• Floff

    Att bli gravid och behålla barn utan samtycke - vad tycker ni?

    Jag har en vän vars släkting råkat ut för följande:

    På en resa träffade han en tjej på krogen, gick hem till henne med avsikten att ha ett one night stand, och var dum nog att inte skydda sig ordentligt (iaf vad jag har förstått). Tjejen var ute på krogen och raggade just i syfte att hitta nån som kunde göra henne gravid - detta vet vi av olika anledningar. Några månader senare ringer tjejen till killen och säger typ "Jag är gravid och tänker behålla det. Vill du ha kontakt med barnet får du flytta hit".

    Barnet föddes, och nu lever killen ett liv där han måste följa tjejens minsta vink för att han ska kunna träffa barnet. Han måste flytta till staden, måste finnas tillgänglig när hon vill det etc etc. Killen älskar visserligen sitt barn över allt annat på jorden, men jag kan tänka mig att han inte har det så lätt alla gånger.

    Vad säger ni? Personligen tycker jag detta är vidrigt.. Att först utnyttja honom för "egen vinnings skull", och sedan kräva honom på både det ena och det andra. Att behålla barnet eller ej säger jag ingenting om, det är upp till var och en. Men att medvetet försätta någon annan i en sån situation utan att ge personen något val - fy fasen..

  • Svar på tråden Att bli gravid och behålla barn utan samtycke - vad tycker ni?
  • MulleNuh

    Fast det där är mycket farligt att säga!! Jag har suttit i en liknande situation..
    Det som var annorlunda var att jag innan sa till killen att jag INTE äter piller.. (det är väldigt mycket till denna story)
    Och jag blev ju så klart gravid trots den långa storyn!!
    Han blev mer o mer hatisk och nu har det gått 4 år och han har ALDRIG sett åt sin son!

    Min son har ett mycket bra liv!!!


    Luucie skrev 2009-01-05 16:42:18 följande:
    Hur man medvetet kan ge liv åt ett barn som egentligen inte är önskat av ena halvan av föräldraparet är för mig helt ofattbart!Har man ingen som helst tanke på barnet? Jag inser att skaffa barn till ganska hög procent är en egoistisk akt. Men man måste ju åtminstone vilja att barnet sak få den bästa starten i livet och utgå ifrån två förälskade föräldrar? Eller?!En riktigt puckad subba tycker jag att hon är och han..ja vad ska man säga, får väl stå sitt kast...Hoppas bara att de aldrig låter barnet lida mer än nödvändigt för deras idioti.
  • Jasmina E

    Jag orkar bara läsa ts så mina synpunkter har med all säkerhet redan blivit påtalade.

    Men likväl...

    Fyyyyyyyyyy vilket äckligt beteende. Väldigt osmakligt.

    Men jag kan ju inte låta bli att undra varför man knullar med någon okänd person och inte skyddar sig? Hmmm? Det faktum att han endast blev pappa borde han vara jävligt tacksam för. Hellre det än andra mycket möjliga alternativa konsekvenser.

    Undrar också, hur vet ni att hon bara ville bli befruktad? Annat än att hennes föjande beteende visade tydligt på det? Kanske redan är besvarat i tråden?

    Sen undrar jag också vem i allsin dar som fått honom att tro att han måste följa hennes minsta vink för att få träffa sitt barn? Kan ju inte bli mer fel än så.

    Läste för övrigt en annan tråd på FL förut där detta ämne diskuterades mycket hett (a´la Fl style) Där påstod männen att de minsann tog hand om sin säd och när de satt på någon slampa från krogen eller liknande en gångsligg så använde de kondom som de sedan SKÖLJER ur och kastar i soporna som de typ tog med sig på väg ut eller nåt annat skumt...

  • Luucie
    MulleNuh skrev 2009-01-05 17:34:40 följande:
    Fast det där är mycket farligt att säga!! Jag har suttit i en liknande situation..Det som var annorlunda var att jag innan sa till killen att jag INTE äter piller.. (det är väldigt mycket till denna story)Och jag blev ju så klart gravid trots den långa storyn!!Han blev mer o mer hatisk och nu har det gått 4 år och han har ALDRIG sett åt sin son!Min son har ett mycket bra liv!!!
    Ser ingen fara med att säga sanningen som jag ser den...Han har det säkert bra...men han hade kanske haft det ännu bättre om hans pappa varit med i bilden. Du kan ju inte veta hur detta yttrar sig senare i livet, eller hur?

    Tycker hur som helst att det inte blir den bästa starten för ett barn...och kanske bör man tänka över det innan man bestämmer enbart baserat på sina egna egoistiska behov.
  • MulleNuh

    Han har en pappa.. Som han haft sen han var under 1 år.. Sen att han inte är biologisk hör inte hit..


    Luucie skrev 2009-01-05 18:41:13 följande:
    Ser ingen fara med att säga sanningen som jag ser den...Han har det säkert bra...men han hade kanske haft det ännu bättre om hans pappa varit med i bilden. Du kan ju inte veta hur detta yttrar sig senare i livet, eller hur?Tycker hur som helst att det inte blir den bästa starten för ett barn...och kanske bör man tänka över det innan man bestämmer enbart baserat på sina egna egoistiska behov.
  • Luucie

    Fast det kan ju inte du bestämma...Hur ditt barn ska känna och tycka om det i framtiden. Trots att han har en ickebiologisk pappa som säkert är jättebra.

    Men jag fattar egentligen inte varför du reagerar på detta om det nu inte är så att du lurat pappan till ditt barn..? För det var ju ändå det som tråden handlade om. Och mitt svar står jag fast vid- fattar inte att man kan göra så, varken mot barnet eller den andra parten.

  • MulleNuh

    Jag reagera på att du skrev som du gjorde!!


    Luucie skrev 2009-01-05 19:06:23 följande:
    Fast det kan ju inte du bestämma...Hur ditt barn ska känna och tycka om det i framtiden. Trots att han har en ickebiologisk pappa som säkert är jättebra.Men jag fattar egentligen inte varför du reagerar på detta om det nu inte är så att du lurat pappan till ditt barn..? För det var ju ändå det som tråden handlade om. Och mitt svar står jag fast vid- fattar inte att man kan göra så, varken mot barnet eller den andra parten.
  • MulleNuh

    Du drog alla över en kam! Alltså de som inte bor/lever med pappan från början.

  • Luucie
    MulleNuh skrev 2009-01-05 19:18:23 följande:
    Du drog alla över en kam! Alltså de som inte bor/lever med pappan från början.
    Finns ju olika anledningar till det...så alla var det absolut inte meningen att kamma till...
    Men de som tagit beslut mot sin partners vilja, de riktar jag mig emot.
  • MulleNuh

    Ja men då är vi ju eniga så klart!

    Men du måste formulera dig annorlunda! Detta är inga små skitsaker vi prata om.. Och jag tog EXTREM illa vid mig när jag läste ditt inlägg först..


    Luucie skrev 2009-01-05 19:22:47 följande:
    Finns ju olika anledningar till det...så alla var det absolut inte meningen att kamma till...Men de som tagit beslut mot sin partners vilja, de riktar jag mig emot.
  • feministbrud
    Luucie skrev 2009-01-05 16:42:18 följande:
    Hur man medvetet kan ge liv åt ett barn som egentligen inte är önskat av ena halvan av föräldraparet är för mig helt ofattbart!
    Vad menar du med det? Det låter faktiskt ganska hårt i mina öron. Om man oavsiktligt blir gravid och den andra inte vill ha barnet, gör man då fel om man behåller det?
Svar på tråden Att bli gravid och behålla barn utan samtycke - vad tycker ni?