Inlägg från: laris |Visa alla inlägg
  • laris

    vill du leka mamma mamma barn?

    Kom hem för några timmar sen från Sthlm Pride paraden. Vilken fantastisk känsla!! Det vällde massor av gränslös kärlek därute så mkt så att jag och mina tjejkompisar fick tårar i ögnonen. Fick se massor med underbara budskap och tankeställare såsom:

    "ska vi leka mamma mamma barn?"
    "All kärlek är bra kärlek"
    "män bättre än kvinnor?

    och många många fler...

    Idag har vi kommit en liten bit på vägen då det gäller homosexualitet, transexualitet och jämlikhet mellan män och kvinnor men har lång väg att gå!!

    Efter en intesvi dag med massor av tankeställare vill jag diskutera detta med er härute.

    Vad tycker ni om giftermål av samma kön, mamma mamma barn, pappa pappa barn, jämlikhet och trångsynthet??

    Skriv vad ni tycker. Jag hoppas att vi kan få igång en hälsosam och givande diskussion.

    Kom ihåg att respektera varandras åsikter

  • Svar på tråden vill du leka mamma mamma barn?
  • laris

    I en perfekt världs där alla var jämlika och könslösa skulle inga parader behövas (skulle bli väldigt lessen om de inte fanns!) Men nu lever vi inte i denna värld och då behövs de. En storslagen parad (som är en liten del av Pride)där en folkmassa säger sitt!

    Där ordet NORMALT ifrågasätts och människor stannar till och tänker över sina förväntningar och fördomar. Vem har bestämt att tjejer ska ha kjolar men inte killar och vem har sagt att män ska vara macho och tjejer söta, smala och sexiga???

    Det är stora frågor som alla bör tänka på men som tyvärr glöms bort ibland. Pride påminner oss bla om att ta upp dessa frågor till diskussion.


    T3ZZ skrev 2008-08-02 22:04:57 följande:
    Tycker det e konstigt att d ska behövas en festival för att visa upp sin kärlek egentligen. Alltså fatta mej inte fel, ALLA FÅR ÄLSKA VEM MAN, VILL HUR MAN VILL! Men det e tråkigt att det ska behöva vara så att en festival måste belysa detta. Nån som håller me mej?
  • laris

    Förr i tiden tyckte kyrkor att det fanns häxor som brändes på bål. Var det rätt?


    MarianneL skrev 2008-08-02 22:34:27 följande:
    Jag har inget emot att homosexuella vill gifta sig o för mig tycker jag det är helt okej att de gör det borgerligt. Men ajg tycker det blir fel om de försöker få kyrkor, som enligt sin tro är emot homosexuella giftemål, att gifta dom kyrkligt.
  • laris

    Jo! Fortsätt att diskutera vad ni vill! Det är precis min mening!!

    Vi kommer att gifta oss kyrkligt men jag har aldrig sett det på det settet. Jag står inte heller för kyrkans syn på homosexuellt och allt som inte uppfattas NORMALT så nu sätter du griller i huvudet på mig

    anne på grönkulla skrev 2008-08-02 22:51:15 följande:


    Fast i mitt tycke så illustrerar det bara absurditeten i att kyrkan ska få ha onopol på äktenskapsbegreppet. Ytterligare ett skäl i min värld att ta ifrån kyrkan vigselrätten.
    Nåja, det var nu inte TS fråga. Självklart ska lagen gälla lika för alla oavsett sexuell läggning!
  • laris

    Och jag blir glad av att ni står på er och är stolta över att vara ni!! Hur ska vi annars förändra vår värld?

    En sak till: Jag avskyr ordet onormalt/Normalt!! Vem sätter normen??


    Neri05 skrev 2008-08-02 22:54:38 följande:
    Gud vad härliga ni är tjejer!Vad glad man blir som en homosexuell 2 barnsmamma av att läsa det ni skriver.Det värmer att det finns såna människor som ni som inte ser oss som onormala elr konstiga.TACK!!!!*varma kramar till er*
  • laris

    Men om ingen lägger sig i och gör sin röst hörd kommer vi aldrig att förändra något!

    Jag är också stolt hetro men jag vill fortfarande tala för de som diskrimineras. I vissa länder avrättas homosexuella och andra som viker från det Normala. Det är inte OK! Självklart kan man ha en parad för hetrosexuella men jag tror tyvärr att den skulle vara grå och inte ett dugg lika färgstark som denna idag


    T3ZZ skrev 2008-08-02 23:06:18 följande:
    Ja vet inte rikigt va ja ska tycka om att homosexuella ska gifta sig i kyrkan. Det finns ju liksom ingen lag som säger att de inte får, bibeln e ingen lag enligt mej (herregud då har ja frossat mkt).Jätte svårt det där. Lägger mej helst inte i om ja inte behöver. Pride betyder inte det stolt? Ja e stolt hetro då skulle ja ju å alla andra, hela Sverige eller varför inte hela värlen vara med i en gigantiskt pride festival? Nån som e på?
  • laris

    Så bra skrivet!!!!

