Inlägg från: Ragnelutta |Visa alla inlägg
  • Ragnelutta

    Den Borgerliga Tråden

    Vi kommer att ha min m2b:s bästis som förrättare. Han är präst men låter oss göra precis som vi vill. Så vi skippar psalmer och allt det däringa och gör vår egen ceremoni. det enda han "måste" ha med är välsignelsen och den ska han formulera om så att den passar alla.

    Vi kommer att slå till på Gyllene Uttern, som är ett slott med utsikt över Vättern och Visingsö. Allt äger rum där då dom har kapell, restaurang, övernattning och kaffestuga/festlokal i samma byggnad! Brudskålen sker på deras terrass med utsikt över sjön *myyyyys*.

    Vi har planerat vigselakten så här!

    En kompis till min m2b spelar inledningssången Canon in D, eller Every breath you take på akustisk gitarr.

    Välkomsttal av prästen

    Ljusceremoni (prästen har ett tänt ljus från vilket jag och min m2b tänder våra ljus samtidigt).

    Svärfar läser en dikt han själv skrivit

    Alla sjunger That´s Amore

    Prästen håller ett tal i vilket han infogar 5 ord som jag och min m2b beskrivit varandra med (vi får inte veta i förväg hur han bakar in orden).

    Blomsterceremoni (Alla gäster har fått varsinn blomma i vigselprogrammet som dom går fram och lägger i en cirkel runt mig och min m2b)

    Jag och min m2b sjunger Annie´s song i en duett

    Hångel

    Fyrfaldigt leve

    Utgångsmusik (Ring of fire eller Jag ger dig min morgon)

  • Ragnelutta

    Jag glömde överlämningen vilken består i att min far och min m2b mor binder samman min och sambons händer med varsitt snöre.

  • Ragnelutta

    Burre präst: Ja då löftena kommer naturligtvis att vara med. Vad gäller psalmerna står det på svenska kyrkans hemsida att paret får komma med egna förslag som prästen kan godkänna.

    Han gör ingenting som han inte "får" göra som präst.

  • Ragnelutta

    Burre präst: Han har varit präst i oerhört många år och har med all säkerhet god koll på vad man måste ha med. Det är skillnad på borde och måste.

Svar på tråden Den Borgerliga Tråden