• Nocia

    Sundsvall nr2

    Gott nytt år!

    Vi gifter oss kristi-himmelshelgen, 22/5 i Nurunda kyrka. Har dock bokat festlokalen (Värstaborg, Njurunda) 21-24/5. Vi tänkte hysa in våra långväga gäster på Dingersjö värdshus. Perfekt att det är gångavstånd till festen!

  • Nocia

    Kul med en bröllopsmässa även om den är liten! *bokar in*

    Vi kommer ha gående bord så vi slipper serveringspersonal. Men bara en rätt så det blir inte buffé. Däremot kommer vi, om det går, att anlita elever från Hotell- och restaurangprogrammet till att duka fram, fylla på och plocka undan. Då kan våra anhöriga (läs mödrar) njuta av middagen i lugn och ro, hoppas vi! Vi ska laga maten själva utom potatis som vi tänkte catera.
    Kolla med H&R om det går att anlita elever till att servera, det borde ju bli lite billigare.

  • Nocia

    Värstaborg som vi ska vara i är stor och rymmer 150 personer tror jag. Men det är inte så mysig miljö runtomkring, ser mer ut som ett industriområde så vill man gå ut är det ju inget bra alternativ. Men billig är den, 2000 kr.
    just det, och boende finns på gångavstånd, Dingersjö värdshus.

  • Nocia

    Jag ska hyra känning på Eleganten. Säkert billigare att sy upp, men det känns inte som något alternativ för mig.

  • Nocia

    Min sambo är gitarrlärare på Kulturskolan och spelar lite nu och då på bröllop och dop! ibland med violinist

    Jag hörde idag om en tjej som var på Eleganten och inte hittade någonting! Enligt henne "enbart massa spets, broderier och långa släp". Inget fel med detta men hon (och jag) är ute efter en enkel klänning utan krusiduller och framför allt utan släp. Jag hoppas hon letade dåligt för om jag inte hittar något där vet jag inte vad jag gör. Var in där i höstas och berättade att jag ville hyra en enkel klänning (berättade avd jag var ute efter) och då tyckte de att det räckte om jag kom in i mars eller april. Gifter mig i maj så det känns alldeles för sent med april, ska gå dit i februari tror jag.

  • Nocia

    Jag har inte ens hört talas om de catering-firmorna. Den enda jag kan rekommendera är Lasses matstuga.

  • Nocia

    Vi ska, förmodligen, beställa kläder till sambon från www.suitopia.se
    Har ni bestämt musik till vigsel och fest? ingång, utgång, bröllopsvals....?

  • Nocia

    Det är obligatoriskt med 2 psalmer när man gifter sig i kyrkan så det kanske blir mycket med tre framträdanden utöver det. Kanske det går att spara en solosång till festen? Så har vi tänkt göra. Fast det är klart, då kanske det blir svårt med kompet.

  • Nocia

    Då vi har en liten son hemma kommer vi att vara hemma på bröllopsnatten. Vi känner också att vi vill vara med på hela festen, inte åka därifrån! Umgås med varandra kan vi göra sen.

    Vi har bestämt oss för att ta catering istället för att laga maten själva. Nu ska man bara betsämma vilka vi ska anlita. Lasses matstuga har ju helt klart bäst priser men kanske vlite tråkig mat.

  • Nocia

    Först tänkte jag att det inte spelade så stor roll vad vi åker för bil till kyrkan. Men sen kom jag på "hmm... vit klänning, smutsig bil..." Nej, det blir nog en hyrbil eller liknande. Jag är lite som Susan Mayer i Desperate Housewives. Finns det något jag kan bli smutsig på eller snubbla på så gör jag det.

Svar på tråden Sundsvall nr2