Inlägg från: Äntligen dax! |Visa alla inlägg
  • Äntligen dax!

    Hur mycket mat+dricka för 40 pers?

    Lite förslag på buffé - Jag lagade all mat själv, 40 gäster inkl barn - hade lagat mycket mat så det hade gott och väl räckt till ca 50 vuxna gäster. Totalt kostade maten inte mer än 2500:- (har ingen exakt summa uträknad, men inte mer än så iaf...)

    Skriver in vad vi hade på buffén - jag gjorde som sagt allting själv förutom potatissalladen... Ska se om jag minns ungefär hur mkt som var lagat av allt också :P

    Potatissallad (gick åt knappt 2,5 kg)
    kokt färskpotatis (tror jag räknade 3/pers som skalades, men kokade inte riktigt allt)
    Dubbelmarinerad fläskfilé (5 kg filé)
    Citrus- & honungsmarinerad kycklingfilé (4 kg filé, eller 3,5 - minns inte riktigt...)
    Gravad lax (2 kg)
    Grönsallad med örtagårdsdressing
    Paprika- & zucchinisallad med röd lök
    Västerbottenpaj (4 pajer)
    Köttbullar (2 kg färs)
    Tzatsiki, Creme fraichésås med fetaost och soltorkade tomater
    Sweeet chilisås, limesås (ca en liter vardera sås)
    Fetaost, cocktailtomater, gurkstavar
    Färska frukter - olika sorters melon, ananas mm
    Vallmobröd, bröd med feta och soltorkade tomater
    Smör och ost
    (Nu kan jag ha glömt nåt också känner jag, men kommer inte ihåg mer på rak arm)

    Vi valde att ha kall mat (förutom potatisen o köttbullarna då), just för att kunna fixa allt själv och begränsade möjligheter till att värma och hålla varmt... Tycker själv det är toppen med kallt och fräscht på sommaren :)

    Till kaffet i stället för tårta hade vi kladdkakor med bär, glass o grädde - hade gjort 5 kladdkakor.

    Dryck till mat samt hela kvällen hade vi köpt:
    15 liter rött vin
    9 liter vitt vin
    5 liter sprit (blandade faktiskt "kaffelikör" i två flaskor av denna med essenser - blev bra resultat, alla nöjda och glada)
    2 liter whiskey
    4 plattor öl
    3 plattor cider
    massa "groggvirke" att blanda drinkar med, samt läsk, mineralvatten osv...

    Räckte till gott och väl - det var mer än 5 liter rött vin kvar, gick endast åt 3 liter vitt och ena whiskeyn. Vi lämnade tillbaks mer än hälften av öl + cider på systemet. Det enda som gick åt varenda droppe utav var faktiskt spriten... :P Vad säger det om vårt sällskap???

    Kul hade vi iaf... :)

  • Äntligen dax!

    MulleNuh:

    "Minns du ungefär vad allt kostade? Alltså av maten och drickat??"

    Gjorde som jag skrev aldrig nån exakt uträkning - men maten kostade totalt inte mer än 2500:- för alltihop.

    Drycken... Tja... 1500 för det röda vinet, whiskeyn och spriten (beställde från tyskland via bekanta)
    Det övriga drickat - systempriser, så det går ju räkna ut... :P + läsken och lite drinkmixer o sånt...

    Vi bjöd på all dryck till maten, samt även alkoholfritt under hela kvällen - alkoholhaltig dryck under kvällen fick folk sen köpa.

  • Äntligen dax!
    MulleNuh skrev 2008-06-17 11:17:14 följande:
    Din lista var också BRA! Kyckling hade jag inte ens tänk på! Är nog fler som gillar kyckling än kassler kanske!
    På en bröllopsmiddag - absolut hellre nån smarrig kyckling än kassler! Kassler är vardagsmat... Om ens det... :P
Svar på tråden Hur mycket mat+dricka för 40 pers?