Inlägg från: solrosfrö |Visa alla inlägg
  • solrosfrö

    Fråga prästerna 2

    Kom och fundera hur går det till när vi (maken) "bara" ska ha sin förlovningsring och jag ska få en til ring (vigsel ringen) hur gör man vid löftena och ringväxlinen då?

    Vi gifter oss i SKUT kyrka och har vigselsamtalet inna vigseln en halvtimma?!? Men jag ska höra om vi kan ha det en dag inna kanske åt minstone menjag gör ju natuligtvis som dom anser bäst.
    Men jag tänkte att man hinner ju inte fråga allt för mycket en 30 mi innan vigseln. Så hur går det till rent praktiskt? Tar han av sig förlovningsringen eller får "bara" jag en rign?

  • solrosfrö

    Ursäkta alla stavfel jag skrev för snabbt och kollade inte så noga.

  • solrosfrö

    Tuss 78 jag vet inte men jag tror (högst personligt) att i vissa fall kan vissa låtar vara förknippade med glädje och minnen/kärlek utan att var om "kärlek och vackra ord" i texten.
    Fast jag kan ju tycka att om det är den avlidnes högsta önskan att få med en "annourlunda låt" vid sin begravning så kan man kanske spela den efte själva begravningen eller vigseln om det är en "icke passnde" låt at ha inne i kyrkan.

  • solrosfrö

    Men Kjelle Prälle att vara präst i en SKUT kyrka är annorlunda helt klart men kan ma inte planera som SKUT präst? Ja vi får se men jag tänkte kontakta prästinnan när vi kommer ner direkt.

    Gud frid!

  • solrosfrö

    Hm åter igen inte för att "infektera" men det finns väll inte i "kyrkostadgarna" (rätta mig präster om ord etc..) att man inte får!?!

  • solrosfrö

    Hm Burre präst har gått SKG 2004 men vissa saker kan jag inte alla ord på sry. Men kan lova att åsikterna var många om detta.
    För övrigt en mycket givande och ögon öpnnande kurs. Man växer som mäniska i den.

Svar på tråden Fråga prästerna 2