Inlägg från: nu gifter vi oss |Visa alla inlägg
  • nu gifter vi oss

    Bröllop 2010 nr 6

    Nu har jag ÄNTLIGEN fått tummen ur och börjat leta loka lite mer aktivt. Mailat Hägerstens och Huddinges hembygdsföreningar för att få tips om hembygdsgårdar som rymmer 50-60 pers och är billiga att hyra. Vi har en tajt budget och tror inte vi kan lägga 7000 på endast lokalhyran, vilket de gårdar jag kollat upp kostar (Herrängens, Skärholmens och Jakobsbergs gård).

    Samt mailat två hembygdsgårdar direkt.

    Musik funderar vi på jättemkt just nu.
    Jag har fått en ganska klar bild hur jag vill ha blommorna samt dekorationen av lokalen.

    Klänningen är klar, jag lånar den av en kompis som gifter sig 26/6 i år.

  • nu gifter vi oss
    MissMijah skrev 2009-05-25 17:26:08 följande:
    Men mindre nöjd med en annan sak. Fick veta på jobbet idag att jag inte får bli kvar. så jag gör min sista dag den 5e juni fy jag är så ledsen. jag älskar dem jag jobbar med och stället och allt. känns riktigt tungt. nu är man tillbaka på ruta ett känns det som.
    Då är vi två. Jag är mammaledig men fick för några veckor sedan veta att jag inte har ett jobb att gå tillbaka till, företaget begärdes i konkurs! Fasen också, så nu ska man försöka leta jobb med en liten bebis hemma. "Jag kan börja nån gång i vinter, kan inte säga exakt för det beror på när han får dagisplats." Låter jättebra va?
  • nu gifter vi oss

    Idag var jag på vintagemässan här i Stockholm och provade fantastiska skor från Jigwalk. Jösses så sköna och snygga de var! Långt över min budget (1500 men då blir det å andra sidan skor som håller länge, är gjorda för att gå i, och som jag kommer använda igen.

    Jag köper skor med klack då och då, men använder dem bara ett par gånger. Sen känns det bara besvärligt att inte gå i mina sköna gympadojer eller converse, och när man då har kjol på sig blir det besvärligt igen. De här var superbra och stadiga att gå i.

    Alternativ 1 heter Charlotte och är helt i ivory, läder och kraftig spets. Mycket snyggare på, skon känns otroligt lätt eftersom en stor del av den bara är tyg. Lätt som en sandal = ännu enklare att gå i! Enda nackdelen är att jag förmodligen inte skulle ha dessa till vardags efteråt. Är typ rocktjej och klär mig mest i mörka färger nämligen.
    BILD: www.jigwalk.com/images/charlotte_front.jpg

    Alternativ 2 heter Deco och är helt i läder och kan beställas i ivory och spänne i mörk mörk brun. Det här är fantastiskt snygga skor och man ser och känner sig så "classy" i dom! Kanske lite enklare att använda till vardags sen? Tänk er alltså att det ljusbruna lädret blir ivory/gräddvitt som Charlotte.
    BILD: www.jigwalk.com/images/deco_front.jpg

    Vad tycker ni?????

  • nu gifter vi oss

    Idag blir det picnic i parken med ett gäng mammor och våra bebisar.

  • nu gifter vi oss

    De flesta Maggie Sottero ligger runt 9000-11.000 kr, men upp mot 20.000 finns också. Då är det oftast mkt broderier eller swarowskistenar osv.

    Jag har provat 9 Maggie Sottero och 1 av annat märke.
    Ska ha en Dallas Marie när jag gifter mig, ska bli så kul när jag får hem den för jag har inte provat den i rätt färg (light gold).

  • nu gifter vi oss

    Den i Norrköping finns kvar men jag hittade den inte heller först, men den finns! Kolla på både Eniro och Hitta, nån av dem hade fel. Det var där jag provade min Dallas Marie. Men de ska sluta sälja märket, så de säljer bara modellerna de har kvar i butiken. Annars finns det i Södertälje och Göteborg.

