i vanliga fall, så kan jag inte se varför folk skulle förvänta sig en massa extra.

    Bröllop är inte lika med kyrka, hyrd lokal, honörsbord, 3 rätters middag med kaffe och tårta efteråt, vals och röjfest hela natten till inhyrt band. Det finns så många varianter på bröllop. Prata du bara lite om era bröllopsplaner med några av de som ska komma så sprider det sig vad det är för bröllopstyp de ska på och jag har svårt att se att folk skulle bli besvikna. De är ju där för att se er gifa er och fira det med er, inte passa in i en mall och massa förutfattade meningar.

  • PennyJenny

    När du går på bröllop, tänker du då att det ska vara på ett visst sätt? Att det ska hålla en viss nivå, att det ska maten ska vara rätt, att vigseln ska vara så fruktansvärt speciell osv? Troligen inte. Troligen går du på ett bröllop och hoppas att du får trevligt, att det blir en fin dag för brudparet, att det ska bli roligt att få dela deras dag, att kärlek är något fint och värt att firas. Varför skulle dina gäster tänka annorlunda?

    Bara för att de har valt att ha sitt bröllop på ett visst sätt betyder ju inte det att de tycker att andra former av bröllop är något sämre eller mindre roligt.

    Vad är det du ska tro att de tänker, eller för den delen gör?

  • PennyJenny

    Men ofta kommer den inre pressen från att man tror att "alla andra" tänker och tycker på ett visst sätt. Och det är det jag försöker komma åt.

    Förösk att släppa det, du kommer bara göra dig själv en björntjänst om du formar ditt bröllop efter någon tro om hur andra förväntar sig att det ska bli. Risken finns då att du står där med ett bröllop du inte känner är ditt. Lita på din blivande när han tycker att du ska släppa det hela och njut istället av planeringen som kommer. Och se fram emot eran dag.

Svar på tråden Fler med prestationsångest?