Inlägg från: lillabruden |Visa alla inlägg
  • lillabruden

    Varför?

    jag håller med om att denna frågan är urlöjlig!!!
    Att länder i världen kan åka ut i krig över småsaker men inte tillåta homosexuella att gifta sig, hur sjukt är inte det?!?!!? Jag är inte religiös men var i bibeln står det att du får gärna kriga så mycket du vill i religionens namn, för du syndar om du är homosexuell?!!!
    I slutändan så är det bara bevis på denna världens grymhet och ignorans. Kvinnan fick inte rösträtt i Sverige förrän 1920-talet, så räkna med att det tar tid för förändringar.

    Sen tycker inte jag att en bibel ska styra ett "modernt" land, bibeln skrevs för längesen och är omodern i politiken idag.

  • lillabruden

    det ska vara 'men du syndar....' blir man upprörd så blir det stavfel och ordvals fel ibland,....

  • lillabruden

    appropå konstigheter....

    läste en nyhet för ett bra tag sen om något arabland där dem har en lag som säger att om en man våldtar så måste han gifta sig med sitt offer.
    En man hade kommit på sin granne med att ha sex med hans get, och i slutändan fick grannen gifta sig med geten.
    Detta stod på tv5:s text-tv.

    Vad säger biblen om det? Det är ju snack om det nu med här i Sverige. Det är ännu inte olagligt tydligen att ha sex med djur. Konstigt att inte biblen kan påverka lagen om sånt då.

  • lillabruden

    Oftast tycker jag att ju mer man vet desto bättre, speciellt om man inte håller med på en sak, men detta gör mig förbannad! Skulle djuret kunna stoppa en våldtäkt?
    Intressant hur människan kan följa religioner på det sätt som människan gör... Att ha en tro är en sak, men den handlar om hjärtat och känslor. Bibeln är som sagt, omodern.


    Hammerman1 skrev 2008-11-20 23:44:15 följande:
    Tja, enligt pentateuken så ska både den som förgriper sig på djuret och djuret själv dödas, eftersom det anses medskyldigt, vilket antingen kan tolkas som att Gud har en tämligen vansinnig syn på själva skuldfrågan eller att Bibeln helt enkelt är ett mänskligt ihopkok.
  • lillabruden

    Hammerman1, kan bara säga en sak, ÄCKLIGT! Det grundar sig ju i då-tidens syn på sex och att det resulterade i graviditeter osv. Tänk så många flickors liv som blir förstörda av våldtäktsSVIN och om då också en bibel står på deras sida! Jag kokar av ilska!!!
    Varför kan man inte straffa mannen istället?!!! 'Våldta och få en fru' är ju budskapet!! ÄCKLIGT!

    Bumlis, klart att det är så. Men tycker inte man ska följa en bibel till punkt och prickar oavsett. Allting i denna värld är full med defekter, så även en bibel. Varför ska man följa den till punkt och prickar 'bara' för att den heter Bibel och är skriven av 'Gud'?

    Går man på djupet så vill jag säga Vad är Gud?!!? För mig finns ingen gud, med det existerar gudomliga saker, som t.ex kärlek, födsel osv. Men det är för helvete inte gudomligt med tvångsäktenskap, tvångsaborter och allt annat som biblen står för!

  • lillabruden

    Absolut håller jag med dig, men för att lägga en grund för att ändra dem som går ut och begår hatbrott, ska man ju se till att alla sådana här olikheter försvinner. Om biblen uttryckt att man får älska och gifta sig med vem man vill, hade det då varit aktuellt med hatbrott mot homosexuella i samma utsträckning?

    Det här med kulturen grundar sig dessutom i det förflutna och det förflutna är präglat av religion.
    Människan kallar sig för 'en intelligent varelse', men följer blint en bok som skrivits över tusen år sedan....smart?

    Sedan vill jag klargöra att jag tycker likadant om alla religioner, vare sig det är kristen bibel eller koran eller kalla det vad du vill. Även hinduismen har sina defekter.

