• Lapinette

    Barnkarusellen snurrar vidare

    Är kass på namn så jag var tvungen att dubbelkolla. Hon heter Johanna och jag tror att hon är gift/tillsammans med en annan superbra spinninginstruktör, Fredrik. Har tyvärr inte varit på hans klasser på evigheter då det alltid är lång kö och så spinnar han på Stureplan ... maken tycker att det är långt dit.

    Något gott att äta ... vad är ni sugna på? Fågel, fisk eller mittemellan?

  • Lapinette

    Det är så bekvämt för oss att köra på Odenplan (gångavstånd). Blir det inte där så blir det på Hötorget. Själv är jag mer flexibel än maken och tränar även vid Stureplan och på Regeringsgatan. De passen jag gick för dig var när du hade nere på Stureplan.

    Jag kan väl åter igen rekommendera min kyckling med soltorkade tomater och oliver. Bryner kycklingen så den får färg. Hackar soltorkade tomater och oliver samt blandar ihop lite olivolja, honung och så en hel del balsamvinäger. Häller detta över kycklingen och så in i ugnen. När den är klar så blandar jag även i en massa med ruccola med såsen. En stående favorit, nyttig och enkel. Kan med fördel serveras med klyftpotatis.

  • Lapinette

    Liten - inget mer och du kan säker improvisera met feta.

    Trevlig helg och lycka till AM om vi inte "ses" innan det är dags!

  • Lapinette

    Ser att jag missat Sweetan som varit inne precis. Stor KRAM tillbaka till dig. Var inne på din sida och såg lilltjejens stapplande steg. Härligt ! Och vad skönt med nytt jobb och slippa pendla. Måste vara guld värt.

    Ego - fick som ni redan vet mens i torsdag/fredags men den var jäkligt mesig. Bara lite blod och molande värk. Tänkte mest att det var skönt, att akupunkturen kanske var en bidragande effekt. Nehej, så bra skulle man inte få ha det för natten mot lördagen drog det igång. Vaknade och kunde knappt ta mig ut till köket för att ta mina värktabletter. Blödde dessutom som en gris, geleklumpar. För att spe på allt så blev jag lite så där lagom magsjuk också ... så som jag nu har blivit när jag haft utomkvedes. Hade jag haft ett test hemma, hade jag testat för jag kunde inte låta blir att fundera i banorna tidigt mf.

  • Lapinette

    Frejis - ytterligare en i gänget som måste varva ner ser jag. Något jag lärt mig på gamla dar - att lyssna på kroppen. Bara att lyda order!

    Kokisen och övriga - jag mår bättre nu men det var rejäla grejer som kom ut i helgen. Jag och maken pratade lite löst i helgen och det blir nog ett försök innan sommaren. Ett typ "light" försök. Åka dit och ploppa in men kanske inte göra alla dessa uppoffringar som jag hade tänkt att göra utan försöka leva som vanligt och fortsätta dricka mina örter.

    nenne - låter härligt men jobbigt med katt! Skönt att fokusera på något annat än sprutor kan jag tänka mig.

  • Lapinette

    By the way ... är det inte Telis födelsedag idag? STORT GRATTIS! Röstar absolut på Telis som ny trådstartare.

    (och för mig och maken 7 år sedan han stövlade fram till mig på krogen och började prata).

  • Lapinette

    Maken min som är ett teknikfreak och redan har satt upp högtalare på väggen och bom-bom etc för att få högsta effekt när vi kollar på filmer vill nog helst ha ett tv/film-rum. Igår när vi satt på en parkbänk vid vattnet och spånade så kom vi fram till att om vi flyttar till hus ... eller stooor lägenhet så har vi följande krav.

    - en vinkällare
    - ett filmrum (gärna i källaren med små fönster, stor filmduk och mysig soffa)
    - ett förråd till cyklarna

    Shit, det var minst fem saker vi listade upp men nu kommer jag bara ihåg tre.

  • Lapinette

    Och gällande månadsavgifter och lån så resonerar vi så att vi hellre betalar på lån än till bostadsrättsföreningen. Vi hade en hel del diskussioner om och varför man överhuvudtaget har månadsavgifter på lägenheter som man faktiskt köper/äger. I Frankrike så är det ju inte så och maken fattade inte alls vårt system. Många diskussioner och duster med mig, familj, kompisar, mäklare och bank blev det och slutligen en lägenhet med mycket låg avgift .

  • Lapinette

    Lägenheten som Telis hittat i Götet hade ju t o m festskor framställda på någon bild. Why? Annars tycker jag att Piggelins "barn ingår i lägenhet" slår rekord.

  • Lapinette

    nenne - antar att man går ihop och gör något då det behövs en renovering (ska jag våga föra upp denna diskussion igen hemma?!). Sen så betalar man en årlig avgift för sophämtning, poolmannen, trädgårdskötaren etc. Ny hus är samma som låg avgift ... vilket i princip är tvärtom här.

    Enligt FB så fyller Telis år idag.

  • Lapinette

    Vet inte om de får något slags bidrag när det bygger nytt (snillen spekulerar) och sen går ju alla köpare in och betalar några miljoner var på sina lägenheter. Ett nytt hus behöver ju inte renoveras så som ett gammalt och därför låg årsavgift. Tror att maken betalade typ 1 000 euro om året (nybyggt hus). Sen så äger man sin lägenhet (inte som här där brf äger lägenheten) och gör m a o vad man vill med den. Många på Rivieran köper lägenheter som de sedan hyr ut.

  • Lapinette

    Oooops, så fel vi hade Telis.

    Javisst är det viktigt att föreningen har stark ekonomi annars skit i samma om avgiften är låg eller ej. Här i stan finns det en hel del föreningar men mycket låg avgift då det ligger t ex affärer i bottenplanet. Vi har t ex en skola hela -1 planet i vårt hus.

  • Lapinette

    Liten - lycka till idag!

    AM - hoppas det gick bra igår.

    Mrs B - krya på dig! Halsfluss är inte skoj (fick min beskärda del för någon månad sedan).

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare