Inlägg från: Therese 83 |Visa alla inlägg
  • Therese 83

    Rom

    Var i Rom i juli vilket var jättekul.
    Åka gärna på en rundtur med buss, ett väldigt bra alternativ där du får en överblick av staden och platserna du vill besöka. Då kan man gå av på ett sälle för att sedan hoppa på en annan plats.

    Det finns ju några "måste" tex St Peterskyrkan, vilken är gratis att gå in i, däremot kostar det att gå eller åka upp i kupolen 7-8?/pers. Tänk på att de har metalldetektorer, så inga vassa föremål i väskan! Ta gärna med dig vatten eftersom det blir jobbig att gå uppför trapporna till kupolen. Glöm ej heller en sjal eller tunn tröja för att täcka axlarna samt byxor eller längre kjol för att täcka knäna.

    Du ska naturligtvis se Spanska trappan och Fontana di Trevi. Sedan tog vi en tur till Katakomberna som ligger en bit utanför stan, jätteintressant var den guiden som pratade om hur tunnlarna hade blivit till. Guiden är obligatorisk, man får inte gå runt själv.
    Colusseum är kul att se. Vi var dock inte inne eftersom kön var lång.

    Fråga om det är något speciellt du vill veta.
    MVH/ Therese

  • Therese 83

    Kan tänka mig att det är ganska kyligt, våren kommer lite senare, även om det inte är jättekallt. Dock vet jag inte riktigt hur det är med bussturerna vid denna tidpunkt. Har bara varit i Rom under sommrarna.

Svar på tråden Rom