• SweetSun

    Den Borgerliga Tråden

    Jag ser lite småtrådar överallt, och de gamla trådarna har stängts! vad sägs om en tråd för oss som ska ha en borgerlig vigsel?

    Hur ska dagen byggas upp? Vilken musik? Vilken plats ska ni vara på? O.s.v.

  • Svar på tråden Den Borgerliga Tråden
  • slottsbröllop2010
    SommarNoll9 skrev 2009-01-08 09:01:02 följande:
    Mina två systrar ska vara tärnor och min blivande man ska ha sin bästa vän som bestman. Vi kommer inte ha så strikt och traditionellt, utan vi ville bara ha tärnor och och bestman för att det känns trevligt
    Precis så har vi också tänkt. Känns skönt att ha någon att förlita sig på när nervositeten slår in..
  • 3Jane

    Vi kommer inte heller ha jättelångt, typ 20 min kankse. Blir 2 dikter, lite prat, ingångsmusik, musik i mitten o utgångsmusik. Känns jättebra. Är väldigt viktigt att man känner sig tillfreds med sin vf tror jag. Då blir det bra i vilket fall.

  • Svanboet

    Jag tro itne det ingår ringbyte i borgelig vigseln om man inte vill. Kolla det med din vf så det passar in så bra som möjkligt i cermonin.

  • Tx2

    Det är bara i den kyrkliga som ring/ar välsignas. Inget krav i den borgerliga, men dem är nog vana ifall ni vill ha ringbyte o baka in det i cermonin.

    Jag skall ha sex tärnor! Jag kallar dem för mina tärningar och det skämtas att dem skall vara tärningsklädda Blivande skall ha en marskalk och sedan en liten näbb om hon är på humör. Mest är för att jag vill ha dem som sällskap under dagen och inte kunde välja en el två av dem.

  • 3Jane

    Jo vi ska ha ringbyte i vår, vår vf utgick nog från att vi ville ha det vi diskuterade aldrig ens att vi inte skulle.

  • SommarNoll9

    Vi ska också ha ringbyte, har aldrig ens tänkt tanken på att inte ha det.

    Vår son kommer nog också att vara med som brudnäbb under själva vigseln, om han vill Han kanske inte alls är på humör eller så intresserad, så då får han väl sitta hos morfar och titta på istället Han kommer vara 4 1/2 när vi gifter oss.

  • SweetSun

    inga tärnor eller marsalkar här. Funderade på det, men det blir inga. Vi komemr båda har våra närmsta med oss under förmiddagen, men inga som står med oss under vigseln s.a.s.

    Ringväxling blir det, men vi har inte lagt några pengar på nya ringar. Jag ska bara lämna in min gamla släktring och sambon får putsa och gravera om sin.

  • sarahkka76
    SommarNoll9 skrev 2009-01-08 09:01:02 följande:
    Mina två systrar ska vara tärnor och min blivande man ska ha sin bästa vän som bestman. Vi kommer inte ha så strikt och traditionellt, utan vi ville bara ha tärnor och och bestman för att det känns trevligt
    [/citat]
    Ja, de tär ung så vi tänkte också. det beror lite på lokalen och så med.
    Tx2 skrev 2009-01-08 10:16:49 följande:
    [citat]
    Det är bara i den kyrkliga som ring/ar välsignas. Inget krav i den borgerliga, men dem är nog vana ifall ni vill ha ringbyte o baka in det i cermonin.Jag skall ha sex tärnor! Jag kallar dem för mina tärningar och det skämtas att dem skall vara tärningsklädda Blivande skall ha en marskalk och sedan en liten näbb om hon är på humör. Mest är för att jag vill ha dem som sällskap under dagen och inte kunde välja en el två av dem.
    Haha det var inte dåligt med tärnor!
  • sarahkka76
    SweetSun skrev 2009-01-08 11:22:13 följande:
    inga tärnor eller marsalkar här. Funderade på det, men det blir inga. Vi komemr båda har våra närmsta med oss under förmiddagen, men inga som står med oss under vigseln s.a.s.Ringväxling blir det, men vi har inte lagt några pengar på nya ringar. Jag ska bara lämna in min gamla släktring och sambon får putsa och gravera om sin.
    Det var ett billigt alternativ. Min sambo ska också putsa sin och omgravera den. Det är bara jag som ska köpa en ny.
Svar på tråden Den Borgerliga Tråden