• Dallas

    OT!! Hemtjänstpersonal...

    Hej
    Jag är Usk:a, dock inte i Hemtjänsten. Men vill ändå kommentera.

    Man får inte duscha hemma hos sina vårdtagare!!

    Man får absolut inte signera medicinlistor utan att vara säker på att vårdtagaren fått i sig sina mediciner, har man råkat glömma att ge( dvs ej ens signerat) eller medicinen är utspottad SKA avvikelserapport skrivas!

    Rökpauser får tas men inte i vårdtagarens hem, möjligtvis på altanen med vårdtagarens medgivande (eller på annan anvisad plats utanför vt;s hem/parkering el dyl).

    Du gav exempel på tv-tittande mm, sånt gör man i så fall TILLSAMMANS med vt om h*n vill att man gör det.
    Tyvärr finns det alltid människor som inte kan/vill/orkar bry sig om andra människor. De jobbar enbart för att få lön om du förstår hur jag menar.

    Lycka till på ert möte, hoppas chefen lyssnar och tar till sig det ni säger!

  • Dallas

    Så skönt! Hoppas verkligen att din pappa slipper såna nu då! Bra att ni tog tag i det genast och att chefen verkligen tog till sig klagomålen. Kram

  • Dallas

    Lady o Lufsen skrev 2007-09-19 10:58:29 följande:


    ...jag glömde ju...På detta möte hade vi också med oss distriktsköterskan som talade om för chefen hur medicinlistorna får/ inte får fyllas i så det slutade med att chefen skulle skicka all personal till VC för deligeringsinformation under September månad!Den "kursen" går man ju när man får sin deligering men behöver i detta fall tydligen uppdateras...
    Hoppsan jag missade kommntera detta. Här i vårt område MÅSTE vi ha delegeringsutbildning VARJE år, i december. Ett par timmar tar det, så får man skriva ett prov och måste givetvis få godkänt för att få ny delegation. Så gäller del. i ett år för fastanställda och månadsvis för timmisar. Timmisarna MÅSTE också genomgå provet.
    Är inte detta lika i hela landet?? Synd i så fall!
Svar på tråden OT!! Hemtjänstpersonal...