• Sundance

    Bröllop 2010 nr 6

    Hej!

    Får man haka på denna tråd? Vi planerar för juli/augusti 2010. Kul att ha folk att planera med!

  • Sundance

    Tack!

    Vi har kommit ganska långt med planeringen vad gäller tankar och idéer men har väl inte direkt involverat någon annan ännu. Tärnor och marskalker vet dock vad de kommer spela för roll. Och toastmastern (en av marskalkerna och även bestman). Hmmm... Det blir många roller för honom. Hehe. Han och hans fru blir även värdpar. Stackarna!

    Vi har inte riktigt bestämt var vi ska vara men vet att vi vill vara på ett slott i Skåne. Vi vill vigas utomhus och festen i tält i trädgården. Några tips på slott?

  • Sundance

    Vad härligt med dina smycken Fenixx! Visst är det härligt när något liksom bara klaffar och blir perfekt! =)

  • Sundance

    Min M2B ska ha frontcoat (eller frogcoat som jag länge trodde att han sa :)). Och väst, och plastrong. Mörkgrå eller svart. Hans marskalker kommer ha svart kostym och röd Gucci-slips som de sedan får behålla efter vigseln. Vi kommer att hyra hans kläder och har bestämt oss för att försöka ta allt från Cavaliere. De har så himla snygga modeller..., förlåt kläder ;), menar jag.

    Kostymer står marskalkerna själva för.

  • Sundance

    Min M2B har 3 marskalker som han alla kallar bestman så där är vi inte så petiga med rollerna egentligen. Dock har då en av dem blivit toastmaster, vilket han kommer att vara klockren som. Han och hans fru har blivit värdpar i den bemärkelsen att de ska ta hand om gästerna och visa dem till rätta, svara på frågor och så. Och så kommer de att hjälpa till med en hel del planering samt hålla ordning i önskelilstan och så. Lite kontaktpersoner skulle man kunna säga. De har ju själva gått igenom hela bröllopsgrejen och planerat och hans fru är planeringsfreak (som jag) och har all planering sparad och dokumenterad från deras bröllop, så de har koll på läget.

    Men tror du att det bli för mycket för honom denna dag? Alltså att vara toastmaster samt lite värd tillsammans med sin fru...

    Tack för tips!

  • Sundance

    Jag älskade ditt hårsmycke Fenixx! Snyggt jobbat!

    FruHögstadius, visst är det kul när de tar lite egna initiativ. Jag blir själv inte klok på min kära där hemma. Ena stunden kan han verka helt ointresserad när jag pratar om bröllopet. Nästa stund kan han, som häromdagen, komma hem och säga "Jag pratade med .... på lunchen om att han ska va bestman och så sa jag att vi jättegärna ville ha honom och hans fru som värdpar, de blev jätteglada". Eller som i förra veckan när han kom hem och hade köpt en hel BOK med skånska slott och borgar.

    Fast egentligen ska jag nog inte klaga, för på det stora hela så är han ganska engagerad. När jag tänker efter är det nog mest när jag pratar om klänning, hår, makeup och blommor som intresset flyger iväg :).

    Hur intresserade är egentligen era kära där hemma av era klänningar, frissyrer, makeuper och smycken och så? Hade varit kul att veta...

  • Sundance

    Jag åker också hem till föräldrarana i småland i påsk! Ska bli såååå skönt. Ska se om jag kan ivolvera min mor lite i bröllopsplanerna.

    Haha! Jag ringde hem häromdagen (till mamma och pappa) och så svarade pappa. Jag frågade efter mamma och pappa sa att hon var ute och gick "var det något speciellt?". Jag: Nja, jag har funderat lite på det här med tärnor till bröllopet och..." Pappa: "Du,det är nog bättre om du ringer mamma, jag skulle vilja se Formel 1:en"

    Min kära lilla pappa! Hade jag sagt att jag behövde hjälp med att besluta om vilket fordon vi ska åka från vigseln till festen hade han nog stängt av Formel 1:en!

    Giz83, du har nog rätt i att våra M2B kommer att blanda sig i lite mer när det närmar sig. När är det du gifter dig?

