• miss u

    Västeråsbrudar 2009 del 3

    Hej brudar!

    Nu är det dags för del 3 (!) av Västerås-tråden. Här tipsar och utbyter vi idéer hej vilt.

    Även ni som planerar bröllop i Västeråsområdet på en annan tid än 2009 är självfallet välkomna.

    En hyfsad kronologisk lista över brudar och vigslar/festlokal:
    Barret ? Badelunda kyrka, Björnögården 090502
    Norpans mamma - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090502
    Kampi - Strömsholms slott, Västerås stadshotell 090523
    Åsa i London - Romfartuna kyrka 090523
    Ia o Puh ? Badelunda kyrka, Brunnby gård 090606
    Sanste - Skerike kyrka, Brunnby gård 090613
    mysan31 - Skultuna kyrka, Scoutstugan Skultuna 090620
    Tessisen - Lundby kyrka, Västerås stadshotell 090718
    miss_u - Säby kyrka, Hamnmagasinet Borgåsund 090718
    Donna Fortunata - Vigsel i trädgården, Thottska villan 090801
    BrideToBe09 - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 090808
    Mangos - Kungsåra kyrka, Kungsbyn 090808
    catarinaw - Vigsel och fest Schenstömska herrgården 090815
    MoonGirl - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090815
    lillatitti - Borglig vigsel utomhus, Scoutstugan Skultuna 090829
    Rebellen75 - Hubbo kyrka, Brunnby gård 090919

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-04 07:41
    Tillägg till listan:

    catarinaw - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 080815

  • Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3
  • Elide

    Barret: Har en fråga: vart köpte du ditt löshår? Funderar på att köpa clip on's jag med.

  • Barret

    miss u:
    Nej vad trist att du inte fick jobbet.. Jag som hoppats så mycket på dig!! Hoppas att du inte blev alltför ledsen, det kommer snart en ny chans ska du se!

    Tessisen:
    Jag köpte mitt löshår på, ja vad kan det heta? Det ligger på Stora Gatan på samma sida som Apoteket fast lite längre bort mot ån.. Det har öppnat någon butik som säljer tvålar o grejer där och om man går in genom den dörren finns det även en frisör där.. Hur som helst, frisörerna där säljer hår.. Hänger du med?

  • Elide

    Barret: Tror jag vet vart du menar. Mitt i mot arbetsförmedlingen i hörnan där vi buss hålls platsen. Får man fråga vad det kostade? Har nämligen hittat en sida på näten som säljer sådant också. Till ett ganska så bra pris också. Så kan man ju jämföra vad du fått betala och vad det kostar på nätet.

  • Elide

    Vi har nog äntligen hittat hur våra ringar ska se ut. Ja, m2b vill också ha två. Bild finns i galleriet om nån är intresserad. Men man vet ju aldrig. Vi kanske hinner ändra oss igen. :)

  • mysan31

    Alla: Får se om jag kommer en liten stund och fikar på onsdag,ska träffa fotografen oliver på bredbar mellan 16.30-17.00...
    Får höra sen hur långt ni har kommit i planeringen...

    Alla som har bokat fotograf,vad ska man ställa för frågor...

    miss u: Blev det nån tårta från håkans hembageri...
    Vi har nu bokat brudbukett hos min kusin på åsby...
    även corsage och armband till näbbarna.så nu har vi inte så mycket kvar i planeringen...

    moongirl:blev maten lyckat som ni hade i lördags,jättefint hus ni hade köpt,rickard undrade hur mycket ni hade köpt det för...
    Har ni bokat sbastian igen på chantals... mpste boka tårta vi med,men vet inte alls vad vi vill ha för fyllning...
    Chantals har dom bara marsipan på tårtorna eller går det att få sugar paste på tårtorna...Är inte så försjust i marsipan,är det nån skillnad på marsipan och sugarpaste...

  • mysan31

    tessisen: Hade ni skrivit nått kontrakt med oliver att han skulle fotografera...

  • Barret

    Ja precis, där är det! Jag minns faktiskt inte vad det kostade.. 500 kanske? Du får väl kika in där och är det billigare på nätet så går det ju precis lika bra!


