Inlägg från: Blivande fru L |Visa alla inlägg
  • Blivande fru L

    Livets stora och små frågor

    Hej Ore och alla andra! Har faktiskt sett att Ore frågat efter mig förut men har inte tagit mig i kragen och loggat in för att att svara...

    Vill börja med att berönna Telis för den välfomulerade trådstarten. Det kan man kalla huvudet på spiken!

    Sedan till saken (lååååångt): Vi var ju på IVF/ICSI-samtal på en privat klinik på fastlandet kring påsk och träffade en otroligt sympatisk kvinnlig läkare. Vi beskrev problemet med de icke simmande spermierna och hon frågade om vi ville börja med behandlingar, dvs ICSI (mikroinjektion). Jajajajajaja! sade jag. Tänk er en ivrig skolelev som viftar med handen för att få svara på frökens fråga. Ungefär så svarade jag.

    Maken undrade om han kunde få lämna ett nytt simmarprov för att se det inte var en formsvacka förra gången. Det tyckte läkaren var lite onödigt men maken insisterade och gjorde det han skulle i plastmuggen (denna gång med rörlig bild, förra gången fanns det tydligen bara tidningar). Provet skulle vi få svar på redan samma dag. Under tiden gjorde läkaren VUL på mig och allt såg prima ut. Hon tyckte att mina äggstockar såg ut som en ung kvinnas med fina äggblåsor. *Stolt!*

    Det råkade sig så att min mens började samma dag som vi var på kliniken och det blev en crash course i hur man ger sig själv hormoninjektioner (vilket inte är obekant för mig iom mitt jobb). Vi planerade in ÄP efter två veckor och tackade för oss. Jättespännande!

    Sen gick vi ner på stan och skulle äta frukost. Jag var ivrig och ville lämna in recepten på apoteket med en gång för att få ut hormonsprutorna, men maken tyckte vi skulle vänta på simmaranalysen. Sprutorna skulle trots allt kosta ca 6000 kronor...

    Några timmar senare gick vi upp till kliniken igen för att låna toan och höra in simmarprovet var klart. Det var det minsann och vi fick komma in till en BM för att få svaret. Hon sade att alla på kliniken var lika förvånade, men provet ver helt normalt med en massa rörliga och pigga spermier. SAY WHAT?!!? Är du säker på att det är rätt prov? frågade jag. Javisst, helt säker.

    Jahapp. Den naturliga reaktionen hade kanske varit ett glädjeskutt, men det kändes jättekonstigt! Från hormoninjektioner och ICSI på ett utsatt datum till vadå? Väntan på BIM? Vi kan göra en IVF om ni vill, sade barnmorskan, men ingen ICSI eftersom de är så rörliga. Vi var så förvirrade att vi bad att få höra av oss senare. Sen åkte vi i väg för att träffa släktingar och hann prata en hel del i bilen på väg dit.

    När vi hade lugnat ner oss bestämde oss för att låta naturen ha sin gång och att inte göra någon behandling nu. Jag pratade med läkaren häromdan och hon tyckte att vi skulle ge det minst 6 månader med egna försök. Så här är det full rulle i sänghalmen kring ÄL igen. Simmarna högst antagligen fått liv igen efter en dunderkur med antibiotika i februari-mars. Helt otroligt!

    Glömde jag att berätta nåt, tror ni?

  • Blivande fru L

    Lappis - Förmodligen är det en (eller flera) bitestikelinflammationer som har tagit kål på stackrarna. Tur att det bildas nya hela tiden!

    Men det är hur konstigt som helst att vi först fick domen att det inte skulle gå med annat än ICSI och plötsligt en antibiotikakur senare så blir vi beordrade tillbaka till sänghalmen!

  • Blivande fru L

    Känner mig glad och lite rörd över att ni har tänkt på mig.

    Nu är det dags för lååång frukost med maken. Vi har semester den här veckan. Skönt!

    Puss på er på ett tag igen!

  • Blivande fru L

    Nenne - Jajamensan, nu är det slut med slappandet för soldaterna. Jag ska börja ropa "giv akt" och "uppställning samtliga" och sådant för att hålla lite pli på dem. Och så blir det 100 armhävningar tre gånger om dagen.

  • Blivande fru L

    MSW - Svalkar dig!?! Här är det 8 grader, blåsigt och regnigt. Brr!

    BS - Har missat var det är du har ont nånstans. Ryggen? Hoppas hur som helst att det blir bättre snart!

    Liten - Modigt att du vågade operera dig! Och kul att det verkar ha gått bra.

  • Blivande fru L

    Tinga - Jättesnygg kjol! Var kommer den ifrån? Jag tycker att det funkar med toppen på bilden och ljusa strumpbyxor, men det viktigaste (som någon annan också skrev) är ju att du själv känner dig nöjd.

  • Blivande fru L

    Hehe, först skriver jag ingenting alls på en månad och sedan kapar jag hela tråden med mina inlägg. Moahahahaa!

  • Blivande fru L

    MSW - Tack, det ska jag göra. Mest för min egen skull. Och er, förstås.

    Ååååh vad skönt det låter med över 20 grader! Det får vi nog vänta på tills slutet av maj, misstänker jag. Havet runt ön är ju så förbaskat kallt och gör att temperaturen håller sig kring max 10-15 grader än så länge. Trösten är att vi brukar ha varma, sköna höstkvällar här när vattnet väl har blivit varmt.

  • Blivande fru L

    Hej Hemlig! - Jag minns precis hur det kändes när vi började försöka! Det är en härlig och overklig känsla att det som förut "bara" varit sex plötsligt kan resultera i ett barn. Håller tummarna för fruktbara försök!

    BS - Vad bra att du fick remiss till dietist! Det måste kännas tufft att kämpa så duktigt med vikten utan att få resultat. Bra med koll av sköldkörtel också.

    Sweet - Ja, vi blev verkligen helt paffa! Nu försöker jag att inte stressa upp mig inför BIM/BOM, men det vet vi ju alla hur lätt det är...

  • Blivande fru L

    Bluebride - Hur känns det annars att vara hemma? Utom förkylning och annat jobbigt? Hur gammal är lilltjejen? Kämpa på och krya på dig!

Svar på tråden Livets stora och små frågor