  • nu gifter vi oss

    MissMijah: vad är det för chokladtårta ni ska ha mer exakt? Jag är galen i mörka kraftiga kladdiga chokladgrejer, så vad skulle egntligen passa bättre på mitt eget bröllop. Och m2b gillar inte grädde/mousse så mkt så det skulle nog passa oss både.

    M2b:s moster har en tårtställning och är ganska duktig på att baka, hon har gjort våningstårtor förut vet jag. Hon är inget dekorationsproffs som använder sugarpaste eller så, men en god tårta kan hon nog slänga ihop. Sen kan man ju trolla till den enklaste tårta att bli vacker med sidenband och blommor t.ex.! Vi kör budgetbröllop så vi har inte råd att köpa tårtan.

    Jag blir tokstressad när jag läser här ibland, men ser ju nu att flera av er gifter er redan i sommar så det är ju inte så konstigt att ni kommit så långt. Blev lite förvirrad när jag läste om att ni inte har så långt kvar osv, tänkte att nä nu är de nog lite väääl tidigt ute.

  • nu gifter vi oss
    sunzhine skrev 2009-06-06 19:34:02 följande:
    Tyvärr är det ju ingen korsettsnörning o desstom såg jag att den va låg i ryggen, va sjutton ska man ha för bh då? Måste ju ha nån som gör att jag får lite tuttar som håller upp den.Vad har du beställt för klännign? Har du nån länk?
    [/citat]

    Tyvärr är det ju ingen korsettsnörning o desstom såg jag att den va låg i ryggen, va sjutton ska man ha för bh då? Måste ju ha nån som gör att jag får lite tuttar som håller upp den.Vad har du beställt för klännign? Har du nån länk?
    Det finns massor av korsetter av lite mjukare modell som är superlåga ryggen, en hård korsett är ju inte det skönaste att ha en hel dag och kväll om man inte är van. Ja, vad var det dom hette nu igen; torselette/torsolette/torslett. Har sett alla varianter. Jag har en i mitt galleri som jag gillar. Här är några med låg rygg:
    www.amazon.com/LOVEFIFI-The-Naked-Corset/dp/images/B0007LS0WM/ref=dp_image_x_0&s=apparel&img=0&color_name=x
    www.figleaves.com/uk/product.asp&mci=&size=&colour=&image=r541454-p541614-style
  • nu gifter vi oss
    UBW skrev 2009-06-07 22:14:32 följande:
    jag blir lite nervös när jag läser hur de flesta av er redan har klänning klart... Vet inte alls hur jag ska börja, tycker det känns lite tidigt ännu. Men kanske inte?Vet i alla fall att jag vill ha en enkel klänning i ivory, v-ringad och utan paljetter och kristaller. Kanske lite spets... Någon som vet en sådan? Och som inte är så dyr?Funderade annars att gifta mig i mammas brudklänning från 1975. Rosa thaisiden med rund hals och långa ärmar. Lite som drottning Silvia. Kanske kan färga den? :-]
    Du kan ju alltid sy upp en klänning i Kina, ifall drömklänningen är dyr! För insipiration kan man leta efter olika stilar på Maggie Sotteros hemsida, man klicka på "Collection" och väljer sedan "More seach options".

    Där kan du välja shoulder straps eller halterneck. Där hittar du V-ringade också, ett par stycken t.ex. den här: www.maggiesottero.com/dress.aspx&keywordType=any&page=0&pageSize=12&style=S5245&moreOptions=1 den här: www.maggiesottero.com/dress.aspx&keywordType=any&pageSize=12&page=1&style=A3319HC&moreOptions=1 den här www.maggiesottero.com/dress.aspx&keywordType=any&pageSize=12&page=5&style=A3090&moreOptions=1

    De här två kanske faller dig mest i smaken?
    www.maggiesottero.com/dress.aspx&keywordType=any&pageSize=12&page=4&style=JD8106&moreOptions=1
    www.maggiesottero.com/dress.aspx&keywordType=any&pageSize=12&page=3&style=J1195LU&moreOptions=1
Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6