    Jag är 100% hetro men jag lovar att om min kille skulle vara tjej skulle jag fortfarande vara tillsammans med han , för att jag älskar honom för den han är och inte för hans kön!


    FruRålin080808 skrev 2008-08-02 23:08:46 följande:
    Min lilla syster är bisexuell. När hon berättade för mig att hon, efter att ha varit tillsammans med en kille i några år, var kär i en tjej, blev jag glad att hon berättade med en gång och att hon hade det förtroendet för mig. Till att börja med var hon orolig att jag skulle opponera mig, men det enda jag sa var att jag älskar henne och är hon lycklig är jag lycklig. Dessvärre var den här tjejen inte bra för henne och det tog slut. Hon har sen varit tillsammans med flera tjejer, men nu är hon tillsammans med en jätte härlig kille. Jag är glad att mina barn har fått uppleva att bi- och homosexualtitet är naturligt och att det är människor man förälskar sig i och inte ett kön. Förhoppningsvis har det lett till att de i sin tur är öppna och inte dömmer någon för varken kön, sexuellläggning, etnicitet eller klass. Jag känner att det vore väl bra om homosexuella får gifta sig i kyrkan - vi är alla människor under gud himmel och all kärlek är vacker. Min syster och hennes sambo var på ett gaybröllop för ett tag sen och allt var romantiskt, kärleken mellan killarna, vädret, platsen, gästerna men när det kom till själva "vigseln" var romantiken som bortblåst "ni har nu ingått partnerskap och kan ta varandras händer". VAD är det för vigsel? Borde inte ett partnerskap vara likvärdigt med en vigsel? Ska man behöva ta varandras händer istället för att få ge varandra en kyss? Skandal tycker jag!
  • laris

    Förstå om någon av mina framtida barn skulle behandlas på det viset bara för att de råkar älska människor av samma kön!! Det är därför det är så viktigt för oss att kämpa och säga vad vi tycker och tänker.


    Duchess skrev 2008-08-02 23:34:15 följande:
    Jag har mer och mer insett hur priviligerad jag är bara för att jag är ljushyad och heterosexuell. Jag behöver t ex inte fundera över vilka länder jag och min partner kan åka till på bröllopsresa utan att riskera att arresteras för att vi pussas på ett café. Vi kan boka en resa till Sandals resorts utan att blinka. Mina homosexuella vänner kan inte göra något av detta. Jag blir uppriktigt förbannad när jag tänker på hur orättvist det är!!
  • laris

    Ja, den ät tyvärr inte så accepterande. Mkt diskriminering och fördommar förekommer bla gentemot homosexuella, lebiska mammor (gay pappor), transar och människor som är födda i fel kön. Vi ska inte glömma att vi (sverige) har kommit väldigt långt, men för det behöver man inte blunda för det som händer i övriga världen.


    didis skrev 2008-08-03 15:36:01 följande:
    Men hur ÄR inställningen till homosexualitet idag?
  • laris

    För mig handlar det inte om att gud ska välsigna någon förhållande utan mer om den juridiska biten. Det är en mäsklig rättighet att få gifta sig med vem man vill! Här talar vi inget annat än om mänskliga rättigheter.


    MarianneL skrev 2008-08-03 21:50:36 följande:
    okej själva vigseln är ju egentligen en mänsklig uppfinning, men Gud skapade Adam o Eva. Jag håller med dig. Bibeln har missbrukats många gånger, o vem säger att den inte har misstolkats (igen) när det gäller saken om homosexuella.Jag tycker själv det här är ett jättesvårt ämne. Jag har många gay (bor i England så det är det uttrycket som används mest) vänner, och dom är underbara människor helt enkelt.Och jag msåte säga att det här med om de ska gifta sig elelr inte är något jag kämpat med en del själv också. På ett sätt tycker jag att de borde få det, för jag förstår att de vill att Gud ska välsigna deras föhållande (och det är ju det en vigsel ska handla om) på den andra sidan så skapade ju Gud Eva till Adam o inte en till kille... men ja... som sagt. Jag tycker det är svårt, för mig personligen. Däremot tycker jag att om kyrkan (vilken det nu än är) har valt att ta den ståndpunkten att de inte tycker att man + man och kvinna + kvinna ska giftas och om de grundar det på en teologisk udnersökning, så får man acceptera det. Det finns ju många böcker om det här ämnet men jag är ingen expert!
Svar på tråden vill du leka mamma mamma barn?