    Tessisen skrev 2009-03-08 14:26:24 följande:
    Barret: Tror jag vet vart du menar. Mitt i mot arbetsförmedlingen i hörnan där vi buss hålls platsen. Får man fråga vad det kostade? Har nämligen hittat en sida på näten som säljer sådant också. Till ett ganska så bra pris också. Så kan man ju jämföra vad du fått betala och vad det kostar på nätet.
  • MoonGirl
    mysan31 skrev 2009-03-08 20:39:12 följande:
    Alla: Får se om jag kommer en liten stund och fikar på onsdag,ska träffa fotografen oliver på bredbar mellan 16.30-17.00...Får höra sen hur långt ni har kommit i planeringen...Alla som har bokat fotograf,vad ska man ställa för frågor...miss u: Blev det nån tårta från håkans hembageri...Vi har nu bokat brudbukett hos min kusin på åsby...även corsage och armband till näbbarna.så nu har vi inte så mycket kvar i planeringen...moongirl:blev maten lyckat som ni hade i lördags,jättefint hus ni hade köpt,rickard undrade hur mycket ni hade köpt det för...Har ni bokat sbastian igen på chantals... mpste boka tårta vi med,men vet inte alls vad vi vill ha för fyllning...Chantals har dom bara marsipan på tårtorna eller går det att få sugar paste på tårtorna...Är inte så försjust i marsipan,är det nån skillnad på marsipan och sugarpaste...
    Japp, det gick bra i lördags! De gillade maten, jättebra! Kul att ni tyckte om vårat hus det känns som ett palats, rätt stort måste jag säga

    Ring Sebastian på Chantal´s och hör med honom om tårtor och fyllningar mm. Du fick ju ett visitkort med hans nummer av mig.

    Vad blev det för brudbukett från Åsby? Vad får du betala för den?
  • MoonGirl

    mysan31: Vet inte om de på Chantal´s bara har marsipan som översta fyllning på tårtorna. Kolla med dem. Det var väl någon här i tråden som hade valt sugarpaste i stället för marsipan?

  • miss u

    Jag tyckte att utställningen inte var nå vidare. Fanns inte så många att prata med direkt, och Bronsil var inte där heller. Vi åkte till Håkans och pratade med dom där (och jag höll på att ramla omkull i deras verkstad! ). Dom hade inte den tårtställningen vi ville ha, och bara tårtor med grädde i. Jag är mer sugen på en moussetårta, så vi kommer också att kolla upp Chantal's. Läste på deras hemsida att dom har porslin också, för 5 kr/pers billigare än Aros Catering, så vi ska höra med dom om det också.

    Tror ni att man kan hämta tårtan dagen innan? Det skulle vara smidigt att hämta porslin och tårta på samma dag. Ett moment mindre på den stora dagen. Har tillgång till lokalen på fredagen och tänkte duka då.

    Vi åkte även till Bronsil i lördags när vi ändå var i krokarna. Var bara det att dom stängde preciiiis när vi kom dit, så det var bara att vända. Ska kolla på ringar i Västerås först, har kupong på Kazwan. Nån som vet om dom köper guld?

    Måste kolla runt var jag ska köpa buketten ifrån också. Sambon hade tydligen flera tankar om den. Blev lite förvånad! Men vi hade samma grundtanke, så det kommer bara att bli enkla röda rosor. Sen vet jag inte om det blir 12 eller 20 st.


    MoonGirl skrev 2009-03-07 00:17:31 följande:
    miss u skrev 2009-03-06 13:20:22 följande:
    Ja, visst är det fin bröllopstårta . Jag skulle ha pratat med Sebastian idag, men jag hann inte. Har haft fullt upp här hela fredagen. Men jag måste maila till honom under helgen, så ser han ju mailet på måndagen. Jag vill ha en sådan dekoration på tårtan!!! Fint med rosor och med hjärtan på tråd i. Hade ju tänkt ha det i min brudbukett också, så det matchar ju . Fast i tårtan så kommer det ju att vara rosor av marsipan och även hjärtan på tråd av marsipan..... =)Jag tycker att bröllopsutställningen var helt OK, den var inte stor. Det fanns några utställare som inte hade någon person som stod vid respektive monter, utan de hade bara satt ut lite visitkort och lite bilder, det var väl mindre kul. Håkans hade en bröllopstårta där och sedan en pärm som man kunde se vilka fyllningar i tårtan som man kunde välja på. När jag stod där vid deras monter och tittade i pärmen, så var det ingen som kom fram till mig. Tror att de bara hade en monter där med tårta och pärmen med bilder på tårtor, tårtställningar mm. Det fanns 5-6 brudbuketter där, ingen bukett som jag fastnade för, men de var fina i alla fall Ja, ni får ta och bestämma er för någon tårta snart Har ni postat era inbjudningskort ännu? Om ni inte har gjort det, när ska ni skicka ut era inbjudningskort?
Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3