Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Barnkarusellen snurrar vidare

    Liten,

    Nynäs Havsbad vet jag flera som varit nöjda med, även om jag inte varit där själv. Det har lite spa/behandlingar tror jag.

  • start september

    En fråga till Östermalmsgänget, om man ska luncha inklusive bebis - vad är bra och trevligt kring Stureplan? Alla ställen jag kommer på känns inte bebisvänliga.

  • start september

    Hej Sweetan! Kikade in på bloggen häromdagen och trötta jag läste precis som du väl tänkt tillökning och tänkte syskon till Lillskruttan (och inte till Lipton). Hann tänka oj oj innan jag förstod sammanhanget. Grattis - han är ju jättesöt!

  • start september

    Freijs, jag körde både Postafen och banden en period. Mig hjälpte det bra, lite trött blev man men det funkade att jobba.
    Calma tror jag inte man får ta som gravid.

    Grodan, vi fick också problem vid 6-7 månader. Vet inte om det var en fas eller bara att det var då vi föräldrar började sova riktigt dåligt. Innan dess sov dottern mestadels i egen säng som stod bredvid, men delar av natten hos mig. Insomning själv utan amning var hon inte alls bra på och vi väckte varann. Vi var då konsekventa och lade henne i eget rum och lärde henne somna själv (hemmagjord variant där vi lät henne ligga själv max två minuter och vara arg på oss). Det funkade bra och hon sov hela nätter (nattamningen rök efter ett par dagar) med bara något uppvak där någon fick gå in och klappa henne lite. Nu vid nästan nio månader efter infektioner är det lite stökigare, men hon somnar själv i eget rum och sover halva natten där. När hon kommit ur den fas hon är nu i ska vi jobba bort den nattamning och stund i vår säng som nu finns.

    Kanske ni med äldre barn har fler råd.

  • start september

    Manual skulle jag gärna också vilja ha - skulle gärna vilja veta om det är rätt att under åttamånadersångesten gå tillbaka till att ha henne i sängen lite mer eller om vi bara ger oss själva trubbel...

  • start september

    Jag är också egentligen anhängare av försiktiga förändringar, vi hade dock målat in oss i ett hörn där hon ammades till sömns och sov där jag råkade befinna mig. Efter att ha lagt all vaken tid på att läsa på om metoder och haft ångest över vad vi gjort kändes det som den bästa utvägen att bryta helt med det som varit. Jag inbillar mig att jag vet skillnad på arg och rädd och hade hon varit rädd hade vi inte genomfört detta.

    Jag tycker det är svårt att veta vad man gör med nattuppvak dock. Har man otur blir ju barnet för piggt och det är ingen betjänt av. Just nu vill jag möta denna fas och tandstrul med min närhet, jag tar istället dagförändringar typ minska ner på amningen på dagen och mat hon har svårt för.

  • start september

    Oj vad ämnena han svänga medan jag pyssalde med annat.

    Ha det så jättebra Lapinette! Min pappa var i Barcelona förra helgen och var jättenöjd, absolut riktig vårkänsla tyckte han.

  • start september

    Tjoho - vad härligt med pulka! Lite för lite snö i Stockholm tyvärr, vi har investerat i en som inte hunnit användas än. Det blir någon helg i Sälen lite längre fram så då kommer den väl till nytta.

    Ego: Tanten gjorde entré idag. Nästan nio månader tog det - och jag ammar lite grann fortfarande. Inte ont alls än så det bådar ju gott. Genast kom syskontankarna krypande

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare