Inlägg från: Linnea alba |Visa alla inlägg
  • Linnea alba

    Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!

    Hej :)

    Får en till Umeåbrud hoppa in här...?

    Gifter oss 27 juni i Backens kyrka efter många om och men... Först var tanken att gifta oss i Hemavans kyrka, men många olika orsaker gjorde att vi igår tog beslutet att gifta oss på hemmaplan i stället. Men då var vi ju liksom på ruta ett igen, med två månader kvar till det datum vi vill gifta oss! Panik, minst sagt!! Och det tar nog ett tag innan man ställt om sig och "programmerat om" hjärnan!

    Idag löste det sig iaf med kyrka på det datum vi vill ha. Dock fanns ingen ledig personal den tiden, så jag fick ringa runt till en massa pensionerade präster och fråga om någon kunde ställa upp

    Då festlokal är en av många saker som återstår på min, numera, långa att-göra-lista så tänkte jag höra om någon har nåt bra förslag på en ljus och mysig bygdegård eller liknande där man får ha med egen dricka? Helst inte så långt utanför stan, allra bäst är ju om den ligger nära Backens kyrka. Jag var helt inställd på Klockargården nära Backenkyrkan, men den hyrs tydligen inte ut sommartid...

  • Linnea alba

    Är det någon som anlitat Evys catering och vad tyckte ni i så fall om dem?

    Har prel-bokat dem men kan inte hitta några nyare uttalanden än från 2005 om hur deras service, portionsstorlekar och mat är så det vore kul med litet synpunkter.

  • Linnea alba

    Hempling: ok, tack ändå för att du svarade :) !

    Någon annan med erfarenhet från Evys..?

  • Linnea alba

    Tack alla för synpunkterna på Evys! Återstår att se vem det blir, vi har prel-bokat några stycken och får se vem som ger bäst intryck...

    En annan fråga: tips på dukning. Har ni några roliga idéer? Vi har temafärgerna grönt och vitt (tänk liljekonvalj) och det vore roligt med nåt annat än bara servetter och blommor på borden.

    Hur gör ni andra? Låter ni som ska ha catering dem sköta dukningen med fria händer?

  • Linnea alba

    Hempling: Tack! Vilka bra tips! Var kan man köpa diamanter (och annat till dukningen för den delen)?

    Fler dukningstips mottages gladerligen!

  • Linnea alba

    Litet klädfrågor!

    Vår lilla tjej kommer att vara kring året när vi gifter oss och hon ska självklart vara vår lilla "tärna" :) Men jag vet inte riktigt i vilken prisklass jag ska lägga mig när jag letar klänning till henne. Har man litet äldre tärnor förstår jag ju att det kanske bör vara i mer exklusivt material, men till en så liten...?

    En annan fråga är till er andra brudar:
    Vad ska ni ha att skyla er med på kvällen om det blir litet kallt? Kappa, finare kofta, kavaj? Själv funderar jag på att köpa en vit kofta/cardigan i något litet finare material.

  • Linnea alba

    Tualisa: får jag fråga var du har köpt den?

    Helst vill jag ha en grön klänning till lillan då våra temafärger är vitt och grönt och grönt är mer "krypvänligt" :) men jag har letat och letat och det verkar helt omöjligt att hitta! Tips?

  • Linnea alba

    Vi ska nog köpa tårtor via Maxi, jag prioriterar annat mer och har hört att deras är lika goda som de dyrare.

    Vet någon vad Maxi tar för att dekorera tårtorna?

  • Linnea alba

    Åh, det bästa som finns är när man får göra bort en massa punkter på sin att-göra-lista och sen känner hur stressen sakta släpper!

    ...och idag har jag verkligen fått massor gjort. Sedan några dagar tillbaka har det också löst sig med fest- och vigsellokal bl.a. Har varit så stressad så detta är underbart!! Kände bara att jag var tvungen att dela med mig av min glädje och mitt glädjerus :)

    Hoppas ni får en fin kväll.

  • Linnea alba

    Hjälp! Det var sagt att min frisörkompis skulle göra mitt hår och make, men hon har fått förhinder !! Så nu står jag plötsligt utan frisör och det är bara någon dryg månad kvar...

    Tänkte därför fråga om någon har nån kompis som är frisör eller känner någon frisör som ni tror kan ställa upp och vill tjäna litet extra? Vår budget är passerad för länge sedan och eftersom jag fortfarande ammar har man väl inte direkt Marilyn Monroe-lockar :) så det är nåt enkelt men fint jag är ute efter.

    Är tacksam för alla tips!!

Svar på tråden Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!