Inlägg från: misstrixie |Visa alla inlägg
  • misstrixie

    Fråga prästerna 2

    Detta har säkert diskuterats i forumet många gånger, men jag tar upp det ändå: Bara axlar i kyrkan - okej eller inte? Om man klär och beter sig i alla avseenden respektfullt, är det verkligen så illa att bära en baraxlad klänning utan att "skyla sig"?

  • misstrixie

    Kjell Präst,

    Tack för svaret! Jag kommer nog höra med "vår" präst för säkerhets skull vad han/hon anser, men om det är okej så kommer jag vara baraxlad. Jag gillar MR och tycker hon för det mesta har bra saker att säga, men i det här fallet så är vi oense. Jag känner mig djupt respektfull inför kyrkan och skulle aldrig drömma om att vara där i en gammal t-shirt och trasiga jeans, till exempel. Men att vara klädd i en elegant och smakfull klänning är inte bristande respekt i mina ögon och förhoppningsvis inte i många andras heller.

  • misstrixie

    Har en fråga om något som kanske är lite känsligt. Vi har gett önskemål om en viss präst, men det är förstås ingen garanti för att just denna kan ställa upp. Inom samma församling arbetar en annan präst som är bekant för oss sedan tidigare från en närståendes begravning. Den här prästen är lite till åren kommen och på begravningen blev det ganska tryckt stämning då han blandade ihop fakta om min bortgångna släkting, tappade tråden flera gånger i sin predikan, mumlade och betedde sig allmänt förvirrat. Jag klandrar naturligtvis inte honom för detta, jag vet ju inte vad som ligger bakom, men jag har blivit mer och mer rädd att vi ska bli "tilldelade" denna präst till vårt bröllop. Efter begravningen var många ledsna och tyckte att det kändes ovärdigt hur det hela genomförts, och så vill jag inte ha det på en så pass viktig stund i livet. Men samtidigt skulle det förmodligen verka otacksamt och ohyfsat att be att få en annan präst om vi skulle få veta att just denna prästen ska viga oss... Finns det någon lösning på detta (eventuella) problem som inte sårar någons känslor?

Svar på tråden Fråga prästerna 2