  • Sundance

    Vad kul Giz83, då planerar vi för samma dag! Vi har dock inte bokat ännu så jag är beredd på att få tumma lite på datumet plus minus någon helg. Fast vi är i samma situation vad gäller pengar. Vi har liksom inte pengarna nu men kommer att få ihop dem under tiden. Så när julilönen har kommit 2010 och om vi då har skött oss och verkligen sparat så mycket som vi bestämt varje månad så kommer vi att ha fått ihop till vår budget. Det blir dock lite körigt om där kommer stora utgifter i klumpar under året. Om typ de på slottet där vi ska va, vill ha 30.000 när vi bokar nu i augusti, kan vi få lite bekymmer. Men allt löser sig nog.

    Har du kommit långt i din planering Giz83?

  • Sundance

    Jag måste berätta...

    Nu i förra veckan så pratade min sambo med det par som ska funka som lite värdpar. Hjälpa oss med gäster, planering och så. Jag har själv inte pratat med dem, utan bara min sambo, så jag har varit lite orolig över hur de tänkt, om de tycker att det blir mycket att göra och så. Han (mannen i paret alltså) ska även vara bestman, samt toastmaster. Jag har frågat min kära där hemma; "hur la du nu fram det? Du sa väl att vi inte kommer kräva att de ska ha koll på allt. Gästlistan och så tar vi ju hand om själva och så". Hans svar: "Det är lugnt älsklingen! Allt är under kontroll."

    Men igår kom hon upp till mitt jobb, helt spontant, och var helt lyrisk. "Åh, tack så jättemycket för det ärofyllda uppdraget! Det ska bli så kul! Berätta, hur tänker ni er det hela? Hur långt har ni kommit i planeringen?" Haha! De är ett sånt par som är med överallt, och på alla fester så jag kommer ha stor nytta av henne.

    När jag sa att vi ville ha festen ute, frågade hon direkt; "Har ni tänkt på damernas klackar då, om det är mjukt underlag?"

    Eh... nää...

    Som sagt jag kommer behöva henne =)

  • Sundance

    Sommar 2010>> Oroa, dig inte, jag har inte heller kommit så långt i planeringen. Mycket idéer i huvudet och så men inga inköp eller andra involverade ännu.

    Det är väl faktiskt lite därför jag skriver idag, trots att hela familjen, inkl. sambon, sitter nere och myser och tittar på Robinsson. Jag är så deppig! Det känns verkligen som att ingen bryr sig, eller engagerar sig i min planering och så. Detta gäller även sambon. När jag försöker prata och bolla idéer möts jag av antingen ett allmänt ointresse eller ibland till och med en viss irritation. Försöker jag prata med mamma så verkar hon också allmänt ointresserad och kommer snabbt in på något anna samtalsämne som intresserar henne (hon har ifos mycket i huvudet nu då hon är sjuk). Sambon skyller på att han inte planerar så långt i förväg. Har försökt förklara att om han vill sitt stora bröllop med den enorma fest han önskar (tror delvis han vill imponera lite på ett par i bekantskapskretsen >=( så krävs det en del planering. Har också försökt säga att jag varken KAN eller VILL planera allt själv, så om han inte är den planerande typen så kan vi lägga ner allt. Inte ens mina tärnor visar speciellt stor intresse, Bara en av dem.

    Är det att jag är ute i så god tid? Är jag extrem i min planering? Jag har verkligen inte tjatat men jag är så klar glad och exalterad! Vet ni...?! Just nu känner jag för att bara skita i allt! Säga till sambon att jag lägger ner allt "idéande" och all planering tills du tycker att det funkar att börja planera, så att jag åtminstone slipper irritationen när jag frågar. Men han ska ju inte räkna med att vi får hyra vårt drömslott om vi kommer ett halvår innan! Jag ska fasen inte nämna ordet bröllop förrän han tar upp det. Sedan får han skylla sig själv om vi inte hinner få ihop den stora fest han vill ha.

    Antingen det, eller så planerar jag allt själv, och skiter i honom. Har ändå försökt förklara att vi åtminstone behöver snacka igenom budgeten så vi vet hur mycket vi ska spara. Han jädra fest kommer kosta oss typ 120.000kr så då ska ha ju va medveten om att han får börja planera för sparandet i alla fall!

    Förlåt alla, för min negativitet! Jätteglad att jag fick skriva av mig. Ledsen att det blev långt.

    Må gott!

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6