Inlägg från: sandybee |Visa alla inlägg
  • sandybee

    För dyrt för gästerna?

    Hej,

    Vi velar när det gäller lokal och ber därför om er hjälp med att göra valet enklare.

    Allra helst vill vi ha ett herrgårdsbröllop och funderar på det ställe där vi spenderade vår första natt som gifta (vi vigdes borgerligt i smyg för ett år sen), Gimo Herrgård. Kruxet är dock att det ju är en bit att åka för våra gäster som i huvudsak kommer från Stockholm. Att övernatta på Gimo kostar 800 kr/person och de ger inget specialpris till bröllopsgäster.

    Är detta för dyrt tycker ni eller kan man med gott samvete bjuda sina gäster dit?

  • Svar på tråden För dyrt för gästerna?
  • sandybee

    Det är inget tvång att sova över givetvis, helt frivilligt. Men det kostar 800 kr om man väljer att övernatta på Herrgården, finns ett vandrarhem inte allt för långt ifrån som är billigare, och man kan ju välja att åka hem om man vill även om det blir en bra bit (ca 1.5 timme att köra).

  • sandybee

    Nej, absolut inte! Det är Herrgårdens rumspris som avses.


    Vidalila skrev 2008-04-29 20:27:35 följande:
    Ja gud nej, inte menade du kuvertavgift på 800 utan en övernattningsavgift på 800 väl?
  • sandybee

    frida79: instämmer med dig ang buss, vi har funderat på det men tycker det blir oerhört tråkigt. Dessutom tror vi inte att det skulle bli tillräckligt många som skulle välja bussen för att det skulle vara värt det. Men vi vill inte att de av våra nära och som studerar ska tacka nej pga kostnad för övernattning.

    Vet att STF har vandrarhem i närheten för ca 350 kr/pers. Så det finns ju alternativ.

  • sandybee

    Det var visst Gimo IF som har vandrarhemmet, olika prisnivåer beroende på typ av rum.

  • sandybee

    Tack för era svar! Det är helt ovärderligt att kunna få de här råden som ett sånt här forumen kan erbjuda!!

    Angående priset så är det 800 kr/person .... på deras hemsida står det bara 800 kr/natt så först trodde vi att det gällde hela rummet, men sen när vi pratade med dem fick vi veta att det var per person och att ingen rabatt utges till bröllopsgäster ens om man garantarerar ett visst antal gäster. Detta tycker vi är sniket!

    När det gäller buss så skulle kostnaden nog bli rätt hög eftersom vi då måste stå med buss även till herrgården och tillbaka (vi hade tänkt hålla igång hela natten, men det skulle innebära att vi skulle vara tvungna att ange en sluttid då bussen hämtar) - vilket är 2 x 136 km. Man kan ju givetvis kolla upp det som alternativ. Men det finns ju vandrarhem på orten som erbjuder övernattning från 150 kr - 450 kr beroende på rumstyp.

Svar på tråden För dyrt för gästerna?