Inlägg från: Lennarts Fru |Visa alla inlägg
  • Lennarts Fru

    Varför?

    När en man och en kvinna gifter sig så säger man att man ingått ett "äktenskap" men om två likkönade gifter sig så har man ingått ett "partnerskap" Min fråga är nu, VARFÖR? Varför ska de heta olika när innebörden av det är samma sak? Ett giftemål handlar precis lika mycket om kärlek och de som finns emellan två människor oavsett om de är likkönade eller inte så varför ska de heta olika, äktenskap som äktenskap. Jag tycker de är moraliskt fel mot en "annan" folkgrupp att dom inte ska få gå under samma benämning när de gäller giftemål. Bara en tanke som slagit mig rätt ofta.

  • Svar på tråden Varför?
  • Lennarts Fru

    jag tycker att i bibeln framgår de kalrt och tydligt att alla ska accepteras som dom är och att vi blev skapta att vara som vi är.. men när de sen kommer till homosexuella så är de ingen som lyder de biblen säger

  • Lennarts Fru

    mm, i vissa delar står de att homosexualtitet är felaktigt. men i andra delar strå det prkatiskt taget att ALLA ska accepteras som dom är.... dubbel moral

  • Lennarts Fru

    ja, men kul ens för flickan att för resten av sitt liv leva med den man som trampat så på hennes själ coh halvt tagit hennes hjärta och själ ifrån henne genom att förnedra henne ! FYFAN !


    Hammerman1 skrev 2008-11-20 23:49:18 följande:
    lillabruden skrev 2008-11-20 23:40:23 följande:
    5 Mos 22:28Om en man träffar en orörd flicka som inte är trolovad och förgriper sig på henne och de ertappas när han ligger med henne,5 Mos 22:29skall mannen som låg med henne ge femtio siklar silver till flickans far. Han skall sedan gifta sig med henne, eftersom han har lägrat henne, och får inte skilja sig från henne så länge han lever.Gud bryr sig sannerligen om våldtäktsoffer!
  • Lennarts Fru

    hehe .. ja så känner jag med .. de är mycket att hålla kåll på ;P


    090208 skrev 2008-11-21 21:41:24 följande:
    Nu nar jag last igenom dom flesta inlagg sa kanns det jakligt skont att jag inte ar religios overhuvudtaget.
  • Lennarts Fru

    jag har ju en tro, men inte till gud. Jag har en tro till en högre makt och en speciell tro till livet, men inte alls sådant som bibeln står gör, att en gud finns alltså.


    090208 skrev 2008-11-21 21:41:24 följande:
    Nu nar jag last igenom dom flesta inlagg sa kanns det jakligt skont att jag inte ar religios overhuvudtaget.
Svar på tråden Varför?