Inlägg från: Myrmor |Visa alla inlägg
  • Myrmor

    Bröllopsresa i mars med 6 månaders bebis

    Det går jättebra att resa med småbarn , tvärtom är det nog lättare att resa med en sexmånaders än (som vi kommer göra) en ettåring. Om du ammar behöver du inte tänka nåt vidare på maten, de kan amma under lyft och landning på flyget (funkade superbra när jag reste med min sexmånaders, hon var den populäraste tjejen på planet .

    I mars är det svensk sommar i många delar av södra europa, runt 20-25 grader och inte alls för hett, så jag skulle välja nån trevlig destination med god mat och bra utflyktsmål på lagom långt flygavstånd, tex korsika, grekland (kolla bara så det inte är två båtresor och fyra bussresors transfer från flygplatsen, det kan bli drygt med en liten), italien eller portugal. Alla dessa är hyfsat rena länder med barnvänlig kultur!

    Vad gäller storstadsresor var jag med min tjej i london när hon var ett halvår, och det funkade jättebra. Tänk på att ta med en bra bärsele/sjal (det kan bli läskigt att ligga i vagnen när det är för mycket action runt omkring), och en vagn där hon/han är vänd mot er. Sen är det klart att det är lite klurigare med storstadssemestrar, att ta vagnen genom tunnelbana utan hiss, taxi med baby, shoppa med en liten som inte ALLS uppskattar det är kanske inte vad en liten helst av allt gör. Men det beror som sagt helt och håller på vad er lill* får för temperament. Att ligga på en filt under ett parasoll i skuggan och titta på grässtrån kan vara tillräckligt med action i den åldern .

  • Myrmor

    glömde skriva att du gärna får fråga om det var något mer du undrade

  • Myrmor

    Ja det gk¨lömde jag ju, välling och NAN på tetra RULES!! . Annars kan man ta med vällingpulver och köpa flaksvatten, men allt som underlättar på semester är guld värt. vällingtetra, NAN på tetra, och gröt på tetra (blir lite dyrt, men det gäller ju bara en kort period.)


    Augusti2010 skrev 2008-11-24 11:01:24 följande:
    Glömde en sak: Om ni har introducerat välling då ni ska åka är det en bra idé att ta med det. Välling är en svensk företeelse och finns inte att köpa utomlands (vad jag har förstått). Om ni är osäkra på vattenkvalitén, ta med färdigblandad.
Svar på tråden Bröllopsresa i mars med 6 månaders bebis