• snaily

    Barnkarusellen snurrar vidare

    ?när det börjar bli fredagstomt här inne sniglar sig en slemmig liten smygläsare in?(i själva verket tittar hon fram från under den berömda deppmanteln en stund)

    Ganska nygift bor hon med sin make i vår vackra fjällvärld, där de försöker tillverka en snigelbebis, men börjar komma till den jobbiga delen av karusellen, där man helst vill slita sitt hår eller rent utav hoppa av.

    Hon har följt den här tråden sen i somras ungefär och finner den högst beroendeframkallande! Nu tar hon mod till sig och ger sig till känna? eftersom hon hoppas på er hjälp, med oumbärliga smarta tips, råd och peppning!

    Ha en trevlig helg allihopa!

  • snaily

    Tack!! Måla taklister lät duktigt för en fredagkväll... Själv tar jag med mig vinglaset till soffan för att kolla Let's dance alldeles strax. Skulle också kunna tänka mig en skön ensamhelg men här ska det socialiseras i en hel vecka med hela tjocka familjen som kommer på söndag, puh... *samlar kraft tills dess*

  • snaily

    Självklart! Höll ju på att nämna nåt om mina 41:or i första inlägget men det blev inte av riktigt... så alltså: 1,71, 41, 34,5 och "bara" ungefär 8 månader som svar på sista frågan - anledningen till att jag nojar och deppar är dock att min cykel verkar skum, för kort lutealfas.
    Har förstås läst om dina mf, verkar sjukt jobbigt.

  • snaily

    Hej Kängu! Jo, vad kort lutealfas beror på osv försöker jag också klura ut. Var inne på FL idag och gjorde mig själv förvirrad... kunde enligt vissa bero på en himla massa olika sjukdomar - eller inte alls, kanske till och med vara normalt. Har ganska nyligen med hjälp av äl-tester kommit fram till detta. Har ringt gyn men fick bara prata med en barnmorska som inte visste något om det. Men logiskt borde det väl vara för kort tid med bara 7 dagar mellan ÄL och "spottingstart" och sen mens någon dag senare - ett eventuellt befruktat ägg borde väl inte riktigt hinna fästa? I värsta fall kan det tydligen vara tecken på att man inte har ÄL alls? Har förhoppningar om att någon här är mer påläst än jag!

    Ja, visst står man stadigt på jorden med 41:or!

  • snaily

    Hej alla och tack för välkomnanden!
    Lappis - jo, jag ser till att hålla mig borta från FL, är inte ens registrerad där, håller med om att man mest blir deppig av att surfa runt där! Prog. är kanske en idé, först skulle jag nog vilja ta lite blodprover och kolla om det verkar som jag ägglossar överhuvudtaget.
    BS - hej! Nej, min cykel har varit 27-34 dagar, har en Clearblue fertilitetsmonitor och den har gett utslag för ÄL runt dag 19-20, sent alltså! Dock verkar den ju i alla fall hitta en LH-stegring och det är ju positivt...
    Ska ringa gyn igen på måndag och se om jag kan få komma - de verkar hålla rätt strikt på en ettårsgräns innan de sätter igång en fertilitetsutredning, men jag tycker väl man borde få komma tidigare om man har indikationer på att något är fel?? Särskilt när man börjar bli så GAMMAL som jag...

    Nyss hemkommen från en skidtur med maken, jag envisades med att vi skulle ge oss upp på kalfjället, väl där blåste det halv storm så det var inte så mysigt precis... nu ska jag sätta mig i solen på vår altan en stund. (Ja, det är lyxigt att bo i fjällen! )

  • snaily

    Ore - hej! Vilken drömcykel du haft, kanske kan jag låna den i 9 månader framöver för du ska väl förhoppningsvis inte behöva den på ett tag?? Blir väldigt trött på min, nu har mensen smuuuugit igång under 2 dagar så vet inte ens vilken dag jag ska kalla dag 1, suck.

    Koko - du har nog rätt i det, ska fundera på om jag har samvete att dra en vit lögn... En våning kattfall brukar gå bra, det går en gräns vid 3-4 våningar eller nåt sånt har jag för mig, då brukar det kunna bli lite jobbiga skador... Tur att ni inte bor högre upp!

    AM - jag har också stålhätteskor (eller -stövlar) på jobbet, men bara ibland.

    Förflyttat mig till Ramundberget där det ska bli umgänge med syskonbarn och skidåkning hela veckan, mysigt!

  • snaily

    BS - den gången cykeln var 34 dgr lång vet jag faktiskt inte när ÄL var, men annars har det varit 7-10 dagar mellan ÄL och mens, hur man än väljer att räkna första dagen.

