Inlägg från: TesshjärtaFred |Visa alla inlägg
  • TesshjärtaFred

    Den Borgerliga Tråden

    Vad är måhändatexten för någon?

  • TesshjärtaFred

    Jag har inte läst i hela tråden, men hur tänker ni göra med riskastning och sånt? Vår vigsel kommer att vara uppbyggd ganska mycket som en traditionell vigsel förutom att vi inte är i kyrkan liksom.
    Jag vill gärna att de ska kasta ris på oss, men blir det töntigt. Frågan är när de ska göra det liksom. Hur tänker ni runt det?

  • TesshjärtaFred

    Kanske ska presentera mig förresten, som är ny i tråden.
    Jag och min sambo gifter oss den 5 september på Rockelstad Slott i Sparreholm i Södermanland.
    Vi har vigsel, fest och övernattning för alla gäster på slottet, vilket passar oss perfekt.
    Vi planerar att ha vigselceremonin på en stenbrygga som går ut i sjön Båven. Om det skulle regna tänkte vi sätta upp ett partytält som skydd. Och i värsta fall (om det skulle blåsa full storm och regna på tvären - worst case scenario) så får vi väl komma på en plan C.
    Jag vill gärna ha mycket musik och hoppas att vi kan ha en gitarrist och en solist.
    Gästlistan är just nu på 87 personer, men vi räknar väl med att det blir mellan 60 och 70 gäster.

  • TesshjärtaFred

    Har läst lite nu och läst diskussionen om det här med att det är en borgelig vigsel och vad det innebär.
    För min del, för vårt bröllop, kommer den enda skillnaden mot en kyrklig vigsel vara att vi inte är i kyrkan och att det inte är en präst.
    Däremot kommer jag att ha brudklänning, brudbukett, tärnor, in och utgång etc etc.
    Har man en borgerlig vigsel kan man ju utforma den precis hur man vill. Anledningen till att vi valde borgerligt är för att ingen av oss är direkt troende och att det kändes fel att använda oss av kyrkan som en kuliss. Det ska tilläggas att jag alltid drömt om ett kyrkbröllop (det är mest min sambo som är obekväm med kyrkan), men nu känns det här sååå rätt.

  • TesshjärtaFred

    Angående musik och sånt som det har diskuterats så kommer vi inte att dansa vals. vi kommer att dansa tryckare till "show me heaven" med Maria Mckee.
    Som ingångslåt ska jag och mina tärnor gå in till "This girls in love with you" med Dionne Warwick och vi ska gå ut till "Everlasting love" i U2:s version.
    Vi kommer att ha en kompis som spelar gitarr och någon solist som sjunger typ två låtar under vigseln, vi har inte bestämt vilka än. Eventuellt sjunger de även in och utgångslåtarna, annars tar vi de på cd.

    Jag har så många bra låtar som jag väljer mellan till vigseln, så vi har bestämt att de låtarna som inte kommer med där, kommer vi att spela på cd i bakgrunden när vi skålar i champagne till brudskålen, innan middagen.

  • TesshjärtaFred

    Men usch, det låter hemskt. Känns som om det var en informationsmiss där. Man måste ju informera om vad som gäller.

    Jag har ett annat skräckexempel från en kompis bröllop. De hade tänkt på allt - utom musik till festen! De hade ingen musik att dansa till (och jag vet att de ville att det skulle vara en sån fest där man kunde partaja). Restaurangen vi var på hade några julskivor typ, det var allt. Några som bodde nära stack hem efter middagen och hämta några gamla mr music-skivor där det fanns typ en bra låt på varje. så vi fick stå och byta skivor hela tiden, och hade kanske 20 låtar allt som allt att dansa till, under HELA kvällen.
    För mig är iofs musiken väldigt viktig, men jag hade aldrig kunnat göra en sån miss själv även om jag inte var så jätteintresserad.

Svar på tråden Den Borgerliga Tråden