• Dagge

    Bröllopslokal i och omkring Göteborg

    Hej!
    För att göra ett litet avbräck (?) mot "alla" inlägg gjorda av kvinnor så kommer här ett inlägg från den blivande "brudgubben". (Är det bara jag som tycker att det verkar vara dålig uppslutning från den andra hälften, dvs mannen???).
    Nåja.....
    Har läst ett hundratal inlägg här om lokaler i och omkring Göteborg, och konstaterat att vissa tips på lokaler tenderar att återkomma ett antal gånger, t.ex. Aschebergska, Lagerträdhuset, Varmhusbadet, Belparc, Gräfsnäsgården, Postiljonen m.m.
    Så jag skulle vilja få "nya" tips på lokal.
    Förutsättningar: Vi hoppas kunna komma undan hyggligt bra ekonomiskt (totalkostnad för bröllopet ca. 40-50.000:-, och ha ca. 40-50st gäster), giftermål planeras i slutet av maj eller början av juni 2004.
    Önskemål på festlokal; helst ha möjlighet att ta med sig egen sprit , gärna närhet till lite grönska (läs: inte mitt i stan, helt OK att åka upp till 3-4 mil från stan), bra kylmöjligheter (för både mat, tårta och blommor) dvs om ingen catering ordnas, gärna bestick, tallrikar etc., kunna ha festen åtminstone till 01.00 utan att polisen kommer , finns det möjlighet till ev. övernattning för 10-15 gäster så är det en bonus.

    Detta är iaf en start, hoppas vi kan få lite hjälp av er som har kommit längre än oss!!
    Eller varför inte få tips från dem som redan genomfört allt detta?

    //David

    P.S. Nån som kan lova vackert väder till den stora dagen? D.S.

  • Svar på tråden Bröllopslokal i och omkring Göteborg
  • Dagge

    Hej!
    Tack för tipset! Keep 'em comin'!!!
    Länken funkade (du hade glömt ett 's' i domännamnet.

    /D

  • Dagge

    -> Mia_Putte -> Jovisst, Chalmers heter det, men har du lite mer info om lokalen? Är dåligt insatt i vart det kan tänkas vara någonstans. Adress? Någon typ av vägbeskrivning?
    Verkar iaf vara störtcharmigt med terrass och go' utsikt!

    Tacksam för fler tips och mer hjälp, både från dem som svarat och "nya"

    /Dagge

  • Dagge

    -> Mia_Putte -> Då ska jag jaga lite telefonnr!
    Stort tack för tipset iaf! :D

    -> ulda -> Har inte fått tag i någon där, men kikade lite på deras hemsida. Men, hyr de verkligen ut till t.ex bröllopsfest? Det verkade som om det bara var för "utställningar". Nåja, ska jaga dem efter lunch!
    Tack iaf!

    -> Anonym -> Vi har kikat på Kapellet, men min blivande tyckte inte om stället. Däremot jag....

    Fler förslag/tips?

    //Dagge

  • Dagge

    Hej allihopa och tack för alla tips och förslag!! Mycket uppskattat av oss!

    En liten sammanfattning:
    * Thorskogs Slott - Well, suveränt fint och charmigt, en klass för sig (framför allt prismässigt..). Nope, tyvärr. Passade inte vår plånbok.
    * Särögården - Sicken kille! Otroligt serviceminded, lugn, förtroendeingivande!! Han (Bosse) vet vad han snackar om. Enda negativa är att det kanske ligger lite väl långt från stan, men om nån har tips på övernattning i närheten så kanske de är med i matchen igen . Ca 600:-/kuvert (inkl. "allt", men med "förhandling" om vad som ska ingå i varje kuvert. Mest positivt (förutom Bosse): Ta med egen sprit.
    * Villa Vanahem - tja, 8 mil är 16 mil tur och retur. Nope, för långt bort. Det måste vara på "lagom" avstånd från Göteborg, alltså enkelt/billigt för gästerna att ta sig till och från festen.
    * Lindholmens Konferenscentrum - Som sagt, man är ju "privatperson", så det låg ju i fatet så att säga .
    * Restaurang Kapellet - Njaee, då man inte kunde ta med sig "eget" så blir det för dyrt....
    * Kvibergs kantiner - Ligger ju väldigt fint till (om man bortser från den stora P-platsen precis utanför). Även närhet till almänna kommunikationer samt övernattningsmöjligheter är ju plus i kanten. Men de rekommenderar att man åtminstone är 60-70 pers annars kan det kännas ganska tomt i och med att lokalen är STOR (uppskattar att den tar 250-300 pers!)!!

    * Bygdegårdar - Jo, ska forska lite mer i det. Finns helt klart en hel del fördelar med den varianten .

    Fler förslag tips?

    Tjingeling!

    //Dagge

Svar på tråden Bröllopslokal i och omkring Göteborg