    Klart, människan i sig är defekt, men man gör det inte bättre av att blanda in religion i politik.

    Ett tips till er alla är att ladda ner en film som heter Zeitgeist. Även där ska man inte tro på allt men mycket intressant är den!


    Emp skrev 2008-11-20 23:57:33 följande:
    Nu är det ju inte bara bibeln som är omodern, ganska viktigt att komma ihåg tycker jag. Det är väl snarare så att människor är omoderna, oavsett religionstillhörighet eller inte.Man brukar prata om hedersrelaterat våld och mord, vilket INTE är ett religiöst påhitt utan en kulturell sak som har hämtat värderingarna från religion, och det finns i alla kulturer oavsett om man vill tro det eller inte. Det finns väldigt många hbt-ungdomar (som är jättesvenska med jättesvenska föräldrar) som blir misshandlade, utkastade och mordhotade om de inte "lägger av" med sin läggning. Det är kanske mer sinnessjukt än att vi inte har könsneutrala äktenskap. Det visar vilket omodernt och förlegat samhälle Sverige faktiskt är i vissa frågor.Och ska man dra det till sin spets så har vi faktiskt en lagstiftning i Sverige som säger att om man mördat någon på grund av dennes sexuella läggning är det ett hatbrott och mördaren ska få ett strängare straff. Men det är faktiskt så att denna straffsskärpningsregel används mycket, mycket sällan när det kommer till homofobiska hatbrott. Så rättsväsendet skiter fullständigt i gällande lagar som finns i Sverige. Så jag anser att det är svensken är omodern och inte något hopkok till bok som är skriven av den ständigt syndande och icke-ofelbare människan.
  • lillabruden

    jag undrar hur en bibel sett ut om den skrivits idag....

  • lillabruden

    hhmm...jag undrar..... har vi verkligen kommit så himla långt? Annorlunda ja, men kanske inte så jätteanorlunda....
    Intressant att fundera på

    Lennarts Fru skrev 2008-11-21 00:14:44 följande:


    lillabruden - garranterat heeeeeeeelt annorlunda!
  • lillabruden

    som någon tidigare sagt...biblen skrevs av människan, inte gud...och biblen präglas av kultur som Bumlis tog upp i debatten.
    Jag tror däremot inte att det finns ett rätt svar på min fråga, alla tolkar och tycker olika


    Bumlis skrev 2008-11-21 10:10:51 följande:
    Tror jag inte. Gud är och förblir densamme. Det har Han själv sagt i Bibeln. Tror man inte det tror man inte på Bibeln.Lennarts Fru skrev 2008-11-21 00:14:44 följande:
  • lillabruden

    Dankat, enligt katolicismen så föds vi till syndare alltså är det en ganska mörk livssyn biblen har om man ska se det så.
    Men tänk dig att någon skulle säga till dig att det är en synd att älska den ditt hjärta och själ tillhör, hur hade det känts? Hade du känt det som en synd?

    Att synder leder till döden....tyvärr men Hitler levde långt över sitt utgångsdatum enligt mig, jag kan ju dessutom nämna fler hemska människor men det leder ingen vart.

    Om det är en synd att njuta av det lilla livet man får, som jag anser är en gåva (ej från gud för jag är som sagt inte religiös), då kan jag väl vara en syndare i dem religiösas ögon. Alla råkar ut för bra och dåliga saker, oavsett om man är gudsfruktig och bra kristen eller ej.

    Bumlis, jag ser inte biblen som riktig däremot så ser jag Jesus som en symbol för männskligheten. Om man går på djupet och tolkar fritt, så kan jag se mycket psykologiska aspekter i historien om Jesus. Jag tror att människan måste gå igenom misär i olika former för att kunna bli starkare och till slut få harmoni i sin själ. Att kunna förvandla vatten till vin, kan tolkas likadant -att se det bästa istället för det sämsta i allt t.ex.
    Detta är det enda jag kan erkänna som logiskt när det gäller religion, att det är ett sätt att hjälpa. Däremot så stjälper det kanske mer än hjälper....

Svar på tråden Varför?