    Struntat i att ringa kvinnokliniken på närmsta sjukhus idag (som jag tänkt göra), fick nämligen svar på en mailförfrågan jag skickade till en privat gyn som verkar väldigt bra - han skulle förhoppningsvis återkomma med en tid, hoppas hoppas!

    Liten - ja, jag är en lite underlig snigel med mina stora fötter. Va vidrigt med magsjuka! Alla på jobbet har varit magsjuka i flera omgångar i vinter men jag har klarat mig, peppar peppar...

    Hej Nenne - finns en somaliuppfödare här i närheten, liknande ras väl fast långhårig? Trevliga katter i alla fall! Visst är det i Falun ni ska ivf:a? Nyfiken på att höra hur det är där, det vår närmsta ivf-klinik (tror jag, eller Trondheim, men där lär det vara mycket dyrare) om, OM det skulle behöva bli så i framtiden för oss också (ja, jag vet, är en pessimistsnigel...).

    Kängu - vad är det för vovvar ni har? (Har jag nog läst nån gång med glömt...) Jag är hundlös sen 2 veckor då jag var tvungen att avliva min gamla tik som alltid funnits (känns så, hon blev nästan 14 år), så vi har sorg. Har lite planer på en valp, framåt sommaren kanske, ska ju vara bra för fertiliteten också säger ni.

    Nu ska vi på med skidorna och kasta oss ut i backarna! Snöar ordentligt här idag.

  • snaily

    Hej alla, oj vad ni skrivit medan jag åkt skidor. Haft en härlig dag på fjället med fint väder, ska nu tyvärr bli sämre väder resten av veckan. Fördel med att inte vara gravid just nu: mycket öl i bastun.

    Kängu - vi är inne på att skaffa en västgötaspets! (Gamla tiken som nyss gått hädan var golden retriever.) Har kontakt med en uppfödare som har en parad tik som troligen är dräktig och ska valpa efter påsk. Reflektion - tänk om man hade det lika lätt som hundar och katter för att bli med valpar... BARN, menar jag.

    Har inte fått nåt mer svar från den privata gynekologen, avvaktar denna semestervecka innan jag börjar ringa och härja med det där. Är lite avis på alla er som har nära till vården, har själv 14 mil till närmaste gyn. Men får skylla mig själv som valt att bosätta mig i obygden såklart! Finns fördelar och nackdelar med allt...

  • snaily

    Verkar som jag bara vågar mig in här när det är helg och tomt på folk... Eller så beror det på att jag haft fullt upp med skidsemestrande hela veckan, imorgon bär det av hemåt igen.

    Spikmatta var det några som pratade om, har provat det en gång bara men tyckte det var riktigt skönt, avslappnande på nåt vis. Borde kanske skaffa en...

    Nenne, menskopp har jag också skaffat lite för att inte bygga sopberg men också för att den är rätt praktisk, lätt att ha med sig osv. När jag lägger undan den efter varje tantbesök hoppas jag alltid att jag slipper använda den på läääänge, men hittills har det ju inte blivit så

    Ore - vad skönt att ha berättat för chefen bara sådär!

    EA - hej! Vilken superduperenergisk dag du haft! Spottings på dag 10 lät skumt men tur att du ändå ska till gyn snart!

    Själv har jag inte fått nåt mer svar från den privata gynekologen jag hoppades på, så det blir nog att försöka få tag på nån på sjukhusets gynmottagning på måndag morgon, suck. Kuratorn är det förresten man ska ringa till, är inte det lite konstigt?

    Glöm inte att ställa om klockan inatt - sommartid!

  • snaily

    Page - (ganska "nykläckt" smygläsare här) vilken fin valp! Jag går också i väntans tider, på en västgötaspetsvalp, som förhoppningsvis föds efter påsk BIM kan man väl tyvärr inte säga att tikar har, men man kan göra ett ultraljud sisådär 25-28 dagar efter parning för att se om det finns nåt liv därinne! Håller tummarna att det blir valp för både dig och mig!

    Nenne, ocicat är superfina tycker jag, väldigt aktiva och sociala, nästan lika bra som en hund! Lycka till med IVF framöver!

    Mysbyxor är jag och maken alldeles hopplösa på, alltså vi har dem heeeela tiden. Särskilt sen vi flyttade till obygden, tycker knappt det finns användning för nåt annat än mysbyxor eller skidbyxor, eller både och.

    Har också varit i Budapest och tyckte det var en trevlig stad, vi åt gott och tittade på fina hus och badade, här: spas.budapest.travel/thermalspas/szechenyi_spa
    Dock var Budapestborna förvånansvärt kassa på engelska!

    När vi kom hem från semestern igår hade vi fått brev från privata gynekologen, med bokad tid för barnlöshetsutredning i början av juni! Hurra! Känns skönt att bli ordenligt kollad (förhoppningsvis), även om det är några månader dit.

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare