Inlägg från: brudkronan |Visa alla inlägg
  • brudkronan

    Hur viktigt är utseende vid jobb?

    Idag var jag och löneförhandlade på mitt nya jobb, och jag tänkte på hur mycket säkrare och nöjdare jag är med mig själv efter att ha gått ner 13 kilo under hösten. Jag känner mig snygg och tillfreds med mig själv - och jag är helt säker på att jag gett ett mer säkert och attraktivt intryck under hela anställningsprocessen än vad jag gjort om jag gått igenom det när jag kände mig fet och oattraktiv.

    Jag är ganska säker på att mitt mer utåtriktade och säkrare sätt både påverkade att jag fick jobbet och framförallt att de var beredda att betala mig en bättre lön för att garantera att jag faktiskt tog jobbet de erbjöd mig. Så min poäng är alltså, att egentligen skall ju inte storlek eller annat utseende påverka i ett rekryteringssammanhang - men jag tror att en människa som är nöjd med sig själv också blir attraktivare att anställa.

    Med det vill jag inte hävda att alla som t ex är överviktiga är missnöjda med sitt utseende - men jag tror att OM man är det som kommer det märkas att man inte är tillfreds i kropp och sinne, det tror jag kan inverka i en rekryteringssituation.

  • brudkronan

    ...och jag inser nu att det inte alls var det tråden handlade om egentligen... Öh... nej... för min del är det inte viktigt att det är en "vacker" människa som möter mig i butiken eller receptionen. Däremot är det viktigt att de är allmänt trevliga och fräscha... Fast jag håller med föregående talare - min frisör får gärna ha ett snyggt välklippt hår... fast det säger ju egentligen inte så mycket om henne - utan mer om HENNES frisörs skicklighet... ;)

Svar på tråden Hur viktigt är utseende vid jobb?